October 23, 2009

Ini Lebih Subhanallah Daripada Sejadah Duduk


Mufti Rusia komen ayat pada kulit bayiMOSCOW - Majlis Mufti Rusia kelmarin sebulat suara menyatakan bahawa ayat suci al-Quran yang muncul dua kali seminggu pada kulit Ali Yakubov iaitu seorang bayi lelaki berusia sembilan bulan di wilayah Dagestan, selatan Rusia merupakan amaran tuhan kepada semua penduduk Islam di Rusia dan Dagestan.

Menurut kenyataan majlis itu, mengikuti perintah Allah dan meninggalkan segala persengketaan, mewujudkan keamanan sesama umat Islam dan dengan jiran, membersihkan diri daripada dosa dan mula mengamalkan prinsip kejiranan selain bermaaf-maafan menyebabkan penduduk Islam di negara tersebut akan mendapat keampunan Allah.

Menurut beberapa laporan, ibu bapa Ali yang tinggal di bandar Kizlyar di wilayah Dagestandan kalangan imam tempatan mendakwa ayat suci al-Quran itu muncul pada hari Isnin dan Jumaat sebelum hilang dan digantikan dengan ayat baru.

Salah satu ayat itu bermaksud: "Allah ialah Pencipta segala yang ada.".

Apabila ayat suci seterusnya muncul, Ali tidak dapat tidur sepanjang malam dan mengalami demam dengan kepanasan badannya tidak dapat dikurangkan walaupun dengan menggunakan ubat-ubatan kuat.

Semasa dia dilahirkan, Ali didapati menghidap penyakit jantung dan berkaitan dengan otak tetapi dia sembuh sepenuhnya selepas ayat al-Quran mula muncul pada tubuhnya.Pakar-pakar perubatan di Rusia bingung berikutan penemuan ayat-ayat suci al-Quran dan Arab pada kulit seorang bayi berusia sembilan bulan di Dagestan, Rusia, lapor sebuah akhbar semalam.

Ayat-ayat itu muncul pada belakang, tangan, kaki dan perut Ali Yakubov pada setiap malam Isnin dan Jumaat sebelum hilang tetapi diganti dengan beberapa ayat al-Quran baru dua kali seminggu.

Pakar-pakar perubatan Rusia menyatakan, mereka tidak tahu bagaimana fenomena itu boleh berlaku selepas perkataan Allah mula muncul pada dagu bayi tersebut ketika dia berusia beberapa minggu.

Namun, ketika mengulas mengenainya, pakar-pakar perubatan dan keluarga bayi itu mengaku bahawa ayat-ayat suci itu menjelma sendiri pada badan Ali dan bukan ditulis oleh manusia.

"Ali akan berasa kurang sihat manakala suhu badannya meningkat kepada 40 darjah Celsius setiap kali ia berlaku menyebabkan dia menangis," kata ibunya Madina Yagubova.

Kini, tempat Ali dilahirkan iaitu di Kampung Red Oktober, Dagestanmenjadi tumpuan orang ramai yang mahu melihat keanehan itu.Paparan mengenai kejadian aneh di Dagestan, wilayah selatan Rusia yang menjadi sasaran pertempuran antara tentera Rusia dengan pejuang-pejuang Islam itu turut dipaparkan di laman perkongsian video YouTube.

"Ali merupakan tanda kebesaran Tuhan. Kelahirannya di Dagestan bagi menyedarkan penduduknya supaya bersatu," kata seorang ahli parlimen di wilayah itu, Akhmedpasha Amiralaev. - Agensi
*gua copy sebutir2 dari emel ofis. a'ah.. tadek idea nak mengarang petang2~

14 comments:

 1. kalu kat malaysia mesti ada orang minum air lampin bayi ni dah...

  ReplyDelete
 2. 1st time rasa baca entry cmni kt sini....
  hua3

  ReplyDelete
 3. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 4. gua dengar2 lu tak boleh bukak lu punya blog. mana punya magic lu pakai untuk updet ni?

  ReplyDelete
 5. lu punye maqam tulis blog up lagi satu.

  da mcm utusan online gua rasa..

  ReplyDelete
 6. orang Melayu kalau benda2 ni cukup taksub. Gua komen pasal sejadah tu kat fesbuk pun teruk gua kena bantai.

  ReplyDelete
 7. stingray - gila babi punya kurafat~

  apei - subhanallah~

  sharamli - sic..sic..!! *sambil karate tengkuk lu~

  macha - magic subhanallah~

  asang - masyaallah~

  luca - cilakak! lu buat research ke wei..?? gua silap publish aritu pun sampai hari ni lu kire.. deng~

  jo - sila kagum kat Dia~

  fid - harap2 gua pun sedar la.. lu pun~

  speedrider - lu komen apa..? gua pun nak kritik gak.. tapi tak sampai ati~

  yobsumo - bukan ajaib. ini alamat~

  ries lee - zikir je byk2..

  tasikmerah - astaghfirullah~

  ReplyDelete