December 28, 2010

Babai Dua Ribu Sepuluh



Gunung Daik bercabang tiga,
Pucuk pauh delima batu,
Selamat tinggal tahun lama,
Selamat datang tahun baru.

*pantun recycle ujung tahun lepas. kehkehkeh~


Macam2 benda pelik jadi tahun ni.
Dari Januari sampai la Disember, gua asik bernapas je.
Makan.
Minum.
Turun naik tangga.
Pegi balik keje.
Oh. Tu semua biasa.

Yang berbeza daripada tahun2 lain...
Gua dapat kerje part-time sendiri2. Fotografer.
Ke hulu ke hilir bimbit Che Nik sampai berurat2 sebelah lengan.
Sampai ke China peginye. Tahun depan insyaalah ke Sabah pula.
Terima kasih FendyMdNor kerana banyak menyifu gua~
Oh. Gua punya peket2 penggambaran kat kantasipi ni. Ketik about.


Lain.
Dekonstruksi dah agak terabai.
Bermula dari Julai time gua merantau dua minggu sebab kat negara Komunis sana takleh ekses blogspot walhal fesbuk.
Balik2 dah jadi malas.
Bukan main2 dia punya malas. Ni real punya malas sampai sehari suntuk buka New Post pun tak tertaip apa2.
Na'uzubillah~


Lain.
Nur Syamira Shaedi.
Cinta hati gua.
Sape gelak gua bubuh papan katil atas tengkuk!



Foto of the year. kehkehkeh~
Budak ni tengah demam panas skarang.
Sila doakan kesihatan beliau. Minggu depan sekolah dah bukak.





*awal gile babai. nampak tak berapa banyak malas gua ada?

10 comments:

  1. sejak bercinta ni memang lu dah malas. komen gua kat fesbuk pun lu tak balas..

    kah kah kahhhh.......

    ReplyDelete
  2. hahahhhahahaa.wow!!!!tahun depan kenduri lah ni :D

    ReplyDelete
  3. wa pn dh malas jugak nak komen belog lu nih.
    tp komen jugak lah.

    ReplyDelete
  4. gua doa 2011 gua dapat makan nasik minyak lu...keh keh

    ReplyDelete
  5. baru gua perasan. gua belum ade post tirai 2010.

    ReplyDelete
  6. uit...gua kad mau mahal tau??

    ekekeek..

    -zie miyau yg malas nak log in-

    ReplyDelete
  7. bila nak menikahnya, kad mana kad

    ReplyDelete
  8. aku dh buat entri utk bye2 tahun 2011..amacam?

    ReplyDelete
  9. aima : macam biasa.. byk kenduri diadakan oleh masyarakat malaysia tiap2 tahun~

    hanie : gua pun dari gua bukak blog gi dah malas nak komen lu nih. kehkehkeh~

    arep : gua pun doakan moga2 dapat makann asik minyak lu. lagi sekali. kehkehkeh~

    singular : ah.. lu punya tirai 1983 pun tak buat lagi~

    zie : nak kad mahal sila apply citibank. amik yg platinum.

    deus : satu kad merah untuk lu.

    budakijau : nesan dah tempah?

    ReplyDelete