June 28, 2011

Hadoooyai Masterchef~

Masterchef Amerika musim 2 dah stat. Memang gua tunggu. Top Chef tak sampai level bulih buat gua addict. Masterchef baru true.

Gordon Ramsey macam biase garang macam babi.
Graham Elliot pun macam biase pesen komen ringan2 tak tahu ke hala macam Enot.
Joe Bastianich saja yang gua nampak lain sikit. Poyo dia dah sampai tahap kena takut.

Sila jangan pelik kalo jumpa laki2 kacak suka tengok rancangan masak2. Apatah yang pesen rebel2. Yang terpilih tu pun lagi rok daripada gua selambe bulih masak sedap2. Rok tak rok mana lah. Ada yang pesen bertatu, tindik telinga, tindik bibir dan mamat punk. Ini propesyen serius. Sila jangan berpikir macam Berahim Ali.




Sambil sedap2 tengok tu pun ada juga canggungnya.
Lu orang perati gambor bawah ni.
Masa odisyen la konon2...


Celaka punya menipu orang putih! Jatuh stended!!
Eh. Lu orang nampak tak yang gua nak kabor ni?
Yang gagal sila ketik sini~


June 24, 2011

Eeeuuuuwww~


Sudah banyak kali gua bilang, gua cukup menyampah tahap lahanat bila jumpa budak2 yang cakap leweh2 'eeeuuwww' pesen konon kewl tapi sebenarnya bahalol nak mampus.

Semalam gua jumpa lagi sekor. Entah macamana gua bulih mengappruv beliau kat fesbuk dulu pun gua tak tau. Kebetulan. Kebetulan nasib beliau kurang baik (atau sangat baik) malam tadi. Gua tejumpa. Gua kasi nasihat cara brader2 sikit. Post satu link pasal kondem fenomena eeeuuww2 ni lah.

Nasib beliau kurang baik (atau sangat baik). Beliau melawan cara halus. Apa pun tak boleh - katanya. Sikit minit berlalu, gua nampak lagi beberapa status 'eeeeuuwww'2 dari beliau kat dinding. Sah! pesen tak makan saman. yang buat gua punya menyampah jadi dabel, beliau juga termasuk dalam golongan sendiri-tulis-sendiri-like dan juga komen-lah-weh-jangan-like-saja. WADEHELLLLL~


Gua tak boleh tahan... laju je tangan bawak tikus tala ke butang unfriend. Ktik!!
Lu tak rugi apa2. Gua tak untung apa2.
Gua puas ati je lah tapinya. Pesen budak2 baru tumbuh kepak. Bia lah~
*ketik utk besar2. betul. kali ni gua x tipu~




Oh. Gua bubuh link AnwarHadi kat situ..
Nak tengok juga kalu, sila ketik titik ni.... : ....
Pesanan berguna, gua ambik. Walaupun gua tak suka beliau.

Poyo!

Sori bro.
Lu tak best bro.
Sumpah tak berapa best bro~

Gua lagi saport matluthfi90.
Sebab...


Hah!! Sape tau Firdaus Yunan dan matluthfi90 tu orang yang sama~


June 22, 2011

Repot

Ketik untuk baca tak payah kedut2 mata.

Ni tak lain laa ni. Pesen banyak sangat baca
hal2 freemason sama iluminati la nih.





*sumber : MM
**kahkahkah!! sori2.. gua tak sengaja main preng2.. dah2. dah betulkan dah~

June 20, 2011

June 16, 2011

Buang Bayi


Untuk sape2 yang belum tahu, hari kemarin belakang kedai rambut setailo Chez lorong masuk parking andegraun, orang ramai ada jumpa bayi. Masih ada hayat. Merah lagi. Pompan. Comil. Hu de faking bitch laa yang buat onar. Celaka! Celaka! Celaka!!

Sembang2 dengan Chez pasal mende tu semalam, memang mari haru juga lah. Slama ni duk baca dalam sokkabar saja. Ni dah jadi depan mata, baru la mari betul2 feel tu. Campur2. Marah. Insaf. Hari2 akhir zaman...

"Sbenarnya kan, mak bapak dia tak salah dow..." kata2 Chez di akhir bual2.

"Haa?? Nape plak?" gua sedikit kompius. Redi2 saja nak counter abis2an.

"Budak tu yang lari dari rumah."












Gua terus kasi karate laptop beliau barang sepapan dua.





Ni laa yg orang kata - time buat tak ingat. Segala jenis sumpah seranah
paling terkutuk kepada yg buat menda nih. Celaka!!!

June 13, 2011

O

Bila lu datang jauh2, susah2 cari tiket, belanja tanggung sendiri2, korbankan masa rehat2, bersesak2 dalam lautan manusia yang macam2 ragam, berjam2 tunggu sepak mula, makan bege takde sos ulam kuaci dan air paip, team lawan pula menyekor gol 10 minit sebelum masa tamat, tengok seat kiri kanan yang dari tadinya tak nampak kaler kerus dah lompong2... memang dah redi2 nak kecewa, memang dah datang 'bera' dah pun~










Tapi...








Bila team yang lu sokong balas menyekor balik time2 hujung yang teramat hujung, dan2 tu pula menyekor lagi 10 minit sebelum masa betul2 tamat, dengan tempik teriak loncat2 sambil tangan genggam penumbuk ke atas...



Memang O.R.G.A.S.M




*apa bangang la asstro ni tulih 'johan'. canggung kemain bunyi dia~
**naseb baik gua tak sampai tahap bukak baju, makwe embeng tak suka.huhuhu~

June 8, 2011

Orang Kaya


Gua benci betul bila beratur kat mesin deposit tunai, belakang orang kaya yang banyak duit nak kena masukkan dalam mesin. Banyak gile duitnye. Banyak macam kamus. Gua malas nak kire sampai berapa round transaksi dia buat. Tapi bila mesin sebelah punya qiu yang lima nam orang dah setel bulih balik rumah makan murtabak pasar malam, tak pun rilek2 tengok buletin menipu, gua masih teguh tunggu giliran.

Duit banyak tu satu hal. Mesin pun tak kurang bedebahnya. Asik duk rijek saja. Gua pernah buat transaksi cara primitif, keluar duit pakai ATM kepala rimau, masukkan dalam CDM beng agama2. Dah laa kena rijek. Rabak pula not2 lima puluh. Tanpa memikirkan masadepan, terus gua mengamok tem2 tu jugak. Dalam hati la tapinya.

Ni gua tak abis marah lagi kat orang kaya. Apa celaka punya makhluk. Kalu dah banyak duit sangat, pakai kaunter la woi!! Awal2 taknak buat tu kenape? Pesen tak timbang rasa gini buat gua hilang kompromi. Darah dah naik kepala. Molek buat beng sendiri saja kat rumah dah banyak duit sangat tu kan...

Atau mungkin juga beliau kuli orang kaya. tak pun kuli komepeni.
Ahh!!! Mana2 pun lu dah buat gua marah.
Tanpa memikirkan masadepan, terus gua hantok pale beliau kat mesin. Berdarah. Gua amik tangan dia bubuh dalam tempat taruk duit. Kaki gua kasi lipat kat kepala.
Dalam kepala gua lah tapinya.





Balik umah, gua bukak fesbuk lalu maki2 Copin~








June 4, 2011

Hal Menyedarkan





Makwe Embeng terer swiming. Terer juga CPR.
Tem nak ngorat dulu gua kabor gua tak reti berenang. Nanti kalu lemas, gua nak tolong beliau CPRkan. Laju je beliau me'nak'kan.










O.

Ok.
Gua tipu.
Sebenarnya beliau laju nak me'pang'kan gua.
Nasib baik gua kebal dan kacak.



Maaf. Tajuk ditaja oleh Google translate.

June 3, 2011

Syak


Anggap saja entry ni ala2 kuliah Jumaat yang mulia.

Sedikit pesanan ikhlas dari gua yang bukan sape2 ini.
Cheeeewah!



Tak baik main syak2 tanpa usul periksa ye kawan2~

June 2, 2011

Jastin

Gua tak suka Jastin Baiber tapi gua suka tengok cerita2 tentang beliau.

Cerita yang macam ni...














KAHKAHKAHKAH!!!!






June 1, 2011

Pegnen




Beriliyen ini orang tukang jawab. kahkahkahkah!!