March 11, 2010

Entry Empat Serangkai

Satu hari tu ArepSomat ada call gua. "Weh!! Aku dah dapat lima puluh sen!" eksaited sangat bunyi dia. Gua tanya laa lima puluh sen apa. Duit Nuffnang rupanya. Sampai gua bulih rasa dia punya puas ati sebab makin giat duk apdet blog dua tiga menjak ni. Berbaloi. Pastu duk eceh2 kabor gua lagi banyak dapat. Untuk pengetahuan, gua tak pernah lagi cash out Nuffnang. Sebab memang tak banyak (Macha & Co. Sila ambik perhatian). Gua bloging ni pakai niat nak tulis2 saja. Bukan niat jadi kaya. Macha & Co. mungkin tanya macamni... "Eceh! Yang duk bising2 duit ko tak naik tu, apa?" Gua mungkin jawab macamni "Saja mau kasi hip. Nampak sikit lu lagi up. Bulih tambah lu punya gembira. Kawan2 hepi gua pun hepi juga. Untung2 ingat member sikit, kasi adiah ke kadang2..." Macha & Co. pula mungkin balas macamni... "Poyo!!"

Pasal adiah. Gua selalu gagal dalam misi kasi adiah kat anak buah. Ulangtahun pertama, gua belikan kasut ada lampu kelip2. Tak padan. Tahun kedua gua kasi bantal otromen. Tak gagal mana tapi tak nampak beliau suka pun. Tahun lepas pegi Singapore gua beli baju. Dua kali pakai dah lusuh. Baru2 ni gua beli lori tangkup2. Pun dah selamat barai. Dan semalam ada bukan-gua-punya-kakak-ipar mintak tulung iklankan dia punya bisnes baju budak2 baby. Bulih ke http://qbabycollection.blogspot.com. Kira ideal sangat nak kasi adiah ke budak2. Gua ingat nanti2 pun nak soping kat situ jelah. Senang. Bisnes tolong Melayu.

Pasal budak2 baby. Dua tiga minggu lepas gua punya sifu potograper, Fender dah selamat jadi papa. Dapat anak jenis makwe2. Sampai sekarang masih tangguh mau pegi ziarah. Ntah bila baru bulih pegi tak tau lah. Bukan pe. Susah nak wat kira dengan ahli2 VWM nih. Masing2 kerja tak tentu hala. Yang pesen saja2 tak tentu hala tu selalu sangat la. Lagipun tak tau nak kasi apa adiah. Baju misti dah belambak. Nak kasi lens mahal kang tak relevan langsung dengan situasi. Tengok gambar je lah. Cun amat. Laila Nur Qaseh nama dia.

Pasal nama. Malam tadi Copin ada bagitau makwe dia, Sha nama Laila Nur Qaseh tu. "Takpe ke anak dia dah besar nanti pakai nama macam tu?" tanya Sha sebab tak penah dengar nama ada elemen prosa klasik macamtu. "Eh.. oke laa nama tu. Sedap pe. Fendi suruh panggil 'jangan ya Laila.. jangan terpedaya.. Nuuurr ya kasihhh..~' Sha nak tau? Dulu nama abang lain tau. Ayah letak nama abang - Abdul Shukor..." Gua yang tengah konsentret memandu jadi sedikit terpesong sampai langgar lampu merah.

11 comments:

  1. comey nama tu.
    ape maksud?

    ReplyDelete
  2. cantik nama tue....

    kau bila lak nak jadi papa???

    ReplyDelete
  3. eleh reen, ko igt ko bg komen 1st ..paiseh nk bg adiah ke? mimpi lah weh

    ReplyDelete
  4. nama anak lu agak2 ape nnti,seh...?hehehehe..

    ReplyDelete
  5. ABDUL SHUKOR??
    hahahaha...lu confirm gelak teruk2 time tu woh!!!!

    ReplyDelete
  6. langgar lampu merah tu sengaja buat-buat. ces.

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. hahahaha.
    idea nk bagi adiah lens mahal kt beby tu mmg gempak.

    ReplyDelete
  9. cantik sgt nama tu...tp nk tawu la jgk maksod die...


    Abdul Shukor??? alalala...cutenyer copinnnnnnnnn....XD

    ReplyDelete