March 8, 2010

Meshuarat

Hari tu opis gua ada miting2. Grand punyer. Kat hotel. Miting staf dengan orang2 besar. Cakap2nya banyak hala ke prestasi dan pengurusan kerja. Gua selaku pekerja bahagian operasi tak berapa nak paham sebenarnya. Minda gua lebih banyak bertumpu ke budak2 banquet. Teringat zaman muda2 dulu gua keje dengan Yob Katering.

Tapi satu nasihat dari CEO ni gua tak lupa.
"To obtain a maximum performance, kita kena kreatif sikit dalam kerja. Berfikir di luar kotak. Like I said before, we should thinking...?"









"Like a frog!" satu suara halus dari belakang2.

20 comments:

  1. suara halus tu suara antu ke weh?

    ReplyDelete
  2. oo..tu suara hanif karim la tu..

    ReplyDelete
  3. suara hati lu la tu..men bisik2 lak..

    ReplyDelete
  4. Mau kena pecat beliau yang kerek tersebut.

    ReplyDelete
  5. jenis2 tak mahu maju ke depan tu...hehehe

    ReplyDelete
  6. hahaha. da xde menatang len ke selain frog?
    aku tau, tu musti suara lu kan?

    ReplyDelete
  7. jap2, katak boleh ke thinking2 neh??

    lu jgn nk eksploitasi minda geliga gua...:P

    ReplyDelete
  8. entah ke tengah mengigau..

    ReplyDelete
  9. pastu apa jadi??? ada kes buang keje x?

    ReplyDelete
  10. tu makhluk hitam kecik, ada tanduk dua, ada ekor satu, bawak cokmar. eh... cokmar ke?

    ReplyDelete
  11. asal bile miting ngn org2 besar jer??? besar sgt ke mereka2 tuh?? ad besar mcm giant x??

    hahahaaa

    ReplyDelete
  12. kenape katak? kenape tak kucing? kenape tak rimau?? kenape? kenape?? tolong tanye kat tuan punye suare tu. wa agak muskil.

    ReplyDelete
  13. citah : gua tak selidik laa pula~

    hazerin : sahih bukan gua!!

    hanie : bukan. suara dia gua kenal sangat.. iras2 Yabang~

    lily : bukan. ati gua takde lidah nk becakap~

    aizuddin : ntah. tu kerja pengurusan. gua x amik tau~

    10ton : sape halus? lu kenal..?

    arep : jenis2 mahu berjenaka juga.. mungkin~

    ateeka : semut mana reti becakap woi!

    erina : bangau kurus ke gemuk?

    qema : seswai laa tu.. bunyi dekat.. bulih wat pantun!

    cikpida : ntah.. gua tak blaja biologi~

    jo : gua tak tido celah mana pula nk mengigau woi!

    zonaku : takde. gua punya bos pesen spoting2~

    d_yanz : macam raja2 pula. hahaha!!

    nobita : giant nobita tu ramai la.. kalu giant pasaraya tu kompom xde~

    myra : ye la.. ye la.. thinking like myra.. bulih??

    abampit : sebab monyet bodoh makan cili~

    ~0~ - sebab bukan berudu~

    ReplyDelete