December 19, 2009

Bahasa Jiwa Bangsa

Dari kotak komeng yutiub...


SuperSayang87 (2 weeks ago)

ak ckew cgt gn lguw ny,.
bab lguw ny ex bf ak yg bg kt ak..
dy clluw gat nyanyi an lguw ny towk ak..
mcew ktowg nk clash pown dy nynyi an lguw ny towk ak..
hmm,.ak wndu cgt kt ex bf ak..
lguw ny amt bmkne towk ak..
ak cyg gat kt ex bf ak,.!!



..................................................


Ni baru sikit.
Tak masuk lagi yang pesen pakai hurup besar-kecik suka hati kamben dia.
Gua harap cikgu2 Bahasa Melayu dapat lebih berhempas pulas mendidik anak bangsa. Pulas leher kuat2 pun takpe.
Loghat ibunda Zimbabwe lagi senang nak baca gua syak~

29 comments:

  1. memang...sebagai wanita terchantek zimbabwe...aku sokong ayat last ko tu...

    ReplyDelete
  2. Ni mende dia tulih ni seyh. ade dlam hp mung ke? tgk sat. lagi pung mung tgh tido.

    ReplyDelete
  3. seh..malu gua lu letak komen tu kat sini..

    ReplyDelete
  4. Apa dia tulis tu. translate please. google translation pun tak boleh detect. dah jadi mcm bahasa alien gamaknya.

    ReplyDelete
  5. lu jangan lah bg gua maki petang2 sabtu camni.. tercemar waktu rehat gua.

    kalau gua dpat jumpe budak ni.. sumpah gua maki die berbakul2.


    ciiiiiissssssssss...!!

    ReplyDelete
  6. "ak..ak...ak..."



    lu tak rasa mcm gagak ke?

    buduh!

    ReplyDelete
  7. hahaha. gua dah tulis perihal bahasa ni kat notepad. tak publish lagi. gua mengutuk keras juga bahasa singkatan yang bunyi macam orang asli bercakap ni.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. budak sekolah mmg camtuh. kalau budak da habes skola buat camtuh gak mmg aku terajang jek.

    ReplyDelete
  10. ni sme slh diri sendri,da besor tp xsdr dri

    ReplyDelete
  11. nk 'shortform' ak boleh terima lg..ni siap tuka urup tk blh blah btl..sakit jantong kalo cikgu dia baca

    ReplyDelete
  12. translate sikit..
    tak reti wa nak baca~

    ReplyDelete
  13. pening kepala aku baca..
    tak faham..
    kesian cikgu bahasa dulu mengajar..

    ReplyDelete
  14. budak budak skrang memang hancur.. dh jadi macam bahasa apa je..

    ReplyDelete
  15. bawahahaha like!

    ReplyDelete
  16. hahaha baru ko tau? berbelit2 lidah.. org nk shotpom, die mau kasi longfom. gilo

    ReplyDelete
  17. bahasa cm setan...gua rasa dia tulih nk bg dia sorg je baca kot bro..
    penat mak abah anto g skolah dulu...haih..

    ReplyDelete
  18. itu lah sebab nya aku taknak jadi cikgu bm. haha

    ReplyDelete
  19. tulis jawi lagi lancar aku baca dari benda alah ni!

    ReplyDelete
  20. citahrudin - ye.. ye.. aq pn sokong jugew~

    singular - aq pnye hp manew adew bendew2 mcmni wei~

    oked busuk - lu pnye komen kew?

    chez - ponteng tu barangkali~

    chempaka - aq pn xtaw nk xplen mcmanew~

    periperi - xpyh lew maki2.. trajang jew trus~

    periperi - ntah. spttnya mcm aq ni kn..? a.q. hahahaa!!

    pamia - lu pnyew bebelan aq tabik lew~

    gadisgadis - lu punyew kew..??

    ateeka - garang jugew lu nie rpenyew. mcm maq tirie~

    aminah - aq harap lu x mcm nie~

    bias - mcm nie kew~

    mieraaj - aq pn bleh kna saket jntung nie.

    hanie - gie masuk skola balik lew x reti bacew~

    cikseroja - nasib bek lu x jd ckgew bdq2 nie kn?

    ReplyDelete
  21. (***********)

    isi kurungan dengan segala macam perkataan yang tak senonoh dalam dunia tanpa mengira bahasa...

    ReplyDelete
  22. gua 1st time dtg blog lu nih.
    memula rasa nak close window je ingat lu punya spelling mcm tuh.

    sori ar. gua temaki lu tadi sbb ingat itu lu punya ayat.
    muahahaha!

    patut rejam saja budak mcm ni. mengeja pon sangkut!

    ReplyDelete
  23. abampit - perangai pn sama hanchow aq rs..

    izreena - loike~

    mammamia - ni seni kowt~

    lily - bahasa dengan pkwe2 niey~

    farhana - ckgew kalkulus pn sme penin jew kowt~

    apilozza - lu terew jauwie..? impress~

    patung - bangsa x retie basew aq syak~

    en.adam - bahlowl kan!

    erina - skema sungguh cara lu marew. keh keh keh~

    dark ray - aq x reti sgt sumpah sranah nie~

    fn - bacew dulu btol2 bradew.. aq pn nympah gk.. rs nk mngamowk!

    ReplyDelete
  24. GUA RASA HINA TAHAP PEMBENTUNG BILA REPLY KOMEN MCMNI~
    MAAF... TAK BUAT LAGI~

    ReplyDelete