February 25, 2009

Gua Minat Ringan2 Je Ni...

Time skolah dulu gua cukop minat pinjam komik Mutiara Naga yang Mat Tai punya. Pinjam dengan baca skali laa. Mat Tai ni memang paling anchor laa bab2 komik. Mutiara Naga. Misteri Naga. Anak2 Wira. Pedang Setiawan. Raja Rimba. Jejak Wira. Slam Dunk. Bulih kata sume komik top dia ada kumpul. Biasa laa. Dah ada aset tu banyak laa orang nak pinjam. Sebab tu Mat Tai ni kemahen masin dia punya kedekut. Ada time tu dia beli komik sorok dalam sepender pasal takmo bagi orang pinjam.

Lain kali laa gua cite pasal Mat Tai ni. Gua takmo ngumpat lebih2. Dosa banyak. Hari Jumaat. Gua nak selawat je laju2. Skarang ni nak kabor yang gua tunggu citer Dragonball Evolution. Jangan nak provoke dengan Geng. Gua dah tengok. Dan nak tengok lagi. De best!


Cambest je dia punya poster

Gua ushar2 trailer, macam hebat laa jugak. Efek tu jadi laa. Dah bajet juta2 kalu tak jadi baik buat teater Impak Maksima je dak? Director pulak si Stephen Chow. Seperais laa jugak. Gua was2 dah ni. Kalu orang klako buat citer siyes jadi2 tak jadi kut. Cast pun macam kena2 tak kena je. Gua paling nak tengok watak jahat. Pikor. Cell. Fliza. Dan Majin Buu. Jahat sangat weyh diorang ni...! Kalu tahap Castello tu lu bulih tido je kat panggung. Tapi ada ke tak dalam pilem ni tak tau. Kat trailer pun gelap je. Malu2 nak kluar. Haih..



Chow Yuen Fatt jadi Atok Kura2?? Tak into langsung!!


Kalu lu orang ada ambik cakna pasal Mutiara Naga ni, dalam komik ada satu watak hero di kalangan manusia biasa. Encik Satan. Betul2 ada rupanya kat muka bumi ni.hahahaha..!!


Juara Pertandingan Persilatan Sedunia



*ada sesapa nak buking gua tengok wayang??

33 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. ai minat lite2 je.

    tapi suka datuk kame yang gatal itu,ha ha

    p/s: kalau buking pun, u available ke?:-P

    ReplyDelete
  3. dragon ball ade tujuh bijik kesemuanya! hehe

    ReplyDelete
  4. sama mcm watak SATAN ler mamat tu... hahaha

    ReplyDelete
  5. nak buk,,,
    nak buk,,,
    u banjer,,,
    hahaha,,,
    shuka,,,shuka,,,

    ReplyDelete
  6. tak mantap ar son goku nih..mat saleh plak..lari feel btol..huuhu..amikla rain ke..baru syok..haha..

    ReplyDelete
  7. Gua tgh imajin apa rupa cahaya Kame Hame Ha dalam muvie nih.

    ReplyDelete
  8. peh, deragon ball..

    gua mmg into dalam ini katun..
    setengah jam, ini katun belum mula gua dah tercongok depan tv..

    mmg sawan ini katun..

    ReplyDelete
  9. oh tak sabarnya menanti filem ini ditayangkan.
    mahu melihat chow yun fatt jadik atok kura-kura.
    bulma itu kelihatan sangat cun jugak kan.
    hauu~~~

    malang betol mak aku dah buang semua komik dragon ball ini.. waahhh!!

    ReplyDelete
  10. aku peminat setia Dragon Ball.Aku paling suke watak atok kura²..lawak btul :p
    ko dah tgk Geng?aaaaaaaaaaaaa...tak boley jadik ni...tgk x ajak pun tgk..huhuhuhuhu...
    ajak ko tgk wayang?jom,aku buking ko sat sat ni jugak :D

    ReplyDelete
  11. dragon ball..best..
    dragon ball Z..mcm incek Satan dier nyer hampeh..
    hahaha..

    p/s: nih nk buking nih..kene advance bape arini nih?
    hahahahaha

    ReplyDelete
  12. gua suka perangai sengal n belagak incik satan..tak ku sangka ada juga yg real punya..hahaha

    ReplyDelete
  13. sebagai peminat tegar DragonBall..
    gua keciwa la ngn trailer muvi ni.

    pelakon.. out.
    tak matching lansong.

    mat saleh jadi son goku?
    perghhhh.. mane kena beb.

    gile x puas hati

    ReplyDelete
  14. gua rasa watak2 dia tak berapa into la dengan komik.

    ReplyDelete
  15. hahaha..entik satan tu macam setan..

    ReplyDelete
  16. en satan tu mmg seswaiiiii... hahahaha...


    .

    ReplyDelete
  17. satan npak je cm tu tapi ade anak comey...hahaha

    ReplyDelete
  18. azie - cow yun fatt ti takdak rupa datuk pon..
    *p/s : bergantung pada tawaran.hahahaha..!!

    Mr PenyuBiru - kalu tak tujuh bijik bukan dragon ball namanya..

    Monkey D Luffy - memang ujud gua syak..

    sutera putih - kalu pesen ni awal2 gua rejek. hahahaa..!!

    Erina Asmawani - rain tak pandai cakap omputih. cakap melayu dia reti. "nama saya rain." hahaha..!!

    A t i Q a h - lu tengok high beam kete.. mcm tu laa..

    Ahmad Azrin Aziz - gua baca komik pun dah kacip.

    landaklaut - wohh! buang..? kalu lu jual mau gua beli 2 3 ratus RM..

    aim-a - atok kura2 tu macam tak miang langsung. nak buking?? pakej skali dgn penghantaran pergi balik. buleh??

    ReplyDelete
  19. miSz.haNie - gua tak layang langsung versi lain punya.. Z ke. GT ke. BMX ke. nak buking? advance seminggu skali dgn duit advance. hahahaaa.!!

    Liliyuli - yang real tu mcm tawaduk je. hahahaha..!!

    famia - gua nak jugak kabor gitu.. tapi takut kena sound..."tak best lu buat sendiri la." hahahaha..!!

    apei - tu la.. tapi kalu tengok pikor memang semat weyh..!

    mrblind - pangai pun memang setan. hahahahaa..!!

    tasikmerah - agak2 MC bulih dak jadi son goku?? hahahaha..!!

    rOhock - hahahaa..!! kontra langsung dengan bapak!

    ReplyDelete
  20. aim-a - atok kura2 tu macam tak miang langsung. nak buking?? pakej skali dgn penghantaran pergi balik. buleh?? ---> mane bukti? penghantaran pergi balik? EN.BEST tiada masalah dengan itu..hehehehhe :D kompem?

    ReplyDelete
  21. agak2 son goku bole buat rejaman gulung macam gua tak?...gua syak tak ble...

    ReplyDelete
  22. Mr Satan karakter feveret ku. Aku nak jadi macam dia ;p.

    ReplyDelete
  23. aku nak tinguk muvi nih! tak kira!

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. *ada sesapa nak buking gua tengok wayang?? <- hai...test power nampak ;)

    ReplyDelete
  26. aim-a - kompem.. lu present poposal skang.!!

    arip - macam laa lu bulih.. hahahaha..!!

    ad3ck - bahaya.. kut omputih maknanya betul setan tu.!!

    Jard - tak leh..! blom kuar lagi. hahahaa..!!

    fRihA - lu taknak try ke? hahahahahaa..!!!

    ReplyDelete
  27. ehemm..sila jgn buat² xbace sayenye entri hari ni ye tok ~lalala

    ReplyDelete
  28. tawaran takleh dipaparkan kat sini. it's between u and me:-)

    nanti ai email kat u lapanploh muka surat proposal beserta alasan kenapa yu kena terima tawaran ai. amacam? tempting?kah kah kah

    ReplyDelete
  29. gila xbest sume plakon.
    c.y.f pon jd atok kura..
    aih..
    jom lanja waaaa

    ReplyDelete
  30. wahaha.

    gua dapat tiket free tengok citer ni.

    budak enjin single belanja.

    ReplyDelete
  31. teringat masa skool dulu selalu baca komik dragonball ni. movie ni harap-harap akan sebest komik laa...

    p.s : hahaha. dulu suka encik satan tu. harharhar.

    ReplyDelete
  32. jane doe - huh..!! ingat gua tak berani???

    azie - konflik diri jap. hahahahaha...!

    kueh bakar - lu gelak pun gagap??

    hannah joe - hapekes tak best suh banjer..??

    k.e.r.i. - gile ah.. blom launch da dpt tiket.. bak gua sedozen..

    AyUmi - kes sezaman ngan gua laa ni..

    ReplyDelete