February 5, 2009

Gua Pun Boleh Main Politik Laa Kalu Gua Nak


Sekarang duk kecoh2 kat Perak. Tengok berita jam lapan kat tiwi tadi gua rasa macam tengok Manbelon. Lagi2 ada Si Botak Monggol melawak. Gua ter'kesot'. Sebab tu bab2 politik gua follow intenet jer. Lagipun tahap kesihatan gua skang tak sampai 90 persen pun ni. Tak larat nak pikir banyak2 walaupun gua takde kaitan ngan negeri Perak (tak tau laa esok2 gua kena balik raya ke sana.hahahahaa!)

Rumit2 pikir pasal politik nih... si AzrieHafiz kenalkan gua dengan PUNDAK. Gua dah gelak guling2 tadi duk layan. Sakit tekak gua auto-hilang. Gua rasa kalu kasi hot macam dulu ni kompom dah penuh Ahli Parlimen skang.

AzrieHafiz dah buat manifesto untuk P058 Bagan Serai. Dah submit pencalonan pun. Untuk menyahut seruan dan juga untuk membuktikan gua tak takut nak masuk politik, gua pun nak try masuk jadi calon. Gua nak jadi ahli parlimen P038 Hulu Terengganu. Jangan kata gua orang ulu. Sekarang gua daftar kat P037 Marang. Gua cuma tak berani lawan Tok Guru.huhuhuhu....

Nah... gua punya manifesto.


1. Menukar nama Hulu Terengganu kepada Pangkal Terengganu 2 minit selepas mendapat mandat. Kodi laa hulu2...

2. Menjadikan pilihanraya acara perayaan tahunan supaya rakyat jadi bosan untuk mengundi dan give-up lalu memilih untuk merosakkan undi seterusnya mencerahkan peluang PUNDAK untuk terus berkuasa.

3. Menggubal akta supaya wakilrakyat2 yang dipilih mesti disahkan cantik rupa paras dan sedap dipandang sebelum disahkan menjadi YB. Kasihan rakyat marhaen kalu kena menatap MB Teganu sekarang lama2.

4. Mengedarkan tiket2 wayang percuma secara rawak untuk 1 juta rakyat setiap kali muvie baru direlease untuk menyemarakkan industri filem tempatan dan antarabangsa kecuali filem2 arahan Razak Moheideen.

5. Menanam cip pada pangkal otak setiap YB2 PUNDAK sebagai jaminan tidak main lompat2 parti. Mana2 YB yang ingkar, Tuan Presiden berhak meletupkan cip tersebut bila2 masa mahupun ketika mengigau.

..................................................


Amacam? Cara tak??
Kalu ada sokongan, gua nak terus bagi borang pencalonan kat Tuan Presiden PUNDAK ni.

Uikks..! Jangan ingat gua carut2. Bukan jugak maki hamun.





update 4:04pm :

oleh kerana gua ada majoriti menyokong dan minoroti tak ada langsung... gua dengan rasminya menyerahkan borang pencalonan gua kepada Tuan Presiden PUNDAK.
Hidup PUNDAK..!!
Merdeka..!!
Seterika..!!
Kathrika..!!!




25 comments:

  1. ahhahaa...

    aduuu la.. ilang idea koi nak update blog!!!... hak hak hak.. wah koi nak buat jugak la amacam?

    ReplyDelete
  2. wokeh! aku sokong ko!
    kalu bleh manisfesto no 5 tu jadikan dasar parti. keh3..

    ReplyDelete
  3. pilihanraye 12 ritu lu ngundi tak?
    lu ngundi kat skolah wangse melawati ke?
    ke lu tak ngundi?

    kalo takat lu tak daftar pon..
    takyah mimpi nak jadi calon.
    wajib kena sebat ni.

    ReplyDelete
  4. gua sokong manisfestasi dan modus operandi no 3 dan 4 bro.
    hidup hidup!
    hidup rakyat!
    hidup hidup!
    hidup united party of pundak

    (aku akan wat party baru dan akan bersatu, kalau aku nak la)

    ReplyDelete
  5. yg no. 5 tu..
    letupkn cip jek kn
    bkn kepala..
    ha.ha.ha

    ReplyDelete
  6. alif-mikail - banyak lagi kerusi kosong. jangan lu lawan gua dah ar..

    Mr PenyuBiru - dasar parti kena tanya pucuk pimpinan

    famia - ngundi laa..! lu pulak ada pegi pangkah ke??

    Hidemichimomotani - diktator ke dick-actor? hakhakhakhak..!!

    BudAk hijAu - gua slalu potong kuku pe..

    adam hassan - hahahaa.. misti lu ni mangsa MB teganu kan?? hahahaha..!!

    miSz.haNie - lu nak try ke??

    ReplyDelete
  7. lu punya manifesto agak cara...cume tambah satu je lagi...calon2 pilihanraya hendaklah bertanding fifa2008 sebelum mencalonkan diri...yg kalah hatrik dan loser adalah tidak layak sama sekali...:P

    ReplyDelete
  8. gua sokong!
    err..
    kalau menang ada fulus skit?
    hehe..
    name pon politik..

    ReplyDelete
  9. hahaha.. aku suka manifesto kau ni.
    mungkin kementerian belia dan sukan bleh perkenalkan sukan baru, iaitu lompat parti.

    ReplyDelete
  10. arip - FIFA08 bukan permainan tradisional. tak perlu gua syak..

    KARKADEWA - itu kita bincang bawah meja. hahahaha.!!

    landaklaut - gua pun minat nak jadik menteri tu. memandangkan gua masih belia dan remaja. hakhakhakhak..!!

    ReplyDelete
  11. hahaha...
    menarik gak manifesto lu ni...

    hidup PUNDAK!!

    ReplyDelete
  12. salam kenal and salam ziarah.. really nice site!!! lets visit my blog anytime.. thanks..

    ReplyDelete
  13. w e r - tu baru sikit.. lu mau yang lagi kacip sila berkecimpung dalam PUNDAK. hahahaa..

    UnGu VioLeT - ni baru belog.. gua ni lagi nice.. hahahaha..!! btw salam kembali.. emmm.. mana satu lu punye belog nih? byk sgt..!

    ReplyDelete
  14. mestilah ngundi.
    first time ngundi.. menang pulak tu calonnya.
    haha. gile best. gile best.

    (opss.. terRiak takbur pula)

    ReplyDelete
  15. waaaaa!! aku tak nak org len..aku nak datuk nizar gak!!!

    ReplyDelete
  16. hidup datuk paiseh!!! hidup!!! hehehehe...kipas kipas kipas..ahahahaaha :p

    ReplyDelete
  17. famia - jgn lupa undi gua pulak..

    aRaBeLLa - masalahnye lu ngundi tak tahun lepas??

    aim-a - minggu depan datang opis ambik cek. hahahahahaa..!!

    ReplyDelete
  18. no 3 mung memang sedap boh.

    mana tahan nok tengok muka MB gitu.

    baby terlebih sihat kot.

    ReplyDelete
  19. k.e.r.i. - telebih comey.. nak2 time dia kedip2 mata.. nak lempang laju2 je gua rasa..

    hana - lu nlom cukup umor kan? duk diam2 main zuma.. hahahhaa...!

    ReplyDelete
  20. tu yang gelak je tu.
    tehehehe
    main zuma lagi best!
    weeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  21. (tak tau laa esok2 gua kena balik raya ke sana.hahahahaa!)

    kenyataan dlm kurungan ni ade maksod mendalam..maybe aku kah je yg paham..anyway
    aku pon sokong parti mu p*nd*k...hahaha

    ReplyDelete
  22. "Kasihan rakyat marhaen kalu kena menatap MB Teganu sekarang lama2."

    hahahah!!!!!!

    ReplyDelete