February 20, 2009

Lama2 Dengar Jadi Nangkap Pulak Lagu Ni




Maghrib Khamis di basuhnya baju
Ampaian diluar jendela
Berinjat kakinya doakan rembulan
Keringkan jemuran
Rindu hanya satu esok solat Jumaat
Ingin doa mengadu diri yatim piatu
Malam pun larut Khan Yunis
Terlena dipintu
Belumpun subuh api menyambar
Lebur kacar jendela
Maut berjelubu mayat masih disitu
Jari merah kecil
Erat menggengam baju basah
Airnya mandikan Gaza
Doa mu tulus Khan Yunis


................................................................



Semalam...

Prosper : Jom weh. Murah ni..! (sambil tayang kupon MekDi - MekVeliu RM6.95)

Gua : Uhhh..! Boikot..boikot!!

ChezzOh : Alaa..ko tau. Israel serang tu pakai duit tahun lepas punya laa. Ni nak topap untuk tahun depan pulak.

Gua : Cilakak!!




*gua terinfluence dengan fesbuk ciktiqah
**jangan lupa tekan butang R. waktu solat

20 comments:

  1. sikit ari nak kene pahan petir tu..
    ehehe...

    ReplyDelete
  2. hehehehehe...
    baek punyer alasan

    ReplyDelete
  3. layan burger tepi jalan dekat mcd pun ok gak.hehe

    ReplyDelete
  4. hehehe...

    skit lagi anda hampir terpengaruh..

    bleh plak cam dana ek?

    alahai~

    ReplyDelete
  5. Bini aku ckp..."boikot lagi ker? Perang kan dah abis....?"

    ReplyDelete
  6. heuheuhe.. mcd buat sale murah2 ni sbb dah kurang customer kottt... hahahah.. jangan hangat2 tahi ayam sudahlaaa nak boikot2 ni.. :p

    ReplyDelete
  7. chilakak, semangat boikot lu tak kuat! gua boikot tak makan burger, sampai burger ramlee pun terasa drop sale diorang...

    ReplyDelete
  8. mcd dah desperate..siap turun harga lagi..hahaaa

    ReplyDelete
  9. aku mmg pemboikot tegar aaaaaarr mekdi ni...:D errrr....bile nak banjer sushi king? hehehehe :D

    ReplyDelete
  10. Saya selaku watak Prosper di atas, mengaku tidak bersalah. Chezzo yang bersalah.

    ReplyDelete
  11. prosperity burger aku tak terboikot. haih~

    ReplyDelete
  12. KARKADEWA - ChezzOh dah biasa.. hahaha..!!

    rose emely - mereka memang kurang peka

    Mr PenyuBiru - tak sedap!

    azie - gua syak lu ni teremosi lebih ari ni... nape ye??

    ZARA 札拉 [사랑해~] - bajet2 betul laa tu! erk.. cemana lu tulih pakai urup cina nih..??

    Hidemichimomotani - ahahahaaa..! sepesen laa tuh!

    ReplyDelete
  13. landaklaut - gua bukan taik ayam. hahahaha..!!

    jane doe - nama dia Iya. dengar2 dia dulu bassist kumpulan Data. lu tau?? gua pun baru tau. hahaha..!!

    apei - ramlee tu bumiputra wey.. dah salah boikot nih!

    mrblind - gara2 gua yg boikot. hebat tak gua? hahaha..!!

    aim-a - hahahahaa... kena sangat! gua tak into langsung dengan sushi. hahahaa.!!

    azrie hafiz - jangan belakon inesen. lu yang ajak!

    tasikmerah - gua pun. hahahahahahaa!! tapi time tu tak perang lagi.. kan?? kan..??

    ReplyDelete
  14. hupdate hupdate hupdate....:p

    ReplyDelete
  15. jadik jgn support dia untuk thn hadapan ler... hehehe

    ReplyDelete
  16. aim-a - hahahaha.. time org cepat je suh hapdet ye..? piap laju2 pun sedap lu nih..!

    Monkey D Luffy - tengok laa sampai bila gua buleh tahan. hehehe..

    ReplyDelete
  17. owh. pos yang ini kah. ampun2. tak perasan pule. tapi, apa pasalkah gua tak boleh view itu video. alahai.

    ReplyDelete
  18. hoi hoi azie. kecik ati aku. hua hua hua.

    ReplyDelete