January 5, 2010

Bekpes Oh Brekfes. My Heart Was Broken


Gua agak hangin pagi ni. Baru gua hajat nak susun jadual pemakanan elok2 dengan niat nak menten body solid2 macam Sanjay Singhania.

Sekali kedai ni pedajal gua. Kedai roti canai paling sedap di Grinwud tutup. Jadi lojik akalnya gua cari kedai lain la. Takkan nak gi jugak kedai takde orang. Dikata isim pula. Kena gua pagi ni dengan kedai roti canai paling tak sedap di Grinwud. Seluruh Gombak juga mungkin. Kedai lawa. Roti rasa kelawar. Dengan kuah dal paling busuk di muka bumi.

Gua oder teh o suam pun dikasi panas menggelegak. Gua mintak la ais sket. Satu gelas dia kasi. Dah rugi gua duaplosen. Politik meniaga macamni yang gua tak gemar ni.



*sebelum ada yang komen 'Dah lu pegi jugak kt situ apesal?' baik gua jawab awal2. 'Mana gua tau..!'

**makwe amik oder duk lalu2 kt blakang gua ni. Mcm tetau je gua tgh wat entry kutuk2 kedai dia. Tak lawa.

34 comments:

  1. haha.
    beli roti gardenia je la...

    ReplyDelete
  2. kasi bom je kedai tuh..haha...
    eh,lu tau ek rase kelawar cane?ekekek...

    ReplyDelete
  3. gua kalau kt grinwud tu kedai roti canai sgt tak expert tapi kedai yg jual sup utara tu mmg mantop dia punya sup.



    .

    ReplyDelete
  4. humm...

    permulaan pagi yang baik.

    hahaa

    ReplyDelete
  5. heh..mcm pernah jek mkn kelawar.
    vietnam mari ke ape lu ni?

    ReplyDelete
  6. sempat lu kutuk makwe tak lawa ek
    kalau lawa tu pon kira lu nak kutuk jugak ke kedai dia?

    ReplyDelete
  7. kalau lu kawen setel masalah pagi lu..
    kot..

    ReplyDelete
  8. selalu kalau pagi2 dah merungut, hati tak tenang, payah sikit. gitu la kan?

    ahaha. beli roti, bekfes kat rumah jek la. lagi jimat. buat air sndiri. ke tak tau?

    ReplyDelete
  9. hari lu jer yang tak ceria...

    hari makwe yang ambil order tu berbunga - bunga hari ni,
    peh ada brader badan solid makan kat kedai dier sebijik macam Sanjay Singhania plak
    fuyooooo.....

    ReplyDelete
  10. sbb pakwe yg dtg makan kat kedai tu pun tak hensem..sbb tu dia buat roti rase kelawar...hihihi

    ReplyDelete
  11. bek lu beli roti yg stingray suggest je ritu..
    murah,90sen je satu..sedap pun cnfrm2...
    takde la sakit ati sgt,kn?

    *tapi kalau gua,da tebalik da meja tu bro..*

    ReplyDelete
  12. huhuuhuuuu.. x yah g dah kedai tu lps nie.
    bukan susah pun!

    ReplyDelete
  13. mesti kene mention lawa??wajib??

    ReplyDelete
  14. hahahaha..wa palinggggg setuju ngan kak aima nye komeng! sokong kak!

    Eleh, lu mmg, awek tak lawa, roti canai rasa kelawar. Cuba kalo awek lawa, roti canai rasa kelawar pun lu sanggup telan sampai habis. Siap puji sedap lagi kat awek tu..haha..tau sgt dah taktik lu tu..

    ReplyDelete
  15. selalu kalau tak berapa nak lawa,
    hati dia solid woh.
    lu tabaik kutuk.

    ReplyDelete
  16. roti canai???...lu kene tiru wa...sarapan semua sayuran warna ijo2....

    ReplyDelete
  17. kalau lawa lain cerita kan?

    ReplyDelete
  18. thats y i slalu skip breakfast..kite minum petang terus je.kurang2 tea panas pagi tadi dah sejuk!kuikui

    ReplyDelete
  19. hmm..baru saya tau..dewasa ini sudah ada roti canai perisa kelawar..sebelum ni saya cuma mendambakan roti canai perisa pisang..mungkin dalam seminggu dua lagi saya akan terjah tempat incik Paiseh ber'bekfes' pagi ni..insyallah..

    ReplyDelete
  20. HAHA. KAWEN LA SUH MINI KO MASAK SARAPAN. APEDAAA

    ReplyDelete
  21. ehehe.. sian.. greenwood? dkat ja kot dgn umah ai

    ReplyDelete
  22. Sanjay Singhania

    haha.
    amir khan la tu.

    ReplyDelete
  23. cacah : dah bosan. kat texas dulu gua sah slalu bekfes roti~

    abampit : terima kasih. bila nak belanja gua menyanai pulak?

    kakuna : gua main agak2. lu dh try??

    tasekM : ceh. sah2 pesen malas gi kedai pagi2. hahahaa!!

    stingray : baik untuk ujian tahap kesabaran dok?

    hanie : orang sana laa kabor tak sedap. gua agak je~

    koyuki : bab2 makan gua takde kompromi. tambah2 ada kaitan dengan ekonomi~

    jo : nak kena tendang?

    naddy : bagus juga. tambah lagi gua punya graf. hahaa!!

    ateeka : hari gua stat pukul doblas. hahaa!!! butterscootch dh abes~

    ReplyDelete
  24. terrarossa : ahh!! gua punya emosi dia tak amik kira pulak~

    patung : kat selangor. tapi takde pula grinday main kat sini~

    aima : bukan dia buat pun. cenderung ke roti segera je gua tengok~

    lily : gua nak roti canai jugak!!!

    zonaku : kompom! lu pun jangan pegi kedai koner lot kat grinwud. pesan kat mak abahlu skali~

    aminah : kang ada pula yg tanya. maklumat bia lengkap dok?

    sharamli : err.. tak baik pula gua nak kutuk lebih2. kejadian tuhan tu~

    erina : tapi apesal lu punya abc sedap je.. tokei dia xde laa comel mana.. hahahaa!!

    famia : gua tak kutuk makwe. gua kutuk roti dia je~

    arep : lu kena diet jadi kurus. gua kena diet jadi solid. lain tu~

    ReplyDelete
  25. bias : tengok laa dia punya servis lawa ke tak. gua iklas ni brader~

    triple x : amik gua punya belen tu je lah. baru suku luak nya~

    chez : nak je gua brekpes nasik ganja pagi2~

    prof : dunia akhir2 ni macam2 benda bulih jadi. jangan pegi kedai tu. gua hasut ni~

    aloy : ada masuk komunis juga sikit2~

    mammamia : gua pun bulih masak woh! saje nak feel makan kedai. xyah laa seriyes sgt~

    farhana : kalu sedap xde gua hilite mende tu. ni tak. dabel tak sedap jadinya~

    jard : lu duk grinwud?? jauh nya~ hahahaa!!

    pisey : dia amik masa setahun wat bodi mcmtu. gua ingat nak wat dalam tiga bulan je. ada harapan x agak2..?

    ReplyDelete
  26. Air teh O panas tu siram kat muka awek amik orde tu ok kot?

    ReplyDelete