April 14, 2010

Harap2 Para Juri Tak Menyinggah Di Sini

"Sayang ku mahu bicara, dan ku akan cerita semua~"

Ton ensep gua mendayu2 time gua tengah sibuk rilek2 kat opis.
Jamal - pencabar gua dalam pertandingan sape-lambat-kawin kategori geng2-Universiti-Islam-dari-Terengganu yang memanggil.



Jamal : Weh.. ni Fatah nak cakap~

Gua : Fatah mana..?

Jamal : Fatah.. natam wat tak ingat!

Gua : Patah balik..??
-time ni gua teringat time huru hara kami nak kluar lepas curfew hour duk berambat dengan pak gad. Patah balik..!! Patah balik..!! - mati2 gua ingat pak gad tu bagitau Fatah sudah balik~


.
..
...


Fatah : Weh.. ko terer wat blog kan?? Ni aku nak suruh ko masuk pertandingan wat blog.

Gua : Hahahahaha...!! (tobat gua tak tau gua terer). Blog mende ni weh..?

Fatah : Blog pelancongan Negeri Teganu lah.. Ko tak tau ke..?

Gua : Tak tau pong~

Fatah : Laa.. aku keje dengan MB skang. Ko kena masuk weh! Nanti aku bagi link. Aku nak ko menang!


Gua : Hahahahahaha.!! (tobat gua tak tau menang kalah tu bulih rekues2). Apa adiah?

...
.....

dah... itu saja. Mana bulih kasi tau lebih2. Tak lain gua bimbang - Macha lah. Tipis pula peluang kang mahu menang. Macamana mahu rekaver gua punya paras kewangan pulak. Dah rabak riban2 ni. Che Nik punya pasal. Alahai~





Ni baru siap satu entry. Harap lu orang dapat mengurangkan gua punya daya rebelan untuk sebulan dua ni. Takut terbawa2 ke blog sana.Kat sana tak boleh rebel2. Untuk bacaan formal. Anggap saja gua menulis sambil pakai baju batik-sluar slack-kasut hitam kilat2-rambut belah tepi. Kat kocek baju ada bunga.

Dan harap2 juga para juri tak menyinggah di sini.




Tiap2 hari Kathy Sharon mahu bicara sama gua.
Sayang2 pula tu!
Lu orang ada..? kehkehkeh~

13 comments:

  1. ah kalu tiap - tiap hari duk layan Kathy Sharon
    ( sumpah gua tak kenal pom siapa dia nih )
    bila blog sana nak maju ?

    keh keh keh...

    ReplyDelete
  2. semuga berjaya..kalo menang..wa 10% k..hoho

    ReplyDelete
  3. "Kat kocek baju ada bunga"

    Gua blanje le Parker pen la..sian tgk bunga tu
    nanti kena mkn ngn lu..hahahahah..

    ReplyDelete
  4. hik hik hik
    kesian org nama fatah

    ReplyDelete
  5. asit2 rambut belah tepi.
    cuba la yang pesen pakai songkok plk.

    baru ler mukminin...

    kehkehkeh~
    (gelak lu dh serupa nenek kebaya):p

    ReplyDelete
  6. fatah yang patah..haha kelakar..

    selera lu agak tinggi di situ..seksi tu

    ReplyDelete
  7. gud luck... tp kalau dah fatah tu rekemen. pasti la berjaya! kabel kuat kot!

    ReplyDelete
  8. mana aci menang pakai kabel.

    ReplyDelete
  9. apei : makwe seberang... apesal? mau tambah nafkah?

    terrarossa : so far so gud lah. no problem!

    erina : not so ok!!

    lily : igt gua spesis kumbang tanduk ke??

    redplasticbeg : bulih laa lu pula bawa melawak pasnih~

    ~0~ : tengok lah. mudah2 murah mcm sale di bulan puasa~

    cikpida : gua leih suka kopiah. suci siket~

    liliyuli : dah kasi. amacam..?

    triple x : ah. cakap gua.. lu pun suka kalu cakap saja lah~

    zonaku : gua pun sangsi2 nak pecaya.. dulu2 golongan sayur2 mcm gua juga tuh~

    jo : gua baru je sabmit borang. dah menang nnt baru lu bulih kata~

    deus : nak hai2 pula.. dengki ke brader.? kehkehkeh~

    ReplyDelete