February 16, 2010

Snippet Snippet Awalan Tahun Harimau

Sumpah gua tak tau macamana nak cerita sedap2. Tapi gua nak tulis jugak. Kalu tak, sampai karat la blog ni duk ikut tebiat kasi alasan kat diri sendiri tak reti.


1. Berjaya menggondol senaskah Gondol. Malangnya hanya jumpa P.A Incik Luca yang suka fun fun di hujung minggu. Kompelin2 gua tiru boifren dia. Gua nak memberontak pun kat ofis dia. Chill je lah~

2. Bejumpa budak takut longkang makan beger mahal tanpa roti, sayur dan becon. Cacat betul!

3. Melabur di Superstar Wangsawalk berkali2. Pulangan : suara gua dah mirip2 Adam Lambert.

4. Main tenis di court mahal ala Wimbledon tajaan Aripsomat. Cita2 gua nak potong ranking Nadal makin hampir.

5. "Abang tak beli bunga unuk Paiseh ke?" tanya makwe Copin. Nyaris nak kena gua punya pelempang papan katil. Last minit gua pikir2, kesian pula Copin kang. Kawin dalam koma.

6. Berjaya ke belayar dengan NAUTIKA olahan Paradoks. Sori brader derekter - Aloy. Gua laa yang lambat tu. 1st time. Mana gua tau lu orang bukan pesen Melayu biasa. Tahniah!! Tak rugi langsung gua melabur seploh duit. Tapi gua tak puas hati Penjejak Air sarung baju time scene last tu. Sayang laa.. body solid tu...!

7. Naskah Gondol sangat merbahaya! Patut laa lapan kali gua gigit nak buka tak dapat2. Aripsomat serta merta berjangkit sindrom tak nak rebah ala Gondol lepas khatam baca. Gua pasrah~

8. Selamat Tahun Baru Lunar. Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmm Soi~





Perhatian kepada Puan Oked - Limau satu mana cukup woi!
Dengan plastik merah tu Copin telan. Tak dan kat gua pun.

17 comments:

  1. ada berani kite fight lagi tennis...kalo lu ade berani la...harap2 lu tak kalah straight set lagi ngan permainan ala federer wa...hahah

    ReplyDelete
  2. aku rase cam nak sepak terajang ko punye idong !
    no 2 tuh tak patot dimasukkan. ciss.

    ReplyDelete
  3. arghhh!!!....aku gondol yg aku order x sampai2 lg...

    posmen cuti lame sgt...part time wt tarian singa aku syak....

    ReplyDelete
  4. pergh..cilake lu paiseh..seb baik gua bagi seketol, free gift datang opis gua..mengah gua nak entertain lu jalan kat serdang ni

    ReplyDelete
  5. lu nak jadi madey ke snippet2 ni?
    erk888

    ReplyDelete
  6. bleh pnjam ke kena beli senirik?
    de unpublished nye cite tak sbb yg lain cm dah
    baca la..

    ReplyDelete
  7. gua pinjam after kak tasek lah!

    ReplyDelete
  8. terima kasih bro datang.walaupun lewat.hehe

    ReplyDelete
  9. ngeh ngeh ngeh...Feb 17, 2010, 9:02:00 AM

    cam kenai ja bdk dpan pc tu

    ReplyDelete
  10. ingat kn cuti raye lunar lu tido je..hehehe..

    ReplyDelete
  11. sori bro gua takde kat opis.

    nanti2 gua datang lepak umah lu lak.

    jangan lupa belanja gua makan nasik..

    ReplyDelete
  12. wa masih menunggu kedatangan gondol di umah wa

    ReplyDelete
  13. arep - feder main dia cakap omputih.. lu ada..??

    intan - apesal..? ada kaitan ngan lu ke..?

    bdkdpnpc - jangan salahkan posmen.. salahkn oked. malas macam siamang~ hahaha..!!

    oked - lu hambat2 gua balik cepat2 tu kira enteten ke..??

    tasek - nah~

    deus - kepimpinan melalui teladan. kehkehkeh~

    lily - ntah. gua bukan minat sangat luca tu. hahahaha..!!

    bias - sama laa tu.. baru nampak mcm komik hongkong. lu gi mana? satu pustaka gua cari~

    jo - sila amik nombo kat kaunter JPJ~

    adam - sama2. sori byk2. trefik jem. haha!!

    ngehngehngeh - gua pun tak kenal lu. apedehal..? hahahaha!!

    kakuna - tak remaja langsung cuti lama2 bantai tido~

    luca - gua tak makan nasik. makanan itali je ada. xyah dtg la. hahaha!!

    cipida - apa maksud dia?

    10ton - kasi gegar sikit cik oked.. takleh biar sangat budak tu~

    ReplyDelete
  14. mksud die, yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    sang! :p

    ReplyDelete