April 4, 2009

Gua Tak Reti Nak Romantik2. Cikgu Tak Pernah Ajar Kat Sekolah.

Satu.
Berduaan dalam sampan di tengah lautan berombak tenang mengejar suria terbenam. Gua letih dia kayuh. Dia letih gua tidur.

Dua.
Backpacking ke Eropah secara berkuda. Susah senang dilalui bersama kuda2 malang itu.

Tiga.
Menonton perlawanan akhir Piala Dunia antara Jerman dan Malaysia secara terus menerus dari stadium. Sorakan kami menjelmakan kemenangan buat Malaysia.


Empat.
Duduk di lapangan terbang memerhatikan gelagat manusia dari segenap bangsa dan negara sambil beradu siapa dapat cari makhluk tuhan paling pelik.

Lima.
Berkongsi dekonstruksi. Hari ni gua tulis. Esok dia tulis. Lusa gua. Tulat dia. Hingga hujung nyawa.


Impossible?
Ridiculous?
Stupid?
Absurd?
Senseless??
Gilo??

Memang pun! Nama pun FANTASI KENCAN.
Harap Cik Tapak Sulaiman lebih optimis dan bertimbang tara lepas ni sebelum jariahkan TAG kat gua.hahahahaaa...!!






Gua rasa gadis2 cantik misti suka nak buat.
Orang kabor budak pompuan ni dia punya fantasi memang kencang... gosh!

Arabella. Liliyuli. Aim-a. Ierma. Cik Hanie. Jane Doe. Dan Xuen.
Sila buat. Kalu tak, gua repot sama Tok Kadi. hahahahahaaa..!!

Dah lama gua tak susahkan orang. heh!





*kencang = laju2, kencan = temujanji/deting

27 comments:

  1. HazirahMahadzir - gua dah selekeh2 lu lagi mau kabor romantik. lu la yg rare. hahahahahaaa..!!

    ReplyDelete
  2. piwittt..2 dia fantasi kencan paiseh..hakhak..no 5 tu wa rase sgt lomentik ar..rupe2nye lu de sifat lomentik gak..untung aim-a..eh..eh..
    silap..tersasul =p

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. wah...sgt romantik laaa...

    Satu.
    Berduaan dalam sampan di tengah lautan berombak tenang mengejar suria terbenam. Gua letih dia kayuh. Dia letih gua tidur.
    ----> bukan mengejar suria terbenam ni namenye sesat dilautan karam...hahahah :))

    Dua.
    Backpacking ke Eropah secara berkuda. Susah senang dilalui bersama kuda2 malang itu.
    --> naik kuda DBKL arrr...tinggi sket..:p

    Tiga.
    Menonton perlawanan akhir Piala Dunia antara Jerman dan Malaysia secara terus menerus dari stadium. Sorakan kami menjelmakan kemenangan buat Malaysia.
    ---> Hang silap..dah tentu German yang menang...time tu anak Ballack laa hero gol...hahhaha :P

    Empat.
    Duduk di lapangan terbang memerhatikan gelagat manusia dari segenap bangsa dan negara sambil beradu siapa dapat cari makhluk tuhan paling pelik.
    ---> transpot zaman tu kapal tererbang..epot dah jadik cam tmpt paking je:p

    Lima.
    Berkongsi dekonstruksi. Hari ni gua tulis. Esok dia tulis. Lusa gua. Tulat dia. Hingga hujung nyawa.
    --> gilak romantik!!! nnt aku nak buat arrr gini...pergh!!!hahahahhaha :))

    pastu..aku rase nak jwb tag aku tu kat sini arrr...malas nak bukak blog aku :p

    FANTASI KENCAN
    Satu
    Sayang (bahasekan diri sendiri) nak buat semuanya bersama Abang (bahasekan diri yang tersayang),hidup sehati sejiwe sehingga hujung nyawa bersama Abang. :D

    Dua
    Basuh keta sama²

    Tiga
    Hari minggu pegi pasar sama²,Masak sama²,makan sama²,tgk tv sama²

    Empat
    Berkebun sama²

    Lima
    Shopping sama²,barang utk abang,barang utk sayang,duit shopping mestilah abang yang kuar...hahahahha :p

    Enam
    Bila rambut Abang panjang, sayang potongkan..sayang sikatkan...sayang shampookan..nak pesen ape? semua sayang bley buat...:p pastu abang kne laa buat mcm tu kat sayang juge...:D

    Tujuh
    Balik kampung same² melawat ibu bapa masing²..gilir² laa...:D

    Lapan
    Dah tentu berkongsi belog juge :D

    Sembilan
    Sayang sayang abang...alwes say this sentence..

    Sepuluh
    Abang sayang sayang .. alwes dengar this sentence..

    Amacam..romantik tak aku? hahahahaha :))

    ReplyDelete
  5. woot asal aq kena tag ni

    tidak excited langsung

    sumpah x...

    tu kak aim-a ckp

    Berkongsi dekonstruksi. Hari ni gua tulis. Esok dia tulis. Lusa gua. Tulat dia. Hingga hujung nyawa. --> gilak romantik!!! nnt aku nak buat arrr gini...pergh!!!hahahahhaha :))

    review aq> oit paiseh kongsi ngan aim-a la

    penat aq ckp hang ni

    ReplyDelete
  6. wahhhh..aim-a gila lomentik..haha..swit mwit jek..


    *paiseh, aim-a da bg hint tu..lalalala..

    ReplyDelete
  7. Erina Asmawani - lomentik2.. pelat pesen mende nih?? hahahaa.!!

    speedrider - dengan cargas gua kutip!

    ie3za - mana ada weyh! runcit2 jeh!!

    aim-a - nyesal gua teg lu. hukhukhuk!!

    xuen adyla - buat je lah! hahahaaa..!! hape barang nak kongsi2 skang.. dia dh ada belog sdiri..

    Erina Asmawani - bagi hint buat pe?? bagi duit la kalu brani. hahhahahaaa..!!

    ReplyDelete
  8. slmat pagi!!! hahahahaha...padan muke ko..kan dah nyesal...tag aaaaa aku lagik kalau berani...hahahahaah >:)

    ReplyDelete
  9. hahahahhaha..bab yg berkongsi dekonstruksi tu wa rase lu dgn aima dah wat pon...hahhahaha

    ReplyDelete
  10. #1 sbenanye kalo wa jadik lu, wa pun cem2. XD

    #2 kuda? kucin lagi bes. hahaha

    #3 wa sokongggggggggg!

    #4 wa rasa carik pmpn paling hot paling terbaikkkkk. baru romentik bai~ XD hahhahaha

    #5 kalo kongsi blog, wa rase wa mungkin da timbul rase malas macam babi, las2 gua bagi je blog tu kat die. wa expect die lagi macho berkarya daripada gua. bukan "ari ni kte pegi mkn eskem kat midveli pastu tgkp2 gmba! then kami g karok plak! sedap betul makanan kat mcd." peh, kalo cemtu blog ku, haram bagi mu (insert name pasangan disini).



    hahahahaha

    ReplyDelete
  11. lu jiwang eh? patut ar............. tak kawen lagi. wahahakahahakakaa.. jaga rumah elok2. gua gi melancong@melencong suku purnama. ajar ches solat.

    ReplyDelete
  12. tima kasih buat tag tu. nak hadiah?ahahaha

    ReplyDelete
  13. gila lu..buang tebiat eh!! ada juga tirisan sentimental dlm hati lu..wah!! amazing!!!

    ReplyDelete
  14. oi byk lu letak advertising ni? collect duit kawen ke? aku dah click mu punya iklan..pasni mu click aku punya lak

    ReplyDelete
  15. perghhhhh..
    kencan nate opo?
    gua tak penah dengar pun sepanjang gua idop.
    bepinar2 tengok entri ni.

    sentimental gak lu ni.
    ekselen.
    normal.

    ReplyDelete
  16. kencan deme weh.

    Satu.
    Berduaan dalam sampan di tengah lautan berombak tenang mengejar suria terbenam. Gua letih dia kayuh. Dia letih gua tidur.


    ni macam kes nelayan sesat tengah laut je.
    ahaha.

    ReplyDelete
  17. aRaBeLLa - mana ada. gua punye paswed simpan dalam wallet. heh!

    sol - gua setuju benar lu punye ekspelin nombor lima tu! kensel ah nak kongsi. hahahahahaa..!

    Im Single - gua tau lu patploh kali advance dr gua. jgn bimbang. umah cikgu hasan bulih jaga. dia ada mari esok. bulih tarbiyyah chez skali.

    azie - ada adiah?? gua mau perempuan simpanan secara percuma. bulih? hahahahaa!!

    acece - belajar dari lu jugak laa! hahahahaa...!! gua taruk mesin auto-klik kat belog lu nanti. heh!!

    famia - pakai spek. baca nota bintang kecik. gua pun baru tau. hahahahaa!

    k.e.r.i. - kata fantasi. gua naik bot nambang pulau duyong pun mabuk weyh! hahahahahahaaa..!!

    ReplyDelete
  18. ehhh...
    lu pndai tag2 org ke..

    cehhhh wa lak kena
    hahahahaah

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Empat.
    Duduk di lapangan terbang memerhatikan gelagat manusia dari segenap bangsa dan negara sambil beradu siapa dapat cari makhluk tuhan paling pelik

    ~~ ni ape kes mencilok kegiatan masa lapang wa nih...nk kene sekeh lelaju?!!
    [kat bukit bintang pn best gak..lg byk makhluk tuhan yg aneh2 hahahaha]

    wa komen jek..
    tag tu wa cicir...
    buleh??
    hahahahaahhaahhaaha XD

    ReplyDelete
  21. ierma - apa.. ingat gua kodi sangat ke tak reti main tig tag?? buat je kalu tak nak kena sepak belakang! hahhahaaa..!!

    miSz.haNie - gua publish dulu. apehal sesenang kata lu punya? heh! mana bulih main cicir2.. kalu lu jelita lu buat!

    ReplyDelete
  22. waaahhhh....no. 3 & 5 tu paling best dan sweet!

    p/s: tq dah link blog :)

    ReplyDelete
  23. hahh pai...
    lu tlg la jwpnkan tag ni utk wa...apa jwpn lu,tuler jwpn wa...bleh..??hahaahaha

    *eh...sedap lak panggil lu pai...pnjang nau paiseh tu hakhakhakhak

    ReplyDelete