April 15, 2009

Hikayat Nasik Minyak

Nasi minyak adalah menu harian di Terengganu ye.
Tak yah tunggu kawen pun.


Gua tak kenal mana brader jual nasik minyak Terengganu kat pasar malam Taman Melawati tu. Baru perasan dalam sebulan dua ni je. Gua syak dia ngan bini dia muka baru dalam arena pemasarmalaman kat situ. Sebab gua tengok sume periuk kuali perabot masih kilat2. Dah tiga pat kali jugak jadi kastemer. Memang selera gua dah hala ke benda2 dari kampung halaman. Baru bulih makan kenyang2. Baru bulih gemok. Ye. Gua mau gemok. Sape2 mau derma isi? Bak sekati. Nak tempek kat biceps.

Lepas dua minggu tak pekena dia punya nasik minyak sebab duk ralit kejar duniawi, petang semalam gua pegi buat site visit kat pasar malam. Dari jauh brader tu tengok gua. Dah senyum2. Walaupun saiz dia gua bulih letak kategori sasa tahap tarik kereta, dia punya skill bungkus nasik memang level2 nenek gua. Bini dia pun gagap2 nak bungkus kemas2 tradisional macam dia. Sampai kat dekat...

"Lama dok napok dik. Kawen ke?"














Gua ushar kiri. Gua ushar kanan.
Cari gua punya senjata sulit.

Takde pulak orang jual katil kat pasar malam.

43 comments:

  1. hahahaha..lu sentipik ar pepagi... brader tu baru nak mesra alam...

    ReplyDelete
  2. weh~
    aku pun tgh carik org yg sudi derma isi kt aku...
    ramai taknak, lemak2 dorg nk a kasi...
    kalo ada aku pn nk juge. bleh?

    er..aku ni naif.

    apa tu senjata sulit?
    apasal carik org jual katil?

    ReplyDelete
  3. adui.... hahahaha.. sempat aku gelak sblm g meeting pagi nih....

    tiang kedai bole pakai maa... hahaha....

    ReplyDelete
  4. haihhh...
    wa mencik lu!

    ~~buat jgk kn..kn..

    ReplyDelete
  5. Lu gunakan je senduk yang ada tu..takde papan katil pun xpe kot..kalau tak stanbai sesiap bawa papan katil tu..

    ReplyDelete
  6. mana ada orang jual katil kat pasar malam? yu guna je periuk belanga dia,ahaha

    ReplyDelete
  7. woha!kelakar giler.kemende la senjate sulit hang katil.bagi la elok sikit.haha!mari guling.

    ReplyDelete
  8. muka lu da memang kena kawen dah.
    jangan nak perasan muda remaja.
    haha

    ReplyDelete
  9. weiiii mkn tak ajak hahahaha!

    eh..eh...
    lama gk kan wa tak nmpak lu...
    kawen ker...??
    hahahahahahaha

    ReplyDelete
  10. nah..amekla sikit isi wa ni..wa derma ngan iklas..hahah..

    ReplyDelete
  11. wahh. ko dh rupa laki org beb. abeh aa. jatuh saham pasni. hahhahahah

    ReplyDelete
  12. papan katil??tak payah..payung gerai dia sudeyyy..ahaha~


    err..lemak aku available,mau??

    ReplyDelete
  13. kasut boleh....

    nnti jadi pameran la plak cm repoter yg baling bush w kasut tu...

    org lelong ribu raban..

    aq pasti org yg akan beli tu pon benci soalan kahwin mcm ko juga

    haahahah

    ReplyDelete
  14. lain kali lu jinjit papan katil siap2...

    hahahahaha!

    ReplyDelete
  15. Hanamichi - byk lagi hal ehwal lain kalu nak mesra2 pun weyh!

    mugiwara - xde. gua mintak dulu. hahahaa..
    *sila rujuk profile. lu tak nampak jgk gua piap lu laju2!

    Jard - tengah2 paking lot mana nak ade kedai weyh!

    miSz.haNie - bes tu..lu nak apa?? royalti?? gua bagi flying kiss. mau??

    Liliyuli - kang dia nak cebok kuah pakai apa weyh. tak merasa gua nasik minyak. hahahahaa..!!

    azie - tak bulih. panas. nak gua melecur??

    cik mulat! - oit oit! sawan ke hape smpai guling2? minum air suam byk 2..

    k.e.r.i. - cilakak lu! gambo malam2 mana nak nmpak gua punye remaja. hahahahhaa..!!

    ReplyDelete
  16. nak order nasik minyak tu bley? ade delivery sampai shah alam x ....?

    ReplyDelete
  17. ierma - buat pe ajaklu.. lu dah saiz Adibah Noor. hahahahahaa..!!

    Erina Asmawani - pos laa wei! jgn lupa ais parut skali. hahahahaa..!

    fafarafa - gua tak main saham. gua juin forex. hahahahahaa..!!

    HazirahMahadzir - dia tak pakai payung. lemak?? takmo. kena api tebako. hahahahahahaa..!!

    mamma mia! - oit oit!! gua serius mcm tenggiling ni lu main2 lak.

    xuen adyla - gua pakai slipar jepun. tak sakit. huh!

    paRi-paRi sYurGa - nanti gua galas gi mana2. nak2 kalu jumpa lu. gua hempuk lu dulu. hahahahahaaa...!!

    ReplyDelete
  18. f R i h A - ingat gua ni saudagar nasik minyak ke? hahahahaaa..!!

    ReplyDelete
  19. Tu maksudnya ko dah nak jadi bujang terlajak. Aku rasa sebelum ko pelempang brader tu dengan 'senjata rahsia' tu aka papan katil.... Aku ingat dia dah goreng ko dalam kuali tu. Muakakkakakaka~

    ReplyDelete
  20. cilakak!
    kompem mlm ni lu termimpi2 kan wa....
    siyesss!!hahahahahaha

    ReplyDelete
  21. janganlah melecur. dahlah tak hensem, nanti tambah tak hensem,kah kah kah

    p/s: dah kemsalam kat mud lum?ahahahah

    ReplyDelete
  22. Lu ni sentap sgt bab kawin ni dah andartu ker aper?

    ReplyDelete
  23. speedrider - baru nak jadi kan?? jgn lupa.. gua dah sampai tahap tertinggi jurus elak mengelak. hahahahahahaa!!

    ierma - ahaa.. mlm ni gua tak tido. MU weyh!!

    Ahmad Azrin Aziz - gua tak mampu lagi nak kasi makan anak orang cikencop ari2..huhuhuhu..

    azie - lu kabor lagu tu gua trus padam nombor tepun dia. hahahahahahaa!!

    Hidemichi - oit!! gua belia laa.. tengok banner atas tu.. YOUTH! hahahahahahahaaa!!

    ReplyDelete
  24. klau dgn saye, saye sgup mkn biskut patsegi cecah teh o jer dgn abang...

    hikhikhikhikhik.....

    ReplyDelete
  25. tu nasik minyak lauk mende?
    macam rare je lauk dia.
    kurma kat nasik minyak ke ape?

    pasar malam melawati tiap hari selasa..
    cube lu beli popia goreng salut cili..

    layan woo!

    ReplyDelete
  26. wakaakakakkaa. tu la. soh kawen tanak XD

    ReplyDelete
  27. hahahha~

    siyes berani mati mamat tu.
    patut dia pun kena tgk gak profile lu kan?

    ReplyDelete
  28. OI!!! WA XNAK KOMEN PASAL ENTRY LU... WA NAK BTAU WA ADALAH ORG YANG KE 20K VIEW PAGE LU..HAHAHA...BANGGA NEH..NAK CITE KAT AIMA LA..EKEKE

    ReplyDelete
  29. acece...apsal nak cite kat aku? takde hadiah ok..hehehe :P

    weh..nasik minyak depan astaka...mmg terbaik punye laa :D pi arrr try :D

    ReplyDelete
  30. lu makan nasi dgn senjata sulit ke seh...?

    muahahahahaha.....



    .

    ReplyDelete
  31. flying kiss jek??
    giler kedekut...
    hahahahahaahahahah :P

    ReplyDelete
  32. nak flying kiss gak..hehehhee :p

    ReplyDelete
  33. wei aku sudi derma...meh sini aku bg korang isi aku nie...smp aku xmampu nk bw nie

    ReplyDelete
  34. lu bila maw buat kenduri nasik minyakkk

    ReplyDelete
  35. paRi-paRi sYurGa - apa igt gua kodi sgt?? kurang2 pun gua mkn biskut meri la. hahahahaha..!!

    famia - rare? gua rebel la. hahahahha..!! popia? bulan pose la.. baru suasana.

    sol - budak2 duk diam2. igt kawen mcm main karom ke? hahahahahhaa..!!

    ie3za - siot lu kata gua siot. hahahahahaa..!!!

    mugiwara - tak sume bisnesman pakai internet brader. hahahahahhaa...!!

    acece - gile ah! tahniah.. ni gua balas komen ni kire adiah la ye. hahahahahahaa..!!

    Monkey D Luffy - oit oit!! ikut abjad laaa. lu dulu!!! hahahahhaaa..!!

    aim-a - depan astaka?? gua lagi suka belakang astaka. gadis situ pun sedap2 gak. hahahahahaa..!!

    tasikmerah - a'ah. lepas tu gua wat kapowera tengkuk lu. hahahahahahaa..!!

    miSz.haNie - bes tu lu nk apa? comolot?? hahahahahhahahaa..!!

    aim-a - flying kiss dah abis. flying kick byk lg. mau berapa??

    Anonymous - pastikan gred A ye. cop SIRIM skali. hahahahahahhaa.!!

    hannah joe - lu bila mau kena lempang?? hahahahahhaaa..!!

    ReplyDelete
  36. huwaaa~ dh lame x mkn nasi..
    nafsu nasi nyerang balik pas tgk pic tu..
    adoiyai~
    amik la isi ku sdikit..

    ReplyDelete
  37. wa suh lu buat kenduri nasik minyak ja.
    bukan lu kawen.
    tihihi

    ReplyDelete
  38. FARIE - brape hengget sekilo daging pinang lu nak trade in? hahahaha..!!

    kueh bakar - supot?? adik badek sepak ke?? kakakaka..!!!

    hana - tade2. gua buat kang ari2 lu nak makan. gemok nnt gua gak kena. hahahahhaa..!!

    ReplyDelete