April 9, 2009

Tribute To Ais Parut

Gua baca tadi kedai dia dah nak kena roboh. Dengan baik ati gua buat entry ni untuk tokei kedai. Amacam?? Tak caya lagi gua dah pegi?? hahahahahaa...!!




Sedap sampai gua lupa nak ambik gambor



Status : Sorang-sorang

Tarikh : Jumaat 19 Mac 2009

Tempat : Fudkot Sek 2 Shah Alam

Menu : Air Batu Campur-eskrem-anggur merah-cungkil gigi-sirap merah-sirap hijau-sirap kining-buah kabong-jagung-cendol-kacang-wafer roll-cincai- ...dan lain2 (cik tokey, tulung lengkapkan)

Servis : Tak laju mana tapi bagus sebab tiga pat kali gua kena soal dengan brader ambik order. Benda tak sampai2 gak. Tapi apehal tokei duk kat kaunter tak gerak2? Tak mesra pelanggan langsung. hahahahaa..!!

Harga : Dua duit setengah. Padan sangat dengan penat lelah nak perabis. Banyak weyh!

Komeng kat Guessbook : Jangan risau. Gua tau markas baru lu. Gua pegi lagi.






Gua taknak signbod lu letak merata lagi kat port baru.

33 comments:

  1. adakah gerai dekat dengan UiTM? kalau ya.. memang aku pernah makan ABC tu. emmang sedap! dan sempoi.. ada biskut gulung cerut tu

    ReplyDelete
  2. heh..
    g mkn sensorang..
    wa igt g ngan aima..
    hahahahaha

    ReplyDelete
  3. gua penah sampai sini.
    hongeh sey nak perabis

    ReplyDelete
  4. aha btoi2...
    wa pun igt pai g ngan aima hahahaha

    weh pai..
    lu nak g situ..jgn lupe ajak2 wa...
    wa pemakan punye abc tuh hahahaaha!

    ReplyDelete
  5. lama gua tak lepak sana..
    nanti gua pindah sana blik tak tau la nak cari mana lagi abc camni..

    ReplyDelete
  6. nanti wa naik KL lagi wa kidnap lu lagi lu bawa wa p makan abc tu ye.. kalau tak, wa cabut rambut pacak lu tu...hahaha!!

    ReplyDelete
  7. ingat g ngan kak aim-a yela dulu bising kak aim-a suh bw abc fradoo hari2 ajak.. tp org tu buta...

    kalu ko ajak kak aim-a senang skit mau hbs

    ReplyDelete
  8. abc bisa bikin wa semput!! hahaha...

    ReplyDelete
  9. apa ni cerita sek 2 shah alam... gua kat melaka!


    .

    ReplyDelete
  10. tak silap gua ABC kat sek 2 tu ada ais cream kat atas dia?

    ReplyDelete
  11. speedrider - biskut gulung cerut?? mana lu dapat weyh?? bak gua senapas. hahahahaa..!!

    miSz.haNie - sorang2 lagi misteri. hahahaa..!!

    k.e.r.i. - ni bukan kat pulau kerengga weyh. hahahahaa..!!

    ierma - lu dah declare gini lagi laa gua xmo ajak. hahahahaa..!

    Dark Ray - ni port mat rempit. lu ni taiko rempit gak ke?? hahahaa..!!

    ReplyDelete
  12. Liliyuli - eleh.. gua tak kidnep lu pun x bersyukur lagi ke??? hahahahaa...!!

    xuen adyla - gua da besar. tau la pegi sdiri. hahahaa.!

    tipahvogue - lu puak asma. gi main jauh2. hahahahaa..!!

    tasikmerah - nnt gua citer pasal cekodok TTU Melaka. heh. hahahahaa..!!

    apei - bukan takat eskrem.. pencungkil gigi pun ada. x caya lu tanya cik tokey. hahahahaa..!!

    ReplyDelete
  13. hahahahahahaha..boley wa tergelak sesorang cam orang tak betul kat lab com ni pas baca entry lu..budak sebelah wa da jeling2 da..hahaha..

    wahhh..akhirnya..ada bukti kukuh yg menunjukkan lu da jejakkan kaki kat Fradoo G39..bersih licin tu..ngan pencungkil gigi pon lu telan ka? ngehngeh..

    soryla..kalo ramai customer, serbis agak lambat sikit..okla, pasni wa akan jadik extra peramah, setiap 1 minit wa gi dari meja ke meja customer tanye sedap ke tak abc Fradoo ni..boleh? haha..

    tima kasehla sbb lu berjaya wat entry khas pasal fradoo..pasni kalo lu datang G14,konfirm wa bagi lu ABC FREE 1! ngan syarat lu kena kenalkan diri kat wa..pastu ajak aim-a sekali..heheh

    kawan paiseh yg lain jemput la dtg gak eh..haha..promote2

    ReplyDelete
  14. mahuuuuuuuuuuu!

    xboleh. aku xreti ke shah alam XD

    ReplyDelete
  15. erMmm...
    mmg SEdap.......
    sO delichesssh...... :)

    ReplyDelete
  16. yg kt blakngnye ada rumah bakti tu keh?
    we..lama gilok tak g situ...
    kalo btol seperti gmbrn aku, sepatutnya...diorg pndh dr sek 2-dpn deretan kedai- ke situ...
    skrng dorg pndh blik -ke dpn deretan kedai tu- ke?
    dh siap dh benteng tu rupenye...
    lama btol tak g...
    kolej jati n meranti akan meriah macam dulu dulu la lepas ni~

    ReplyDelete
  17. laaa.. lepas bc komen2 di atas.. rupanya tak.. isk.. kecewa plak aku.. huhuhuhu...

    ReplyDelete
  18. sian aima kena tinggal...lu mmg tak romantik!

    ReplyDelete
  19. Dua duit setengah tu 2 ringgit 50 ploh sen ek?

    ReplyDelete
  20. huish dol terliur aku tgk cawan kosong tu..
    sedapnya..

    p/s: woit lain kali upload la yg ada isi, burok lantak..cungkil gigi pon lu sapu..aku rasa sudu pon mst ko simpan bwk balik rmh..hahaha

    ReplyDelete
  21. pernah gak mkn abc kat sksyen 2
    bessss

    ReplyDelete
  22. macam penah makan kat situ je. kalau seksyen 2 tu, ha konfem lah.tatau plak dah nak pindah.haih

    ReplyDelete
  23. Erina Asmawani - gua nak ABC free plus free delivery 24 hrs kat opis gua. bulih?? hahahahahaa!!

    sol - lu budak2. duk diam2 kat umah. tekan loceng bas pun tak sampai. hahahahhaa...!!

    Anonymous - tengok cawan pun delices?? gilo apo lu. hahahahhaa..!!

    mugiwara - mana geografi lu tunjok ni?? gua tak imajin langsung sbb gua pun baru sekali sampai situ. hahahahahaha..!!

    Jard - nak kecewa2 pegi naik kete sewa laa. hahahahahhaa!!

    ReplyDelete
  24. Hidemichi - sabar gua banyak. namblas kontena. hahahahahaa..!!

    aRaBeLLa - gua nak romantik2 ngan lu. bulih? hahahahahaa..!!

    A t i Q a h - bes tu lu ingat dinar arab saudi?? hahahahhaa..!!

    acece - next time kite ronggeng sana. ajak skali awek lu. brani? hahahahaa..!!

    joegrimjow - kalu lu pegi salah kedai x best.
    hahaha..!!

    azie - jagan kata lu dah pegi. gua baru nak kasi lu seperais. hahaha..!

    ReplyDelete
  25. kuang aja! hahahaha. sampai hati. entah2 sol lg tggi drpd abg. mwahahaha ambik nok! XD

    ReplyDelete
  26. ais parut ? hahaahah sungguh klasik bahasa anda!!

    ReplyDelete
  27. sol - gua picit loceng bas takyah jengket2. lu bulih?? hahahahahaa!!

    amirahsyuhada - klasik dengan gua dah macam roti dengan beger. hahahahaha!!

    aRaBeLLa - nape lu bulih gedik ngan dak sah-mee tu, gua xbleh?? hahahahahaaaa..!!

    Ahmad Azrin Aziz - isi dah urpp! alhamdulillahillazi at'amana wasaqona..

    ReplyDelete
  28. huh makan ABC tak kabor aku pun adesss...


    zaidjaff

    ReplyDelete
  29. The best ABC in Shah ALAM. Fradoo ABC Madness

    Terima Kasih diatas review yang diberikan.

    Jemputlah singgah di gerai ABC Fradoo kami. Kongsi pengalaman anda menikmati ABC Fradoo di facebook kami.

    http://www.facebook.com/pages/Fradoo-ABC-Special-Madness/246489493986

    ReplyDelete