September 14, 2009

Sahur Paling __________ Sepanjang Gua Hidup (sila isi tempat kosong dengan kata2 negatif yang sesuai)

Sampai rumah pukul tiga pagi dari jauh.
Tak tidur takut tak bangun sahur.
Pukul pat pagi ajak member sahur tapi tak nak.
Keluar sorang2 naik moto cari rezeki tuhan tapi takde kedai buka.
Henfon tak bawak.
Moto semput2 nak habis minyak.
Pegi stesen minyak Lembah Keramat. Dua2 tutup.
Moto habis minyak.
Tolak motor satu kilometer ke satu lagi stesen minyak sebelah hiway.
Tutup jugak, tengah renovate.
Tinggal moto sebelah stesen minyak dngan tawakkal.
Menapak lagi dua kilometer balik rumah.
Polis peronda ushar2 lain macam.
Kena kejar anjing.
Sampai rumah air masak tinggal seteguk.
Masak telur separuh masak jadi telur rebus.










Amacam?? Tak cukup _________ lagi??

48 comments:

  1. itu semua dugaan..
    moga tabah dalam menghadapinya..

    ReplyDelete
  2. penuh duagaan la...sabar..

    ReplyDelete
  3. ape lah suwe sgt idop kau ne
    hahaha

    ReplyDelete
  4. itulah dugaan utk ko..mgkn tu mlm lailatul qadar kut...huhuhuhuu

    ReplyDelete
  5. gua rasa lu banyak dosa sama motor lu...

    ReplyDelete
  6. rilek seh...
    ada hikmahnya tu....

    ReplyDelete
  7. dah nak kawen kowt la tu tak lame lagi..hehehe..
    sabor la bebulan pose nih..hik hik..

    ReplyDelete
  8. ehh.. lu biar benar? dh tu yg gua call tu, lu kat mana? pukul brape eh msa gua call tu?

    ReplyDelete
  9. tetiba gua rasa cam mahu mencarut~

    alamak, pagi lagi ni~

    malam kang gua isi tempat kosong tu~

    ReplyDelete
  10. Hehe.
    Sesungguhnya pai, malam ganjil semalam lu sangat beruntung macam bukit Beruntung. Diuji percuma kering2 macam itu je. Patutnya lu berbangga sebab terpilih. Gua konfem lu saba berlipat ganda. Maka, lu tunggulah bonus dari Dia sempena raya ni.

    Lu dapat tak point gua?

    chill oke.

    ReplyDelete
  11. wah... sangat menguji kesabaran... penuh dengan cabaran...
    semoga puasa diberkati. :)

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah...dpt gak ko belasah telur rebus wat sahur. Nabi dulu kurma je taw... :D

    ReplyDelete
  13. nak sambung ayat eh..
    'sahur paling sial...
    boleh kata gitu???
    ampun ye..

    semua tu dugaan sebenarnya
    lain kali buat ler perancangan..
    tk kan tak tau minyak motor nak abis..
    nape tak bwk henfon..
    byk kesilapan di lakukan oleh diri sendiri nampaknya..

    ambik ikhtibar k...

    ReplyDelete
  14. owhhh....nasib baik aku balik rumah famili.
    hahhahahhaha


    *kasik ko jeles sket. ekekekekek

    ReplyDelete
  15. dugaan 10 malam terakhir tuh. rajin2 terawih. huhu.

    ReplyDelete
  16. sian lu..
    dah mcm org dulu-dulu dah jalan kaki ke mana-mana..
    hahaha

    ReplyDelete
  17. paling...
    best?
    bertuah?
    berkaliber?
    tak puas hati dengan dunia?
    alhamdulillah?
    err..
    kelakar?
    diluah mati emak ditelan mati bapa?
    err...

    ReplyDelete
  18. ni kalau buat telemovie "diari ramadam paiseh" mahu menitik air mata gua..

    ReplyDelete
  19. penamat tragis tak ada...cuba kalau..


    "Baru nak ngap telur rebus,bilal dah azan..."



    amacam? hahaa

    ReplyDelete
  20. aku pilih perkataan 'cemerlang'.

    ha ha. :p

    ReplyDelete
  21. macam cerita Neon je. cerita satu malam. sungguh kasihan.

    ReplyDelete
  22. kalau gua..berhenti tepi jalan..nangis dulu puas2..baru gua sambung tolak motor blik..ala...telur separuh masak convert jadi telor rebus xdala hell sangat..lain kali..kalu kene kejar ngn anjing.pura2 pengsan...or bawa ridsect..sembur je mata dia..ok.da...hari esok mungkin lebih bek..

    ReplyDelete
  23. sahur paling menarik??? tahniah. hahahahhahaha

    ReplyDelete
  24. sedih gua dengar kisah lu ni..

    ReplyDelete
  25. jawapannya BEST

    bt0l x?

    tu je k0t yg paling negatif...hua3

    ReplyDelete
  26. sahur paling negatif bole? hehe

    dugaan kecik.ada orang di duga lebih teruk.
    ayat skema: ada hikmah di sebaliknya.

    ReplyDelete
  27. alololo~

    nak aku pujuk ke?
    nak aku pujuk ke?




    [giggle]

    ReplyDelete
  28. sesungguhnye lu adalah org yg terpilih..

    ReplyDelete
  29. tak nak fikir negatif ..
    tak dapat pahala nanti..

    ReplyDelete
  30. ssh la negatif..

    erm yg paling mencabar boleh??

    ReplyDelete
  31. susah la negatif..

    yg plg 'mencabar' boleh??

    nape aku skema pulak nie..

    ReplyDelete
  32. aku ingat ko da tukar jadi cina da..

    tgk blog ni..


    http://paiseh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  33. rasa nak menitik air mata bace entry nih.

    ReplyDelete
  34. tersentuh ati aku bc..

    ReplyDelete
  35. choy...berat mata aku membaca...berat lagi bahu yang memikul...kan?...senyum ok...:-)

    ReplyDelete
  36. aku tak taw nak kata aper dah...
    len kaly ko bleh tpon aku..aku teman ko sahur....
    senyum jer la ;-)

    ReplyDelete
  37. sahur paling (seks i/a) sepanjang gua hidup.

    ReplyDelete
  38. fuh.

    berat gak ujian utk ko ni.

    sabar yek.

    ReplyDelete
  39. bro.. gua tak tau pulak smpai sadis camni skali. sori la wei...

    ReplyDelete
  40. ini orang panggil adventerous seh!

    wahaha.sian ko.

    ReplyDelete
  41. mia - gua gagah la... x heran pun.

    ~0~ - gua sabar la ni... puasa weyh!

    kureen - bukan suwe. tuhan nk bagi. gua terima.

    Ieda - selamba gua lawan. heh!

    ammosham - gua sayang dia woo.. impossible..

    jo - gile lu nak rilek2 kena kejar anjing!

    kakuna - apa kaitan nih..?? nak kena pijak perut?

    periperi - bile lu penah call..?? hahahahaa..!!

    zara - mana..?? dh tiga pat hari gua tinggal.. lu tak isi2 pun..

    famia - yee gua chill.. tapi.. tu benda tiga malam sebelum gua taip entry ni. macamana plak tu??

    pentoi - err... bukan. bukan..

    ReplyDelete
  42. cacah - ntah la.. terawih pun rongak2. hahaha...!!

    cik pida - err.. ye.. ye.. tapi gua takde air masak.

    rozita - err.. gua tak kata apa2.. hehe..

    fafarafa - gua pun balik la.. nak raya. heh!

    ateka amer - err.. ni jad seblom malam ke-20. heh!

    liliyuli - gua suka. sebab tu gua tak katik. hahaha...

    dark ray - nak gua rait yg mana ni?

    abampit - hahaha.. jnji royalti gua ada..

    stingray - ni kisah true brader. kalu nak reka2 gua bulih wat sedap lagi..

    tasikmerah - hahaha.. memang cemerlang la lu!

    ReplyDelete
  43. chempaka - gua lagi kacak drp mamat neon tu.

    aminah - henpon pun gua lupa bawa apa jadah nak bawak ridsect? hahahaha.. sket2 nangis lu ni. macam pompuan!

    hazerin - menarik untuk di buat entry. kan??

    apei - gua tak berkira pun. lu xyah nak lebih2. hahahahaa..

    sharamli - itu positif. 'BEST' baru negatif.

    naddy - hahaha.. bulih jadi kaunselor lu ni..

    mugiwara - cilakak! macam gay. hahahaha..

    jane doe - dipilih secara tak sengaja??

    sayanghasni - tak sume yg negatif tu berdoa. kan?? kan??

    kimisai - err.. bulih laa kut.
    *susah juga nak rait~

    ReplyDelete
  44. stingray - hahaha.. celaka btol brader tu. tak pakai remove je lah. sebab tu gua tepaksa tambah 'ini' kat depan URL ni. demm!!

    jajazuzu - gua tak berapa nak kesian pun. hahahaha...!

    d_yanz - ah. lu hati kapas. sket2 nak nangis. hahahaha..!

    anonymus - rilek2 dah laa woi. gua xde pe pe pon..

    patung - gua senyum2 macam org tak betul je time jalan kaki tu. hahahahaha..!!

    miss juju - err.. mana nombor nye?

    yobsumo - bukan lu. gua laa.. gua!

    nuyuljana - gua dengan scene sabar2 ni memang kacip.

    singular - ha..! ha..! cepat rasa bersalah skang! hahahahaha..

    macha - ksian.. ksian.. lagi mau pau gua. macam setan. hahahahaha..!!

    ReplyDelete
  45. vavi...gua pmpn la baii.....

    ReplyDelete
  46. sila pastikan anda bernikah sebelum ramadhan tahun hadapan untuk mengelakkan perkara sama berulang lagi..... hehehehehe

    ReplyDelete