September 29, 2009

Jiran Gua Umah Depan Beli Kereta Baru

"Senang je. Ko pegi ushar nak dato' yang ko bekenan, ko langgar sket kete dia. Kalu ko langgar banyak, banyak laa kena bayar. Padan muka ko laa tu. Ambik nombor telepun. Tolong repair apa sume.... bla bla bla.. lama2 dapat la. Ada member aku. Skang dah jadi menantu dato'. Kes langgar kete laa. KJ pun buat macam tu gak la dulu~" - jiran gua umah depan yang baru angkat Persona SE kaler kelabu-apa-nama-ntah sempena raya.













"Jangan lupa wat masuk blog tau!!" gua dengar dia jerit selepas majlis cakap2 kereta bersurai.

44 comments:

  1. nih petua ke mende ni...??
    isk...nak try la...!

    ReplyDelete
  2. pergh~

    gila lah~

    aku nak sambar Skyline satu camni~

    ReplyDelete
  3. ngarut... dulu aku dgn dayah eksiden kena langgar kete anak datuk ape..cuma naseb tak baek anak datuk tuh baye adik aku jer..cess!

    ReplyDelete
  4. betul-betul...KJ memang pakai taktik ni lah...

    ReplyDelete
  5. owh...macam itu ke...tapi apsal gua kena bayar rm300 sebab langgar kereta datuk sebelah rumah gua??

    lu tipu ni paiseh....

    ReplyDelete
  6. dapat bapat die mesti dapat banglo sebuah
    kauntim lagi pao ah kete plak..haha

    ReplyDelete
  7. hahaha...idea ngokngek jugak nih..
    mmg kua duit lg adela..

    ReplyDelete
  8. langgar ek?????

    kang kena saman kang...

    ReplyDelete
  9. Oh. Ini Tips Untuk Orang yang Dah berkerje.

    Student. Jangan Buat ya? Melainkan mak pak memang orang kaya.

    ReplyDelete
  10. celaka.. skang gua baru tau nape ramai awek2 nak langgar kete gua. mcm sengaja je..

    tp bapak gua datuk kepada ank2 kakak gua. kira datuk gak kan?

    ReplyDelete
  11. aperhal lu 'up' tips ni lepas gua dah kawin?

    ReplyDelete
  12. petua nak jd menantu datuk ke ni?
    takut tak tahan dgn maintenance anak datuk tu nnti..

    ReplyDelete
  13. menantu datuk? ah! buat semak perut!



    .

    ReplyDelete
  14. knpe gua tak nampak pic kete tuh...??


    pesona??
    bek amek kancil...haha

    ReplyDelete
  15. ah. iya la sangat.

    kena yang suka saman maacam Datuk K tak ke naya?

    ReplyDelete
  16. ko ingt ni scene drama melayu ke..kalu yg langgr tu muke pecah pintu nak dpt kete pe...pelempg dpt..ahahahha

    ReplyDelete
  17. kalau datuk yang langgar kereta aku?

    ReplyDelete
  18. jiran kau tu pun nk tumpang interframe jugak kat blog kau ni rupenye. kekekeke.

    ReplyDelete
  19. hahaha..bley la buat...lu kan nk jadi menantu datuk Zam ;p

    ReplyDelete
  20. Eh, gua nak buat jugaklah.

    ReplyDelete
  21. dato' nye anak bkn bjenis sgt pn..
    kang jd nora danish lak gua..
    tgh2 boncet,kna tinggal..ceh..
    heh..bek xyah..
    dr carik anak dato',gua carik laki yg bakal jd dato' lg bagus..
    wahahahaha..

    ReplyDelete
  22. oww,dah bli keta dah budak tu ye...emm...

    ReplyDelete
  23. ko buat la blog baru...pasal keta..

    ReplyDelete
  24. jiran lu bayar kat lu bape suh buat entry pasal kereta baru dia ni?? haha

    ReplyDelete
  25. paiseh..mintak tolong member lu yang kaya dan hensem langgar evocil gua...

    ReplyDelete
  26. kalau ko la yg buat..tak menjadi langsung laaa...hahaha

    ReplyDelete
  27. aku penah dgr gak KJ buat style tu..tp xpe kalau duit di poket ade boleh la..kena mu langgor masa xde duit..jahane bro jahane

    ReplyDelete
  28. anak datuk?
    high maintenance!

    hahahaha~~

    ReplyDelete
  29. satu hal pulak nk check kete dato'.. isk..

    ReplyDelete
  30. tak dato pun takpe. hensem cukuplah. tapi kena tengok gak kete apa la kan.

    ReplyDelete
  31. haah siap jerit..bagus betul nie..kirim salam kat jiran nko ek..

    ReplyDelete
  32. spisis KJ jer.
    ala2 bngang2. ha3










    bangang jiran lu

    ReplyDelete
  33. ierma - bukan petua. tu muslihat~

    zara - satu je??

    sharamli - try laa dulu baru cakap...

    arabella - tu sebab lu dah tua. hahahaa.!!

    speedrider - bukan ga. jiran gua.

    citahrudin - makna nya jiran gua tak menipu laa ni...?

    azizee - memang laa kena bayar dol. u tak abih ngaji ni~

    azzaliena - blom apa2 dah tamak haloba~

    itafukada - pelaburann misti laa kuar modal~

    naddy - pelaburan misti da risiko. tu lah dia nya~

    ~0~ - slow talk laa molek2. tu pun mau ajar ka?

    ReplyDelete
  34. darkk - ntah. x patut langsung student sang. blaja2 dh pakai kete. deng~

    luca - tu org nak langor lu pasal lu jual baju koyak. hahahahaa!!

    apei - sebab nak kasi lu oked. heh!

    jajazuzu - ada duit tak.? modal~

    rozita - dah jd menantu tu cerah laa masa depan kak~

    tasikmerah - anak dato mana penah rijek lu ni?? tahnia utk beliau~ hahhahaa!

    kimisai - sebab gua tak letak pic kete tu kat sini~

    macha - kalu tgk lu kompom2 laa dia saman. try laa blajar wat muka manis2 mcm gua ni. hahhaha!!

    aminah - lu pesen mencarut2 mmang laa kena lempang. bulih di mak datin kang saje je kena cili mulut~

    patung - lu lari laa laju2.ahaaaa~

    ReplyDelete
  35. chempaka - gua pesen murah hati. apa salah nye pon~

    friha - anak dia sume laki. nak wat mcmana??

    famia - eh. bkn lu dh anak dato2 ke..??

    lily - eksilen juga lu punya batu jemala tu~

    kakuna - a'ah. murah rezeki lepas dpt anak ni dia kata~

    kuIna - satu ni pon hegeh2 gua nak hapdet. tak ke kerja gila nak gua tambah lagi satu. deng~

    erina - a'ah laa. lupa pulak gua nak mintak bayaran~

    jo - dah. dia kabor xbleh. kecik sangat. langgar2 tak kena~

    liliyuli - gua yang tak nka. bkn x jadi~

    acece - gua th kumpol dwet laa ni..

    ReplyDelete
  36. hanie - pelaburan.. lu reti tak ni??

    masy - usaha tangga kejayaan~

    cacah - ntah. gua nak kabor pn x kena. lu try dulu lah~

    ayampinko - susah laa nk jmpa dia. time dia kluar isap rokok je bleh jumpa.

    nabil - lu jangan. gua punya semangat kejiranan mantap ni~

    singular - triton laa brader. triton~

    ReplyDelete
  37. tiba-tiba baru ni rasa nak komen pas baca komen lu la

    lu agak umie aida wat cenggini gak tak?
    gua nak gak datuk paduka laksamana satu
    huhu

    kalau konfem, jap lagi gua langgar keta VP gua
    hahahahah~~~ :D

    ReplyDelete
  38. menantu zahid hamidi pun aku syak guna taktik ni.

    ReplyDelete
  39. d_yanz - err.. gua nak lu langgar najib lah.. sampai cacat pun xpe. bleh..? hahaha..!!

    keri - sape menantu zahid hamidi?? lu ke..??

    ReplyDelete