September 7, 2009

Salah Ke Gua Pasang Lagu Raya?

.


Dalam kete gua ondeway ke gelanggang ritual bulu angsa bersama Prosper dan Singular.

Lagu raya klasik Ahmad Jais rancak berkumandang dari CD yang gua baru burn. Gile tebiat gua nak beli CD ori. Baik gua simpan duit wat bayar zakat.


Dalam dingin subuh hatiku terusik
Kenang nasib diri di rantauan
Bergema takbir raya menitis air mata
Terbayang suasana permai desa

Rindu hati ini inginku kembali
Pada anak isteri dan saudara...






"Hahahahahahaa.. anak isteri.. ayah bonda dah le. Teruk dah ko ni Seh."





Nak je gua smesh batang tengkuk sekor2~



..........................................................................


tambahan..

Ada yang tak pecaya lagu
Dari Jauh Ku Pohon Maaf ni lagu asal Ahmad Jais.
Nah... mari dengar. Klik sana.

31 comments:

  1. gile semangat lu pasang lagu raya. mentang2 dapat cuti raya panjang tahun ni. huhu.. anak isteri tu hint2 je. mana tahu tahun depan tiba2 raya berdua ke bertiga. aminnn~ hahaha..

    ReplyDelete
  2. huh..!

    tu lah...


    gua kabor suruh kawen lu takmo..

    skrg bantai angau plak..

    anak dara mana lu nak suruh gua pinangkan?

    hehehe..

    ReplyDelete
  3. lu ni dah tahap wajib kawin la seh....
    gua takut2 je lu tak dapat nak kawal napsu..

    ReplyDelete
  4. heheh..
    mengada2 namanye tuh..
    mintak nk berbini kowt lu neh bro..

    ReplyDelete
  5. hahaha~

    amik kamu~

    =)

    ayah bonda dah cukup~

    anak sedara ada?

    ^_^

    ReplyDelete
  6. hmm.. serius ko tak nk kawen ke seh?

    ReplyDelete
  7. x salah pasang lagu raye....
    banyaaakkk ppuan kat mesia ni..
    =)

    ReplyDelete
  8. aku dah rujuk profile kau.

    dah tak ada amaran papan katil lagi.

    kau dah berubah seh~

    marilah sama sama berdoa ye~

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. mugi..
    hati paiseh dh berbunga2..
    mn ade papan katil lg..
    ye x seh..

    seh..bila nk kawen??

    hahahaah~~

    ReplyDelete
  11. padah aok ni ...dah kemaghuk nok kawen...
    siak looo...

    ReplyDelete
  12. auw... tak lama lagi la tu kut. :P

    ReplyDelete
  13. bukan lu dh berbini ke seh...? hehehe...

    :p

    ReplyDelete
  14. hah!
    bila nak kawen??
    cepat² la skit..

    ReplyDelete
  15. lu umur belasan tahun lg ke tak sedia entertain rama rama?

    ReplyDelete
  16. Hehe. Lu jual mahal ni. Gua tengok sekampung bidadari asik galak cucuk jarum. Lu roger je diorang hantar rombongan meminang ke kampung halaman lu. Barula bermakna sikit lu nyanyi lagu tu.

    ReplyDelete
  17. lilek lah. belum sampai seru.

    ReplyDelete
  18. maknanya... dah dekat2 nak kawen dah laa tu...

    ReplyDelete
  19. semangat betol ko nak raya ek, oit xmau raya kat ipoh ke?

    ReplyDelete
  20. aku pun suka lagu raya ahmad jais...:-)

    ReplyDelete
  21. paiseh..bila nak kawen?

    * wa cepat2 kaver tengkuk taknak bagi kena smesh ngan lu..wahahah

    ReplyDelete
  22. seh, lepas raya ni kawen la seh.
    sapa tahap wajib doh tu.
    hahaha

    ReplyDelete
  23. chempaka - kan gua dah kabor. gua punya mood perayaan ini tahun lain pesen sket... trill. macam maikel jeksen!

    periperi - anak dara kardashian. bulih??

    jo - bulih lagi. setan tadek bulan2 pose ni. hahahaha..!!

    lily - gua fan ahmad jais la woi!!

    zara - anak sedara gua ramai. pat orang. hahahaha..!!

    jard - bile masa gua kata tak nak??

    apei - lu cakap senang la. bak pitis!

    zie - kat russia lagi banyak kan?? kan??

    mugiwara - gua berubah sempena ramadhan. syawal nnt tak tau lagi mood gua macamana. hahahahaa..!!

    ReplyDelete
  24. naddy - woi woi.. lirik tu laa salah. bukan gua.

    periperi - woi woi.. apehal remove?? malu ke?? hahahahahaa.!!

    hanie - a'ah. bunga matahari. bulih wat kuaci. krup..krap..!

    sharamli - lu bile??

    kimisai - cilakak. baru dengar lagu. kemaruk celah mana woi!!

    cacah - a'ah. tak lama lagi laa lu nak kena pelempang nih!

    tasikmerah - woi.. woi..!! nak kena sabit??

    aminah - mana ada. ce dengar betul2.

    liliyuli - tanya kawan lu. hahahahaha..!!

    ReplyDelete
  25. assam - sesetengah perkara tak bleh kompromi brader. hahahahaha..!!

    yobsumo - peh. rama rama! pesen bunga juga lu ni. hahahaha..!!

    famia - err.. agak2 ada warranty tak? kalu x beh bulih tukar2.. hahahahahaa..!

    bias - ntah nye. gua ok je. lu suh diorg ni laa rilek2. sedap2 je paksa gua.hoh!

    hanis - dekat tu berapa batu?? ada dari kolumpo sampai johannesburg??

    acece - hahahaha.. gua x dpt undangan lagi. lu dah dapat??

    patung - yep!! klasik laa bru true. kan? kan??

    erina - lepas bejabat tangan dengan kadi. amacam??

    keri - cilakak! mana mazhab lu ikut nih..??

    ReplyDelete