March 13, 2009

Bila Komulonimbus Menangis

Kenapa budak2 suka sangat main ujan a?? Gua kecik2 dulu takde la galak mana pagi2 saje gi tadah kepala time musim tengkujuh. Takat tengok je budak2 huha-huha tengah padang duk main berenang dalam air paras betis. Kempunan la jugak. Tapi gua budak baik dan comel. Bukan apa. Sebab gua tau. Lepas bersukaria kuyup2 tu kompom abah gua bagi juadah tali lembu atas belakang. Best ke??

Sampai la gua dah besar hebat mcmni, memang gua tak into langsung ngan ujan pagi. 40 kali lebih afdal gua layan tido kalu takde aral nak melintang patah.

7:10am - Gua baru balik keje. Kena simbah ngan ujan sepanjang jalan. Lenjun weyh!! Memang betul tak best yang hamat. Instinct gua pegi keje semalam pakai Incik Igo meleset. Nak nyanyi laksana burung tiong pun takde nafsu dah..!









*nasi dagang ke roti canai??

28 comments:

  1. aku masa kecik² dulu, pantang hujan lebat skit,terus bukak baju bukak sel..uppss! bukak baju jer, terus berlari² riang main hujan. besttt woooo!! hehe.. skang, kena hujan skit badan aku dah gatal².

    ReplyDelete
  2. sediakan payung seblum ujan..idak ler basah lenjun

    ReplyDelete
  3. 7.10 pagi gua baru kua umah.
    lu punye pekejaan memang tak berapa nak normal.
    lu gi keje ngn balek keje tak nampak matahari la ni. kasian.

    ReplyDelete
  4. main hujan best seh... apa la lu! he he.

    roti canai? roti telur la best. ha ha.


    .

    ReplyDelete
  5. kalau kuyup kena ujan layan roti nan ayam tandori best brader..

    ReplyDelete
  6. kalau x disebabkan dpt juadah tali lembu tu, konpom hang pon join budak2 tu men ujan kann...?

    ReplyDelete
  7. err..penah kena ke juadah tali lembu akibat main hujan??
    ngehehehe~~

    ehmm..roti sardin!
    C:

    ReplyDelete
  8. baik2 nanti demam

    take care:-)

    ReplyDelete
  9. alang2 lu tak mandi pagi tadi..2 yg awan simbah lu tu..hakhak..

    ReplyDelete
  10. Nasik dagang weh...lagi tip top dari roti canai..

    ReplyDelete
  11. gua kecik kecik dulu scene main hujan ni memang tip top di musim tengkujuh.. mana bechah yang gua tak berkubang.. semuanya taklukan gua dan kawan-kawan gua..

    sampai lintah nyaris nyaris masuk dubur..

    hahahaaa.. seram weh!!

    ReplyDelete
  12. dulu time kecik kecik tu xdapat sangat nak main hujan.....

    tapi main salji adalah......

    erm kalau kena hujan mocha panas bertsama kek moist chocolate sedap amat

    atau malaysian nyer char kuay tiaw with nescafe panas

    best tau

    ReplyDelete
  13. errrr...
    klo wa...100 kali lg afdal wa layan tilam sama bantal...hahahaha

    ehh...nasik kerabu takdok ko..???
    hahahaahah

    ReplyDelete
  14. aku masa kecik² dulu, pantang hujan lebat skit,terus bukak baju bukak sel..uppss! bukak baju jer, terus berlari² riang main hujan. besttt woooo!! hehe.. skang, kena hujan skit badan aku dah gatal². ---> komen aku same ngan Penyu..cume aku masih pakai baju n seluar...:D

    syok oooo main hujan...parents aku tak marah pun diorg lagik suke sbb sambil main hujan sambil aku membersihkan kawasan umah terutamanya longkang tepi umah :D

    laaaa....awat tak naik cik sona? atau hang nak naik en.best? hehhehehe :D

    nasik dagang laa seh..olwes the best :D

    time ko kje tak normal laaa...time tu org balik keje laaa..bukan pi keje...malam² ko tak tido laa ek? ish ish ish...tak normal laa....:P errr....ko kje ape seh?

    ko kne jawab sme komen aku neh..jgn buat alasan tak tau nak jawab yang mane...focus focus .. hahahhhaa :P

    ReplyDelete
  15. uih..Penyu 1st bagik komen ke? mesti nak tiru aku tu..hakhakhak :p

    ReplyDelete
  16. kul 7.10 am balik keja eh..hebat2..nak exchange keja tak nga saya tak??? nak ler..nak ler...

    -otomen-

    ReplyDelete
  17. Mr PenyuBiru - gua syak lu dah kena sumpah kut.hahahahaa.!!

    Rozita - lu penah buat ke pakai payung atas moto? hahahaha..!!

    famia - bukan tak normal la. unik! hahahahaha..!!

    tasikmerah - gua tau. bab2 telur ni lu memang champion. hahhahahaa.!!

    apei - mana nak cari tandoori pepagi2 weyh!

    Liliyuli - lu syok la. kalu demam jadi auto-comel. hahahahahhaa..!!

    f R i h A - gua budak baik. mana ada nak menakal2. hahahahahaha..!!

    HazirahMahadzir - sebab penah la gua kabor. hukhukhuk! sardin tak into dgn gua.

    azie - lu punye komeng je yg penuh kasih sayang. hakhakhakhakhak!!

    ReplyDelete
  18. Hidemichimomotani - nak gua bernafsu kat opis?? ksian opismet gua. hakhakhakhak.!!

    Erina Asmawani - kalu dia siap kasi shower ngan shampu xpe gak. hahahahaha.!!

    darkk25 - nasik dagang sedap tak buka ari ni. cilakak!

    Ahmad Azrin Aziz - lu ada baruh. best lar...

    xuen adyla - pehh..! main salji bulih kena demam x??

    ierma - tapi tilam ngan bantal x bape nak layan gua. hukhukhuk! nasik kabu?? peh.. pagi2 dah berbudu?? pesen rare jugak lu nih!

    aim-a - time ujan je la lu rajin? pandai sunggoh... cik sona?? kasi rehat. cukup bulan kena cekap. nasik dagang sedap x bukak. hukhukhuk!! gua kan dah kabor. keje gua unik. hahahaha... yay! berjaya jawab sume..

    otomen - kabor dulu lu punye time balik kuwape. ke x balik2..?

    ReplyDelete
  19. kecik² dulu boleh la Pakcik Karim sebat
    skrg dah veteran...Azriehafiz pon leh sebat lu..

    kasi besepai tulang²an mung..hahaha

    ReplyDelete
  20. Main hujan beh menda. Nak kena kalau tengah naik muto, mau basah jeruk sampai ke seluar.. eh saloh, sedalam.

    Weh, mu. Lencun, bukan lenjun!

    ReplyDelete
  21. main salji tidak pulak demam tapi kalu sana hujan dia berbisa...

    setitik je kena dalam 5 minit terus demam punya

    ReplyDelete
  22. nasik dagang ler! dgn ikan tongkol.. fuhhh.. macam kat kuala ibai.. hoho..
    sian kau.. abih nak wat cemana.. ku sangka panas hingga ke petang, ropenye hujan di pagi hari.. huhhuhu..

    ReplyDelete
  23. ish2..klo aku seh mak aku siap bagi juadah rotan lagik tu.x cukup dgn itu erm...kena kunci luar umah ler..

    ReplyDelete
  24. acece - besar2 ni gua terer ngelak. hahahaha..!!

    Indrasakty - ha'ah sampai kecut sume organ. beh mende! hahahahaa...

    xuen adyla - peh... ujan asid ke hape tu??

    landaklaut - tempat lain x sedap! gua tak into langsung nasik dagang kelate..

    ie3za - lagi baguh kena duk luar.. bulih sambung main.. hahahahaa..!!

    ReplyDelete
  25. best ooo... mandi bogel time hujan

    ReplyDelete
  26. Monkey D Luffy - lagi best tengok lu bogel kut. hahahahahhaa..!!

    ReplyDelete