March 5, 2009

Retro - Ada Hantu Di Kuarters

Hari ni Khamis. Kat mereka yang dah kawen dan gemar aktif macam encikblind, gua nak ucap selamat mendobi cadar esok hari. Gua letakkan stended gua ni belom layak nak usik perihal malam Jumaat. Kasi can. heh!!
Tapi gua rasa kalu cite genre keliwon tu bulih laa kot. Jangan takut pulak!


....................



Kat sekolah gua ada kuarters pekerja. 4 tingkat je. Duduknya tengah2 antara sekolah ngan asrama. Oh. Asrama gua memang jauh ngan skolah. Jarak yang gua pernah sukat ada gak dalam 700 meter. Bila congak2, dalam sehari budak2 kena jalan kaki dalam 4 kilo jugak. Gi skolah. Prep petang. Prep malam. Tu tak campur yang pesen berlari keliling padang kejar bola tiap2 petang. Tak heran la otot kaki gua pejal sampai skang.

Dah nama kuarters pekerja tu memang la jadi umah pekerja. Tapi banyak kosong. Sape laa nak duk dalam kawasan skolah dak? Yang gua ingat Pak Rasit drebar bas je sebab bini dia ada buat Industri Kecil dan Sederhana kat umah - jual eskrem ngan kropok kat budak2 time pegi-balik prep. Budak2 laki yang nak test power sanggup belanja lima ploh sen tiap2 hari kat situ semata2 nak tekel Ida - anak dara Pak Rasit drebar. Umah dia kat ground floor. Yang teres tingkat 4 memang kosong. Dah lama. Usang. Terbiar.

Satu malam Khamis tu, gua, Toy dan Che Mat balik prep malam lambat skit. Bukan sebab rajin melampau tapi kes kena pedajal. Gua ralit layan scene tido sampai takde seko budak kelas sampai ati nak kacau. Siyul! Naseb baik klik misteri dua orang tu baik. Tengah berjalan kat gajah menyusur (sampai skang gua tak paham nape orang bubuh nama gajah kat tempat bejalan tu) gua perasan Che Mat diam je. Memang dia ni pesen diam sket. Tapi kalu masuk klik, beliau jadi auto-kepoh. Heng sana heng sini. Tapi kali ni macam kena tungau. Sampai la lepas kuarters pekerja, dia kabor ada nampak 'benda' kat tingkat 4. Gua dengan Toy sengih2 nak sedapkan feel sambil kaki masing2 kencang duk langkah panjang2.

Sampai kat dorm, baru la gua ngan Toy ada brani nak tanya. Che Mat kabor dia nampak ada benda kaler putih rambut panjang kat ujung koridor tingkat 4 kuarters tu duk tengok kat dia pastu slow2 masuk dalam umah yang paling ujung. Bulu tengkuk gua dah stim. Kepala rasa kembang kuncup. Gua tengok Che Mat dah pucat. Terketar2 bibir dia macam baru mandi salji. Toy duk korek idung sambil gesek daki kat dada konon2 dia paling steady. Malam tu gua ambik Quran kat surau wat teman tido.

Malam Jumaat lepas balik surau, Toy ajak Che Mat ngan gua pegi kuarters pekerja. Gile! Nak cari nahas malam2 Jumaat gi kacau entiti. Gua dengan Che Mat boikot. Baik gua layan main pingpong kat bilik prep. Dia tekel Ida kasi kat gua pun blom tentu gua nak ikut. Pujuk punya pujuk tak sukses, last2 dia ajak pegi pagi esoknya. "Pagi Jumaat banyak berkat" kata dia. "Berkat korok mu benda gini!" Gua tetap tak yakin. Last2 Che Mat mengalah. Biar diorang je pegi. Gua bukan takut. Nak cuci baju. Dah seminggu tak basuh.

Pagi Jumaat memang gua layan scene tido je. Nak bangun tunggu loceng pukul doblas - loceng pegi mandi semayang Jumaat. Masa pegi semayang Jumaat gua tanya Toy ngan Che Mat operasi tingkat 4 pagi tu. Dua2 duk sengih2 gelak2 kata takde mende. Gua dah syak lain. Takkan kena sampuk kot? Ahh sudah...! Nasib baik gua tak ikut. Petang Jumaat tu, kecoh budak2 setingkatan gua cari Toy. Dengar2nya Toy jumpa 'benda' kat kuarters pekerja.


















Malamnya baru gua tau.
Toy wat balik kalendar-ada-gambar-pompuan-separa-pakai-baju dia jumpa kat tingkat 4 kuarters pekerja.
Gelojoh budak2 ni nak dewasa.

Hantu sunggoh!!!

40 comments:

  1. hahahaha...ko telah mengembalikan kenangan waktukat skoloh dulu :p

    ReplyDelete
  2. mmg seram pun weh..nak nak kat tangki air belah kiri gajah menyusur yang kat padang tu...aku pernah nmpk bende bergayut kat situ time balik prep malam...huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. gajah menyusur = walkway laa...mmg jauh giler dr skolah kan..hahahaha...pastu kelas plak kat tingkat atas skali :p

    ReplyDelete
  4. errrr...kenape aku komen byk sgt ni? teruja ngan cite skoloh kot..hehehhe :P eh..ko tak sekelas ngan abg librarian yang hensem tu ke? :p

    ReplyDelete
  5. ko tak try pegi toilet yang sebelah bilik PRS?...toilet tu berhantu gak...byk budak kne histeria kat toilet tu tau..hehehhe :P

    ReplyDelete
  6. ko tulis entry hantu pagi² buta ni sbb ko mimpi hantu ke?

    ReplyDelete
  7. aaaaaaaaaaaaaa......byknye komen...takde hadiah ke utk aku harini? hehehhehe :p

    ReplyDelete
  8. aku rase nak cukupkan 10 komens laaaa...:D

    ReplyDelete
  9. ok..dah cukup 10...ko kne bagik aku hadiah gak hari ni tau :D hehehehehe :P slamat hari kamis :p ABC satu bang ... jagung lebih !!! :P

    ReplyDelete
  10. perghh... sungguh2 plak cik aima nak amik hati en paiseh.... ececece..

    takkan ko tak nmpk lagi kot??? =p

    waaa.. mmg hantu ar.. hantu porno.. huhu..

    ReplyDelete
  11. mmg antu sungguh..

    antu miang!

    hahahahaha

    ReplyDelete
  12. ko tanak anta rombongan cik kiah lagi ke kat uma beliau-yang-bagi-sepuluh-komen tu bro?

    ReplyDelete
  13. mesin basuh rosak. macam mana nk mendobi nih. hahaha...


    .

    ReplyDelete
  14. lu mesti star ping pong kat skola dulu...tapi skang tidak lagi kan??...sejak gua dan en samel (IM SINGLE) muncul dalam hidup lu kan???...kan..kan..kan...

    ReplyDelete
  15. gambar-pompuan-separa-pakai-baju..tu la hantunyerrr..

    ReplyDelete
  16. hahaha... memang nostalgik betol.. :)

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. aim-a - oit oit!! nape tak kasi seratus je trus?? bleh gua pecah rekod. hahahahahaa..!
    adeh.. tak tau nak jawab yg mana nih. ahh..! xnak jawab la. bleh?? hahahahahahaa...!!!

    Jard - gua buat2 xnampak. buleh? hahahahaa...!! erk. gua tak telibat langsung scene porno tu. sunggoh!

    aRaBeLLa - lu tak kata gua kan?? heh!!

    apei - hoh! kan dah timbul syak ni. drop saham gua. hahahahaa..!!

    miSz.haNie - rezeki terpijak diorang kata. hahahahaa!!

    jane doe - gua nak anto kat umah lu. buleh? hahahahahaa..!!

    tasikmerah - hahaha.. agresif jugak lu nih!

    landaklaut - lu kata tu tak temasuk gua kan?? eheh!

    ReplyDelete
  19. jane doe-ahaks aku setuju..gigih betul beliau bagi komen 10 entry..ahakss

    aim -a-jgn marah noo..ahakss

    ReplyDelete
  20. arip - gua jaguh kat bilik prep je.. kat gelanggang gua lagi tip top kat voleyball. heh!!

    Liliyuli - malam2 awek dlm gambor tu kuar kan?? syok ugak. hahahahaha..!!

    Ahmad Azrin Aziz - nostalgik? tragedi laa.. hahahahaha..!!

    aRaBeLLa - eheh..!! bab2 pekena gua lu memang jaguh. dah.. g wat keje. dateline!! dateline!! hahahahaha..!

    ReplyDelete
  21. oit oit!! nape tak kasi seratus je trus?? bleh gua pecah rekod. hahahahahaa..! --> btul ni nak suh aku wat seratus? hehehhehe...kat blog ad3ck pun aku dah wat seratus...biase aaaa...menglamerkan blog org :D ape yang ko nak bagi kalau aku bley wat komen 100? ABC fradoo/frodoo? hehehehhee :D hadiah aku mane abg seniorku yang tough n tangkas main volley... hahhahahahahah :D

    ReplyDelete
  22. hantu!
    buat modal mlm jumaat hape?
    eheh...

    ReplyDelete
  23. to arabella : aku tak marah .. tp aku tgk muke paiseh dah blushing .. hahhahahahah :p

    ReplyDelete
  24. hahaha... teringat aku yang kami jumpa buku cam tu... siap buat koleksi tu... hahaha

    ReplyDelete
  25. Part yg nampak pompuan bju putih rambut pnjang tu dah buat wa meremang..sekali baca yg last tu potong stim btol..huhu..


    aim-a: Abc Fradoo k..haha..sila ajak Paiseh ke sana..haha..(tetiba wa mempromote)

    ReplyDelete
  26. to erina: tu laaa...aku mmg nak pegi...terliur ni...mmg betul depan wetland ek? gerai no 39?

    jom arrr paiseh....aku banjer..cepat response..hehehhe :p

    ReplyDelete
  27. err..
    aku tadi ade benda nak tanye kat komen..
    sekali tengok budak aima komen..pergh..
    terus servis over..

    haha.

    ape tah aku nak tanye tadi.
    lupe teros.

    jem.

    ReplyDelete
  28. paiseh.lu jangan nak wat jual mahal dgn aim-a nieh....kalo nak kata kan nak..ahakss

    ReplyDelete
  29. Paiseh. Aim lah A. takkan B1, C1 atau P9.
    Aim lah A.



    p/S: Paiseh, kalendar tuh, mcm ade jer kt rumah kita?

    ReplyDelete
  30. zine playboy ey?

    huhuhuhu?

    biasa je tu...

    kisah xuen lg tragis tau x?

    t xuen blog citer seram tu

    ReplyDelete
  31. kisah antu ke kisah cinta ni..?
    ololo romantiknye komen byk2

    ReplyDelete
  32. macam kenal je skoloh mana ni.
    ahaha

    ReplyDelete
  33. aim-a: Haah..betol la tu..btol2 depan wetworld..gerai no 39..hahaha..dtg ar..nanti aku bg diskaun =p

    ReplyDelete
  34. aim-a - diskas kat buku muka. gua kalut nak jawab kat sini. hahahaha.!!

    KARKADEWA - tak sempat sampai kat gua pun...

    Monkey D Luffy - patut laa lu hebat berimajinasi. hahahahhaa..!!

    Erina Asmawani - laki2 lagi stim gua syak. hahahahaha..!!

    famia - hahahahaha..!! lu punya komen palinghot.. gua rasa nak bagi adiah kalendar je. hahahahaa..!!

    aRaBeLLa - no issue. no komen. hahahaha..!!

    azrie hafiz - ank aim2 apa nye..? zaman blajar dah lepas. hahaha.. erk. tang kalendar tu gua tak tau apa2.. hahahahaha..!!

    xuen adyla - mana? mana? nnt gua selongkar belog lu..

    acece - kisah lu duk ilang.. igt kena culik ngan pak jib. hahahahahahaa..!!

    k.e.r.i. - eceh..! dan2 kenal.. kabor laa kalu lu tau. biar glamer skolah gua. hahahahahhaa..!!

    Erina Asmawani - gua dah pomot kat dia. bulih tapau free x?

    ReplyDelete
  35. oh. seniur sekolan ambe rupenye.

    ReplyDelete
  36. lupa. tang gajah menyusur tu, kalo time angin.. cuci mata tgk sek puang jalan pakai baju kurung. doh name sekoloh tepi pantai.

    ReplyDelete