March 27, 2009

Sesape Yang Nak Sedekah Yasin Kat Gua Tu Harap Tunggu

Gile ah!! Mana nak stat nih..??

Eksotika kampung?? Fradoo?? Penang trip?? Konvokasi?? Balik kampung?? Thaqifah?? Jeruk?? Lori Terbalik?? Semut dalam kasut?? Frame dalam but?? Jambatan tak siap?? Ambik lap 110km/j??

Arghhh!!!

Pening2...





O.
Lebih afdal gua buat tribute to Tok Mulu Villa Wangsa Melawati in conjunction with Majlis Pertunangan Di Kampung Pengkalan Setar, Atas Tol, Kuala Terengganu, Terengganu tanggal 21 Mac 2009 aritu.
Dengan rasminya gua nak mintak mahap sebab tak sempat nak hambat masa untuk hadir meramaikan rombongan dari Taiping atas hal2 kebingungan dan penyahidratan neuron2 gagah dalam edrenalin. Akibatnya gua gerak balik kampung jam 10 pagi Sabtu dengan harapan Cik Sona mencipta keajaiban sampai ke Kuala Terengganu jam 11. Tapi gua bukan nabi nak ada mukjizat. Sori bro.

Daripada nukilan2 sahabat handai di sini, sini, sini dan sini, gua sediakan jugak seketul pantun untuk lu.

Dari Taiping Savvy menyerang
Di Padang Midin teratak singgahan
Dulu duk kutuk negeri gua ngan Asang
Skang ni jadilah lu Terengganuan





Senyuman lega seorang bakal menantu yang tidak kantoi
akan karier beliau sebagai seorang
Abdul-Razak-Baginda-dalam-pembikinan.




....................




Nam hari ni gua sangat sibuk. Travelling.
Meter Cik Sona pun kejap je dah abis dua ribu. Sok lusa kena jalan jauh lagi.

Esok lusa gua citer.





Amacam? Bulih agak gua pegi mana??
(nak marah2 lu hentam kameraman)




55 comments:

  1. ooo.. kau gi konvo kat usm ke. eh eh.. suka2 hati je aku teka. hahaha.. cam bes je pegi jalan2 dengan cik sona kau. bila lagi nak dating kan.. hohoho..

    ReplyDelete
  2. hupdate jugak ko ek...hahahahha :))

    ReplyDelete
  3. adeh!!! entry penuh rahsier...hang pi mane neh? sape konvo?

    ReplyDelete
  4. ko dah pi abc fradoo???? arabella!!! paiseh gi tak ajak kiter laaaa!!! ni jeles nih..heheeh :P

    ReplyDelete
  5. anak mak lu yg mana yg konvo? lu ke? dah tua2 lu konvo pe lagi?

    ReplyDelete
  6. ucap tahniah onbehap kat adik lu..

    dh bace dh smlm...
    bkn buleh undo..
    kire halal lah yer..
    hahahahahah ~XD

    ReplyDelete
  7. Konvo USM 25/3
    tmpat kt The Oval,tepi DTSP..

    hah!
    lengkap tak jawapan aku??
    bak hadiah!
    ahaha~
    xD

    ReplyDelete
  8. maksud aku,tmpat gmbr tu diambil kt The Oval..
    xD

    ReplyDelete
  9. landaklaut - salah. hahahaa..!!

    aim-a - lu tak tau bengkak hati gua nak hapdet. hahaha.. konvo sape? fradoo?? nanti gua citer. heh!!

    Liliyuli - umo patploh pun ada naik stage. apa nak heran.

    miSz.haNie - lu baca mana ni weyh?? gua ada tulih apa smlm aa?? saspen dah ni. hahaha..!!

    HazirahMahadzir - betul dan lengkap. gile gegliga batu jemala lu! hahahaha...!! hadiah?? penyepak mau??

    ReplyDelete
  10. ooo.. pi konvo. kasi gua rindu je ke lu seh. hahaha...


    .

    ReplyDelete
  11. hupdate gak akhirnya..wa ingat lu nk ikot jejak wa bercuti..wakakak..haaa..lu pergi fradoo eh? bile?bile?bile? x sbr wa nak tau nih..hahaha

    ReplyDelete
  12. gilelah.
    boleh tahan menggelupur jugak diorang ni kalau lu tak apdet ek.

    gilelah.

    ReplyDelete
  13. AIMA-aku nak gi makan abc fradoo dgn Shahmi...

    ReplyDelete
  14. arabella!!!aku pon nak ikut!!!shahmi turun kl juge ke? lan ikut skali ke? paiseh..meh arrr join...ko nak banjer kiteorg kan?

    psssttt arabella..aku bley je nak banjer shahmi....kehkehkeh :p

    ReplyDelete
  15. aku ingat aku nak amik shahmi tu sebagai kekasih gelap la aima..amacam?

    ReplyDelete
  16. aima,shahmi tak ikot la, dia kan praktikal lagi..kalo dia ikut bukan takat abc fradoo,makan keni rogers pon aku sanggup dol..

    ReplyDelete
  17. aima,ko mana ley ikot,ko dgn paiseh aku dengan shahmi.. hahaha

    ReplyDelete
  18. paiseh,aku nasihat kan ko buka chatbox cam acece..

    ReplyDelete
  19. whoaa..ini dua org mang kasi penuh komen..\m/
    aku punya shoutbox xleh buka kat opis ni kena block..

    anip, bila nak betunang weh..ni aku tgk ada 2org ni rajin komen kat page mu..sebat jela dua2..malu2 panda lak

    ReplyDelete
  20. acece,tolong pinangkan shahmi untuk aku weh! ahaksss

    ReplyDelete
  21. hahahahhah :)) aku pun nak menasihati paiseh supaya letak shoutbox..mesti shoutbox ko penuh cam shoutbox lan...:D

    lan..nak wat camne...aku n arabella kan sedang menglemerkan ko...x mau banjer kami² yang comey ke lan? meh aaaarr weken ni..papehal kompem ngan arabella...dia PA aku...hahahhahaha :))

    arabella...wah..ko pun dah kne sawan hantar byk² komen kat blog paiseh neh..hahahhaha :))

    ReplyDelete
  22. aima-weken ni aku balik kpg la aima..nak diskus dgn mak ni pasal shahmi..hahahah

    weh lan ko dtg kl next week je lar..ley ronggeng dgn aima..

    ReplyDelete
  23. wahhh!!! sgt cepat oooooo ko ngan shahmi..bile aku nak masuk line shahmi neh...:P

    nak amik shahmi kekaseh gelap ka? dia cerah maa..mane ley gelap² :P

    eh..boleh gak..next week..kite ronggeng² arr....treat on lan n paiseh utk kami berdua yang comey ni...pastu lan bawak laaa shahmi...treat shahmi on kami berdua yang comey ini juge...shahmi nak makan ape..kami boleh banjer...hahahahahaah :))

    aku weken free malam aje..siang aku ade kelas :D

    ReplyDelete
  24. errr...arabella..ko rase tak blog paiseh ni mcm blog kite sendiri ke...byknye komen kite kat sini...agak² kite akan cedera parah tak kne sepakan encik paiseh yang hensem ini? hikhikhik :p

    errr....paiseh...letak arrr shoutbox weh...:D contohi blog lan :D

    ReplyDelete
  25. hahahaha... tu je aku mampu komen..

    pssstt.. aima.. aku sedey dgr ko tak kuar2 lagi makan abc fradoo tu.. isk.. isk.. isk..

    apala paiseh nih.. tak patut betol..

    ReplyDelete
  26. to jard: aku mmg nak kuar arrr...ni tunggu arabella+ shahmi n lan n paiseh..ramai² baru beh :D

    jard...sabo no...nnt kite pi abc fradoo same² ek...:D ( * sweet tak aku? hahhahahah :p )

    psssttt..erina..ade diskaun tak utk promoter abc fradoo yang comey cam aku neh? hehehhe :P

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. aima, terharu aku tengok ko cantumkan nama aku dgn shahmi gini --> arabella+ shahmi

    lan, ko bawak ler shahmi, ko jgn risaw aku makan minum shahmi aku tanggung..tempat penginapan nanti suruh dia ikut aima...hahhahahaha

    lan lagi satu jgn lupa bawak kazan kesayangan aku afad join 2gether..windu nieh..muahahahah

    aima-cehh garang ke paiseh nieh..berani la dia sepak kita,ape susah nanti kite repot la polisi kita jadi mangsa dera..

    wahhhhh aku suka lah wat onar kat page orang ni!!!hahahhahahahahahahahah

    ReplyDelete
  29. tasikmerah - kata KG. sah2 la kena rindu merindu. hahahahahaha..!!

    Erina Asmawani - gua tk cuti. ada komitmeng lain. eleh.. cuti laa sgt. duk jadi cashier kat fradoo tu ada masa plak. gua nampak laa. heh!!

    famia - ntah. gua pun tak gile mcm diorang. hahahahaha..!!

    miSz.haNie - genius celah mana..? kabor la wei mana lu dapat maklumat sulit neh..!

    aRaBeLLa & aim-a - permintaan shoutbox tak dilayan untuk masa ni. nak ngumpat2 biar la solid. banyak sket pahala gua dapat. hahahahahahahaa..!!

    Jard The Great - gua pun tak tau nak komeng apa dah diorg neh.. haih....!!

    ReplyDelete
  30. wahhhhh aku suka lah wat onar kat page orang ni!!!hahahhahahahahahahahah --> inilah share partner aku yang paling besh!!! hahahhaha..jom arabella..kite buat onar kat page ni...sape suh tinggai sampai bersarang...hahahhahha :))

    Jard The Great - gua pun tak tau nak komeng apa dah diorg neh.. haih....!! ---> wahhhh!!! baiknye abg paiseh..dia takmarahlah arabella..jom!!! onar!!! hahahahhah :)) err...err..lan..ko nak buat onar tak kat page ni? :p

    ReplyDelete
  31. mane lan nieh! sekutu paiseh nieh??lan ko jangan lupa tangkap pic curi2 shahmi wat tatapan aku dgn aima...aku nak save kat henpon dengan wat wallpaper kat pc nieh!!!!

    ReplyDelete
  32. aRaBeLLa & aim-a - oii oii!! bile mau berenti nih..? nak je gua bagi sepak sekopi dua. haih..!! sape plak budak shahmi tu..?? kacak sangat ke sampai naik meroyan lu orang nih..?? tegugat ecece.. gua pun. huhuhuhuhuhuhu...!!

    ReplyDelete
  33. to paiseh..SGT HENSEM DR PANDANGAN TEPI...serius waaaa ckp lu....you olllsss pun kalah beb...kiteorg tak bley berenti arrrr...seyes....jap aku bagiklink pic si shahmi yang hensem itu...

    link yang ade pic syahmi hensem --> http://acecece.blogspot.com/2009/03/cerita-utk-today.html

    ko akan tergugat seh!!! hahahahhaah :))

    ReplyDelete
  34. seh, kata KG. ni pompuan2 yg ramai2 ni sape pulak nih..? ceraikan gua!

    hahahahaha....



    .

    ReplyDelete
  35. dari pandangan tepi sudah buat gile bayang..betapa hebatnye panangan cinta si shahmi....oh shahmi kekasih gelap ku...hahahahahahhahah

    ReplyDelete
  36. saje jek..
    bg lu debor..
    hahahahahahahahaha

    [mampus kene sepak nih kang!]

    ReplyDelete
  37. seh ooo seh...dah tgk pic shahmi dr tepi? hensem kan? kan kan kan kan kan :p

    ReplyDelete
  38. mane lan nieh! aku suwoh tangkap pic shahmi senyap lak dia..

    ReplyDelete
  39. tasikmerah - jangan jeles. mereka berdua ni meroyan kat orang lain. lu tetap kakasi gelap ulung. hahahahahaa..!!

    miSz.haNie - mana buleh x kabor weyh! kalu debor lebih2 kang gua beli kentaki!!

    aRaBeLLa & aim-a - kamon la weyh! gambo tu incik ecece dedicate utk gua je laa.. si tudung ungu tu lagi kacak gua tengok. hahahahhaaaa...!!

    ReplyDelete
  40. walaupon dia tuju gambor untuk lu takkan la si shahmi tu dia suwoh lu usha gak..lu ni 2 alam ke bai??
    mesti la we olls yg gadis2 ni tengok si baju krim yg sipi nampak ensem tu bai...hahahahhaha

    ReplyDelete
  41. haiii..lama menyepi...
    ramai yg dok merindu ni..hahaha

    ReplyDelete
  42. haah laa....we minat itu syahmi!!! hehehehe :P paiseh..ko rase tercabar ke?

    ReplyDelete
  43. hahaha..gila la comment boz lu da jadik cam chatting box lak..haha..lu nape tak tegur wa? lu sombong ar..baru niat nak belanja lu ngan aim-a abc fradoo special edisi terhad..wahaha..lain kali dtg lu wajib bwk aim-a sekali..kalu x, wa x bg lu duduk kat fradoo..hahahha

    to aim-a: Amacam..ok x aku gertak encik paiseh ni? pasni kompom dia bwk ko skali..haha..spesial tuk ko ngan paiseh..jgn risau..aku bg dikaunnnn baik punya..hahaha

    ReplyDelete
  44. vavavvavvavavava...ni yang rase nak peluk cium paiseh neh...eh eh eh eh silap..ni yang rase nak peluk cium erina neh..mmmmmmmmuuaaaahhhh utk erina =* hehehhehe .. :D

    errr...errr...tp..paiseh takut ke kene gertak mcm tu..aku rase mcm tak aje..paiseh kan set ganaz...:p hehehehe :p

    ReplyDelete
  45. sape suh dia x mo letak chatbozzz...padan muke..hahahhha :))

    ReplyDelete
  46. weh gile.
    lame dok napok batang hidung.
    ingatkan eksiden dengan cik sona doh.
    baru ingat nok balik bukit payung baca yasin.
    hahaha.

    ReplyDelete
  47. weh keri...dok baik mung doa ke paiseh gitu....:D

    waaahhh....dah cukup 50 komen aaaaa :D

    ReplyDelete
  48. komen pasal ape aima?komen pasal shahmi ke?hahahahaha

    ReplyDelete
  49. aima, arabella kasi cukup sampai 100 komen. ha ha.


    .

    ReplyDelete
  50. boleh aje kak tasik...tp takut nnt ade org kne strok sbb terkejut...hahahahah :))

    ReplyDelete
  51. tasik merah..boleh je..hahahah

    ReplyDelete
  52. The best ABC in Shah ALAM. Fradoo ABC Madness

    Jemputlah singgah di gerai ABC Fradoo kami. Kongsi pengalaman anda menikmati ABC Fradoo di facebook kami.

    http://www.facebook.com/pages/Fradoo-ABC-Special-Madness/246489493986

    ReplyDelete