March 7, 2009

Bukan Opera Cina



Malam tadi gua layan citer The Phantom Of The Opera kat tiwi kerajaan nombor dua. Gua dah penah tengok dulu. Nam tahun dulu. Dah banyak lupa. Yang gua ingat ada lagu dia, Nightwish yang nyanyi. Rok opera. Pehh..!! Sampai skang gua minat. Suma album dia gua ada. Gua memang rajin donlod lagu.

Filim tu background dia tahun 1900-an kut. Zaman2 bangsawan orang putih. Soprano di mana2. Atas pentas. Tengah prektis. Dalam tanah. Kat kubur. Duk nyanyi je. Sampai nak gadoh lawan pedang pun bleh beropera lagi. Nak tikam tu tikam je la! Lainnya ada romans. Ada misteri. Ada sejarah. Sedih pun ada gak. Tapi gua bukan pesen layan filing weyh..! Gua tengok sambil makan mangga cecah kicap.

Boring tu ada gak sikit2. Ye la. Dialog pun duk nyanyi, kalah filim Hindu. Nasib baik banyak scene yang buat gua menten segar - gelembung2 yang nak terkeluar. Di dada mereka.

24 comments:

  1. Hoi tak senonoh seyh,ha ha ha

    Takpe, tindakbalas tu menunjukkan yu memang lelaki sejati,hakhakhak

    p/s: sila jwab tag ai ok. jgn pura2 tak ingat. kencan itu maksudnya ""dating"

    ReplyDelete
  2. patut ler segor jek mata...
    cisss....

    ReplyDelete
  3. gelembung2 tu apa seh..? aku tak paham la. hahaha...


    .

    ReplyDelete
  4. gelembung2 2la wat lu gigih tgk cite 2 walaupon citenye tu bosan kn?kn?kn? haha..wa mlm td layan raja lawak lg syok..tapi part amir je wa tkar channel lain..akakkaka..

    ReplyDelete
  5. Hahahahah..

    gelembung2 bulat yang tersembul.. :)

    ReplyDelete
  6. nurm baju dia interesting... cubalah dibayangkan zaman ni juga semua orang paki korset baju ala- ala gitu... sudah pasti ramai lelaki berasa seperti syurga..

    dan salah seekor tu abg richard xuen yang agak kiasu..

    naluri lelaki...

    *************************************************

    paiseh pergi berjumpa doctor..

    paiseh: saya rasa saya sakit doc

    doc xuen: ye apa masalahnya?

    paiseh: kiri kanan saya tengok dada saya berdebar kencang..

    doc xuen: ye saya boleh nampak... cuba awak pandang pak cik tu..

    paiseh pon lihat seperti yang disuruh

    doc xuen: pelik x berdegup kencang pulak? pandang nurse saya..

    paiseh lihat seraya itu jantung berdegup kencang..

    doc xuen: saya rasa saya tau apa masalah awak..
    awak suka lihat perempuan terutama tempat yang xpatut...tapi tahniah saya ucapkan awak lelaki normal

    paiseh:xda ubat ke doc?

    doc xuen:ubat dia sila kahwin cepat





    hahahahah
    gelak guling2

    ReplyDelete
  7. ape kes nak tengok gelembung2 tengok phantom of the opera.

    layan maria ozawa terus la.

    haha!

    ReplyDelete
  8. tak paham aarrr entry ni..:P

    ReplyDelete
  9. hamboi..kemain lg...
    mesti tdo mlm mimpi "gelembung2 yang nak terkeluar. Di dada mereka"
    hahhaahha

    ReplyDelete
  10. azie - see.. gua memang normal la. tag?? lain bulan. gua byk utang lagi ni.. hehe..

    miSz.haNie - mata je. tempat lain lu jangan pikir. hahahaha..!

    tasikmerah - gelembung tu ibarat buahan separa bungkus. hahahahaha..!!

    Erina Asmawani - sebab tetekan tengok amir la gua layan citer tu. gua rasa nak sumpah dia jadi hantu opera!!

    Ahmad Azrin Aziz - ...dan segar bugar. hahahahaha..!!

    xuen adyla - hahahahaa..!! ape kata gua jadi doc, lu jadi pesakit pulak.. gua suh lu sunat lagi skali. hahahahahaha..!!

    ReplyDelete
  11. k.e.r.i. - aa?? sape tu?? presiden Brazil eh? hahahaha..!!

    aim-a - lu normal ke tak ni? hahahahaha..!!

    yAnN - gua mimpi lu. bleh? hahahahahahaa..!!

    ReplyDelete
  12. normal aaaaaa....tp still tak paham aaaaaa...aku innocent...hheheheeh :p

    ReplyDelete
  13. buzz buzz buzz :P bilenye nak banjer aku dragon ball ngan abc fradoo ni? hehehehhe :p

    ReplyDelete
  14. aa..
    aaaa..??
    aaaaaa..?!
    a..a..

    ReplyDelete
  15. ish2...
    asal lu tak ajak gua berjemaah tgk skali?

    ReplyDelete
  16. apsal gelembung? dada diorg kena minyak panas ke wei? kesian....

    ReplyDelete
  17. haram lu..tang tu lu tengok..sopan la sikit..hahaha

    ReplyDelete
  18. ape gmbr ko tempek tu? nape aku xnmpk?
    toya mat amin..

    ReplyDelete
  19. haah..aku pun x nmpk gambo tu...gmabar tu mesti ade gelembung2 yang nak terkeluar. Di dada mereka...
    hahahahhaha :p

    ReplyDelete
  20. aim-a - tak paham xpe.. baik lu pahamkan silibus lu blaja. hahahaha..!! blanje?? lain bulan. sibuk ah bulan ni..

    famia - lu sawan ke??

    KARKADEWA - lu gi solat berjemaah lagi baik. hhahahaa..!!

    Im Single - kena gigit tungau la. hahahahahaa..!!

    mrblind - gua bkn mcm lu. bila2 bleh dapat. hahahahahaa..!!

    Jard The Great - kata laki dak.. hahahahaa.!!

    azrie hafiz - lu kn tengah layan 'ayah tiada di rumah' masa tu. hahahahaaa..!!

    acece - gua saje nak bagi misteri. hahahahaa..!!

    aim-a - lu takde gelembung ke?? hakhakhakhakhak..!!

    ReplyDelete
  21. nampak sangat lu kena kawen cpt2 ;)

    ReplyDelete
  22. f R i h A - lu la jadi pengantin pompuan. mau?? hahahahaa!!

    ReplyDelete