March 14, 2009

Gua Sokong Benar Kalu Ada Usul Memolekkan Nama Tempat Di Malaysia

Truuut..!Truutt..! (sumpah tak sedap langsung bunyi nada dering telepun opis gua)



Hamka : Hello. NOC.

Gua : Hello. Ya Ka.


Hamka : Ko telepun Pooniah suruh dia pegi...


Gua : A'ah. Tadi baru dia call. Dia dah pegi Bukit Lanjut.


Hamka : Aa..?? Mana..?


Gua : Bukit Lanjut kan?


Hamka : Biar betul ko ni...


Gua : (Check list slip..) Sori Ka. Silap. Kampung Lanjut.


Hamka : Ha... aku ingat batu ko lanjut tadi.





Cilakak!!

Kampung Continuously... kalu diPPSMIkan.
Lagi tak sedap!




16 comments:

  1. aku pun rasa camtu jugak. banyak nama tempat kat msia ni kena tukar. cam nama Batang Berjuntai dan Batang Ai tu. tak senonoh betul.hehe

    ReplyDelete
  2. lu da keje bai.
    takde sangkut paut dengan ppsmi

    ReplyDelete
  3. amboi Penyu..cepat jerk komen...hahahahhahha :D

    awat entry ni berbau sesuatu ek?

    hang mcm dah wajib aje...hahahhahahah :P

    note: tahniah kerana berjaya jwb komens aku pada entry sebelumnye..so..sile focus utk komen entry ni pule :p

    ReplyDelete
  4. adakah entri ini berkaitan ngan umur lanjut? oppsss....





    larikkkkkk...

    ReplyDelete
  5. agak2..
    mn diaorg dpt idea kasik nama cengitu ehk..
    adeh..deh..deh..

    ReplyDelete
  6. org bujang mana bulih kamasutra weh!

    hahaha...


    .

    ReplyDelete
  7. lanjut sinonim ngan lu ahh..hahaha!jgn marah haaa..nnt kena jual..

    ReplyDelete
  8. haritu stumble kat one blog tu...

    ada tempat nama Puki Mak Ulah.

    siyes like wth?-_-??

    tempat tu kat kl plak tu

    ReplyDelete
  9. siapa ler yg create nama x sedap tu

    ReplyDelete
  10. Aaa?? Kawen? Lu penah kena lempang dengan papan katil tak?? ---> pesan adik...abg..jgn aaaa buat tagline camni..usia ko pun dah lanjut...nnt pompuan gerun...hehehehe :p jgn juai mahai sgt...Pavilion pun ade sale ape ..hehehehe :P larikkkk!!!

    errr...errrr..patah balik...nak tanye...kg lanjut tu kat mane sebenonye? hehehehe :P

    ReplyDelete
  11. eh...kat k.trg ade gak name tempat yang lebih kurang macam tu...Cerong Lanjut yang dekat ngan jalan air jerneh dan juge pulau kambing.

    ReplyDelete
  12. baru gua perasan lu x link gua

    ceh

    ReplyDelete
  13. Mr PenyuBiru - meh wat demo. nak?? hahahaha..!!

    k.e.r.i. - gua terai je. hahahaha..!!

    aim-a - wajib apa?? melanjutkan pelajaran?? dah abis la.. hahahahaa..!!

    Erina Asmawani - gua kejor lu sampai tasik shah alam!

    miSz.haNie - orang2 dulu suka mencarut gua syak. hahahahaha..!!

    tasikmerah - kamasutra tu hape?? baju melayu incik kamal kain sutera?? hahahahhahahaa..!!

    HazirahMahadzir - diam lebih baik dari mencarut. hahahahhaa..!!

    ReplyDelete
  14. Liliyuli - gua tak marah. tapi gua nak jual lu. bulih??

    Ahmad Azrin Aziz - kompom!

    xuen adyla - kat mana weyh? tobat gua x penah dengar..

    Monkey D Luffy - bukan gua a..

    aim-a - gua memang nak bagi lu orang gerun. hahahahhaa.. kampung lanjut tu kat sepang. err..geograpi lu bulih bape neh??

    xuen adyla - housekeeping dijalankan sebulan sekali. harap maklum.

    ReplyDelete