March 18, 2009

Scene Pembapukan Memang Buat Gua Rasa Nak Terajang Orang

Sedamai taman firdausi, Limpahan kasih sayang sejati
Seharum semerbak kasturi, Mengharumi hidup insani

Indahnya damainya, Keluarga yang bahagia
Itulah idaman, Impian setiap insan
Yang dahagakan belaian
Serta kasih dan sayang



Tau lagu apa nih? Lagu nasyid.


Gua penah duduk dalam alam sekitar yang tahap kerohanian sangat tinggi sikit masa dulu. Irama2 nasyid kontemporari memang hari2 menembak telinga. Zaman nasyid budak2 U. In-Team. Braders. Mirwana. Solehah (yang ni gua siap tempek poster kat loker. hak!hak!hak!hak!) UNIC. 4U2C. Tu je gua ingat.


Yang gua nak kabor kumpulan yang nyanyi lagu atas tu. "Keluarga bahgiaaaaa...." - Kumpulan Saujana. Ni kumpulan nasyid kontemporari remaja2 menara gading gak la. Ada yang gua slalu nampak beli teh ais kat kafe. "Eleh.. artis pun tapau teh ais ke?" gua mengumpat sorang2.

Tapi yang gua nak kabor ni bukan yang skolah kat tempat gua. Ni dia punye lead la bulih kata. Gua tak tau sangat. Gua baca tadi je baru tau. Nama dia Khairul Idzwan. Skang dah abih blajar. Jadi dokter kut. Sebab nama dia ada Dr. kat depan. Yang gua tak puas ati skang ni dia ada audition OIAM. Gua bukan into sangat pogrem2 huha-huha gini. Tapi gua memang tak puas ati.


Bukan reti gua nak beleber panjang2.
Gua carut2 kang tak hensem plak.

Tapi gua memang marah!


Kecik2 lu nasyid bawah pokok,
Besar2 apesal lu jadi bapuk??




Walaupun hidup seribu tahun, kalu perangai setan apa gunanya...










37 comments:

  1. mati2 aku ingat dia ni straight

    ReplyDelete
  2. keh keh keh..
    muka xbrubah toiii

    ReplyDelete
  3. dulu lagi dia ni dah nampak macam agak soft, tapi tak sangka dia jadi gini. pas tu nyanyi buruk gila pulak tu. nasib baik dia tak introduce diri as nasheed singer. -_-

    ReplyDelete
  4. uikssss...terkejut neh...adeh adeh adeh..kenape bulih jadik mcm ni...adoyai...rosak rosak...tak straight ke? dokter tu...

    ko mengingatkan aku kat Tok Jeng arrr...Tok Jeng slalu nyanyi lagu ni kan time skoloh dulu...skrg dah jadik artis dah Tok Jeng tu :p Nasib baik Tok Jeng dok jadik gini ... alhamdulillaah..mung kenal dok Tok Jeng?Satu batch ngan aku :)

    ReplyDelete
  5. hahahaah
    wa kenal sama dia...ktorang dok 1 kg..dulu baek jerk bdk nyer, salu g semayang jumaat...skang wa xtaula kut2 dia dah pandai uzur cam wa kan...hahahaha

    ReplyDelete
  6. abg ni sudah pandai marah2 sehh..awatnyerr? mung datang bulan ka? hahaha!

    ReplyDelete
  7. erm,takpelah. sama2 kita doakan dia kembali ke pangkal jalan

    eceh, macam Laman Nurani tak?agagagaga

    ReplyDelete
  8. ahhh memang sengal mamat tue..dah kurang sorang eligible bachelor kat mesia..dah le doc la tuhh..(wa mmg suke org keje doc nieh)owhhhh sh**...
    seb bek la aku minat azalinor tuh..comey je dia..mesti dah jadi doktor gak..huwaa eligible bachelor tuh..ngeh3x..

    ReplyDelete
  9. rambut dy kaler perang tu..
    ingat tadi paiseh mahu letak muka sama awek dia..
    buruk gler dy

    ReplyDelete
  10. hahahahahahaha :P

    buruk bebenor wehh...

    ReplyDelete
  11. hak eley..dah elok2 jadik penyanyi nasyid sekali berubah jadik gitu pulak..euuuww..dala nyanyi tak best!! wa nak join lu terajang orang..menyampah wa tgk mamat ni!!!

    ReplyDelete
  12. peh..lagu nasyid ni gua nyanyi masa kat kusza dulu..hahaha..

    ReplyDelete
  13. Haih! bapok...najis!!! dokter bedah *tooot* barang kali.

    ReplyDelete
  14. Mungkin dia banyak terdedah pada radiasi bilik bedah dan bilik XRay..... ngeh3

    ReplyDelete
  15. ohh mengggg~
    sy suka beliau DULU..

    T___T

    ReplyDelete
  16. woh ni ke videonye.
    patutlah adik aku beria-ria suruh tengok.
    memang... !*#&!@($&**#@$&@@*!@!#!*@*!!!

    ReplyDelete
  17. seh, iman itu datang dan pergi.




    sekian komen dari ustazah tasekmerah.

    ReplyDelete
  18. kel@mbu - jangan mati dulu weh.! hahahaa..!!

    hana - fezal hensem mcm gua. xpe.. ni gua syak dia nak tiru mak hayam azwan ali kut. cilakak!!

    A t i Q a h - lu folow dia eh? hahahahaa!!

    rose emely - gua tengok siyes ye.. tanga mana lu tengok main2? hahahhahahaa..!!

    aim-a - moralnya jangan blaja medic. hahahahaha..!! tok jeng?? razin che mud gua tau la...

    ierma - erk.. lu ni kompom ke pompuan? kah kah kah kah!!

    Liliyuli - gua dgn bapuk memang xleh in langsung.. harap maklom.

    azie - lu amik kusus kaunseling plak ke? hahahahahaa..!!

    aRaBeLLa - yg gua herannye.. sume org yg lu minat x minat plak kat lu... kah kah kah kah!!!

    ReplyDelete
  19. 1st impression aku tgk muke die kat paper aritu.. "euwww!!" so,tanak byk komen ~people is unpredictable

    ReplyDelete
  20. xuen adyla - awek gua?? tetiba gua rasa nak terajang lu plak. bleh? hahahahahahahaa..!!

    miSz.haNie - rupa buruk prangai plak busuk.. apa lagi??

    Erina Asmawani - nak juin gua? pastikan lu pakai sluor, jangan pakai kain. hahahahhaaa..!!

    mrblind - hahahahaa..! lu geng nasid ke? kah kah kah kah!!!

    Hidemichimomotani - membe gua jadi dokter skit puan pon xde nak membapuk2 gini. buduh!

    sepatumerah - baik transfom trus jadi x-men. hahahahahaa..!!

    HazirahMahadzir - mak dah cantek mcm ni u tak suke ke nok?? hahahahahahaa..!

    famia - oit! oit!! dah pandai mencarut!!

    tasikmerah - main cucuk2 laki org bulih ke ustazah??? hahahahhahahahaa..!!

    ReplyDelete
  21. jane doe - dh kuar paper ke?? o. gua boikot sokkabar. hahahahahaa..!!

    ReplyDelete
  22. quote from arabella..
    ahhh memang sengal mamat tue..dah kurang sorang eligible bachelor kat mesia..dah le doc la tuhh..(wa mmg suke org keje doc nieh)owhhhh sh**...
    seb bek la aku minat azalinor tuh..comey je dia..mesti dah jadi doktor gak..huwaa eligible bachelor tuh..ngeh3x..

    anip kasi aku jawab..
    arabella, kat kmpg aku ada satu Dr. lagi kalo ko mau boleh la rqst..wakaka..tp mmbe² aku panggil dia "mat gelap"

    ReplyDelete
  23. waaa. gilak!! ko biar betol nih?? dia ke? org lain kot ek? musykil aku musykil!!!! x sangka aku dia jadik mcm tu :(

    waaa..knp aku sungguh beremosi huh..

    ni dah memalukan org islam je n memalukan nasyid tanahair. bertmbah buruk la islam ni :-X

    Tuhan dh bagik dia kelebihan ni plak jadiknye..
    wat a sh** of him!
    tetiba rasa nk mencarut lak aku.. sabar..sabar..x baik huhu...

    ggggrrrrrrrrrrrrrrrrr....!!!!!

    ReplyDelete
  24. acece,
    Ko jangan nak wat lawak Dr yg ko maksudkan tu Dr yg cucok diri sendrik aka Mat Pit..
    Mat Gelap?? dengar pon cam ganas..tak mooo aku!!!

    ReplyDelete
  25. haah..razin ler...classmate aku..hehhehe :P

    ReplyDelete
  26. eks.....
    blog lu penah kena virus x...??hahahahahaahaha
    (wa ciplak ayat luuuuuuuu.....)

    wa gadis terbilang ok...kahkahkahkah

    ReplyDelete
  27. huhuhu... pemakaian saja nak sesuai dengan GENRE LAGU jer? malang sungguh

    ReplyDelete
  28. betul kata ustazah tasekmerah tu.

    ReplyDelete
  29. oi..sape kate x de...tengok orang laahhh..

    ReplyDelete
  30. MAK HAAAYYYYAMMM...CUTENYE...DAPAT KT MAK, MAK LENJAN - LENJAN KAN...KE MAK YG KENA LENJAN..UUOOOHHH, LAZAAAAATTTT...DISELANG2 DGN NASYID LAGI..UUUUIIKKKSSS...SEMANGAT...

    ReplyDelete
  31. betul2
    aku ade dengar gk citer ni
    tapi cuba buat blur2 gambo lu, pahtu letak sebeloh gambo dia..
    mcm adik beradik pun ader..
    gua dah boleh bayang dah lu lg nak ngamuk
    hahak

    ReplyDelete
  32. aku gelak guling² baca komen adam hassan....hang x mo blurkan gambo hang ka? hehehehhe :p larikkkkkkk!!!!!

    ReplyDelete
  33. ni yang buat nak haik tuih atas muka budak nih..

    ReplyDelete
  34. acece - tu dokter haram!! hahahahaa..!!

    ie3za - memula gua ingat mcm lu jugak. tapi duk pikir2 balik dah nama sama tu takan coincident plak dak?? carut je. jgn org dgr dah. dose. hahahhaaa..!!

    aRaBeLLa - ape lak. lu bulih gi pangkor hari2 kalu kawen dokter tu weyh. hahahahahaa.!!

    aim-a - ceh. dan2 ngaku sekelas. hahahahaa..!!

    ierma - gua nak kompom ke. mana tau org kg lu sume mcm tu. hahahahahhaaa..!!

    Monkey D Luffy - alicia keys tu!! hahahahaaaa..!!

    miezi - ustaz miezi nak kata apa plak? hahahaa.!!

    aRaBeLLa - o. gua lupa. gua memang minat. kah kah kah kah!!

    azrie hafiz - cilakak lu punye komeng! gua repot kat mak hayam!! hahahahaaa..!!

    adam hassan - gua taruk gambor jambu lu. mau?? hahahhahaaaa..!!

    aim-a - jgn main2.. hemsem cikgu hassan tu weyh.. x caye tengok belog dia. tapi dah kawen. jauh2 sket. hahahahhaaa..!!

    Ahmad Azrin Aziz - jgn haik tiuh kt monitor lu pulak. hahahahhaaa...!!

    ReplyDelete
  35. sora sedap, tapi jadi bapuk... adoila..

    ReplyDelete