March 31, 2009

Dari Batu Jemala Singular




"Nak kawin, kalu tak mampu, sabar la dulu.
Kalu tak tahan nafsu, puasa.
Malam, berbuka la."




41 comments:

  1. Nak kawin, kalu tak mampu, sabar la dulu ---> btul btul btul..jgn gopoh...slow n steady beb..kawen bukan byk kali dan bukan utk sehari dua..tp kalau boleh biarlah sekali n sampai mati .. :D err...err..nape aku skima sgt ni :p

    ReplyDelete
  2. hahaha.. comel betol la cik aima kita nih ek.. haha.. buat aku tersenyum pagi2 selasa yg nan indah nih..

    oits paiseh... bawak2 bersabar... aima tu penyabar tu... dia akan setia tunggu hang.. hahaha...

    ReplyDelete
  3. oit oit oit jard..ape plak aku jadik tajuk ceritera ni...ni ditujukan utk org lain aaaa....aku tak desperate nak kawen..hahahahha :p

    ReplyDelete
  4. eh...ehh...tul ke aima...
    hang ada skandal ngn paiseh eh
    hahahahaahaha

    weh paiseh...
    hang dah x tahan sgt ka..??
    lalalaalalaalalalaallaallalaa

    ReplyDelete
  5. wahhh..
    ilang dkat seminggu..
    terus bukak citer kawen..

    xper seh..
    aima setia menanti lu tu..

    kahkahkahkah :P

    ReplyDelete
  6. adeh adeh adeh..ape yg berlaku neh...kenape aku menjadik topik perbualan hangat neh..aku bukan fasha sandha...paiseh tu fasha sandha..tulun..hahahahahah :P

    ReplyDelete
  7. steady steady ... aku steady...biase aaa bile berhadapan ngan gosip² sebegini..hehhehehe :p

    ReplyDelete
  8. biasaler aima....tulah hakikat berskandal ngn org gelemer cam pasha sanda tu...errrr paiseh..
    hahahaahahaa..

    ReplyDelete
  9. Malam-malam tu nak buka dengan apa?hahaha~

    ReplyDelete
  10. kacip sungguh name lu ngan fasha sandha ni seh..
    tak sesia wa bg nama nih kat lu..
    wahahahahahaha XD

    ReplyDelete
  11. hahaha..gua tumpang simpati..

    ReplyDelete
  12. bukalah. buka... buka..

    hehehehe... aima, sila masuk meminang cepat sikit ok! ha ha.

    ReplyDelete
  13. ahkahaks.
    gua rasa gua tau asal lu tiba-tiiba terkeluar pesanan hikmat Batu Jemala Singular ni.

    ReplyDelete
  14. lu pilih yg mana?
    sabar or puasa?

    ReplyDelete
  15. nak berbuka dengan mende?
    ade bazar kut.
    ahahaha

    ReplyDelete
  16. adeh keri punya komen takleh blah ok,ahaha

    ni orang pesan kat yu ke, yu pesan kat orang?

    ReplyDelete
  17. kagum aku dengan kegigihan aima..bersungguh2 benor dia nak jadi pengomen pertama..

    ReplyDelete
  18. kau masuk kategori mana??yg wajib berkahwin ye??
    hahahaha~~

    ReplyDelete
  19. ni page sapa neh? kompius aku...sharing belog together ke? wah semakin rumantis pasangan merpati ini..acecece

    ReplyDelete
  20. aima chaiyok! chaiyok! chaiyok! (aku sapot ko dari belakang..hahaha)

    ReplyDelete
  21. skandal terhebat yang bukan lagi rahsia...

    stuju giler ngan acece cam dah berkongsi blog je

    berkongsi jiwa raga bile beb?

    muahahahah

    buka puasa dgn apa?

    cough cough aq hint lain

    lari*

    ReplyDelete
  22. buka puasa ngan kak aim-a paiseh

    cough cough

    ReplyDelete
  23. hhhmmm...aaa..errr..wa tak tau nak komen ape..haha

    ReplyDelete
  24. pasha...eh eh eh...paiseh...ko dont worry..aku steady beb menangani gosip² ni...:D cheersss!!!

    ReplyDelete
  25. aima-kena panggil abg rambut ketak ni..

    ReplyDelete
  26. ish,lu da sampai tahap kritikal ke bai??kalo xmampu senaskhah al Quran boley je nak masuk minang. xgitew aima??ihiks...

    ReplyDelete
  27. huhuh....ala x kan la gaji besor cam paiseh x mampu kot..

    ReplyDelete
  28. aim-a - lu memamg skema! hahahaha..!!

    Jard - gua tak tunggu dia pun. hahahahahaa!!

    ierma - lu penah dengar tragedi kawen kat siam x??

    miSz.haNie - sabar gua sekapal kontena. tak risau langsung.heh!

    Hidemichimomotani - buka dengan skrudrebar kut. hahahahaa..!!

    mrblind - lu dah kawen sedap la cakap. cilakak!

    tasikmerah - lu penah tak berbuka siang2?? hahahahaha...!!

    famia - kalu lu tak takut kena pijak perut try la kabor. hahahahahahaa..!!

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah...pasha paiseh dah muncul smula...ooo...muncul malam je ek...kihkihkihkih :p

    ReplyDelete
  30. Liliyuli - gua kan beriman. sabar gua banyak lagi. heh!

    k.e.r.i. - nak stail bazar gi umah urut. hahahahahahaa.!!

    azie - sesungguhnya berpesan2 itu amalan mulia lagi berpahala. tak gitu??

    aRaBeLLa - gua pun nak kagum ngan lu. bulih? hahahahaha!!

    HazirahMahadzir - lu pun dah wajib pe. hahahahahaa..!!

    Monkey D Luffy - lu kena kancing gigi ke??

    acece - komeng lu terpesong. gua rasa nak pelangkung lu ngan batu lesung!

    xuen adyla - lu pun mau batu lesung ke?? apesal lu byk batuk?? makan sabun eh? hahahahahhaaa..!!

    Erina Asmawani - abih tu lu tulih tu ape? hahahaha!

    aim-a - gua takmo tangan2. gua nak pijak je sekor2! hahahahahaa..!!

    jane doe - ape kritikal?? gua menten bujang ok? hahahahhahaaa..!

    aRaBeLLa - sape gaji beso? ingat gua ayahanda Zam? heh!

    ReplyDelete
  31. aim-a - gua datang dan pergi sesuka hati. hahahahahahaahhaaaa..!!

    ReplyDelete
  32. bro, lu jangan jadi kan amalan. gua main sebut je...

    ReplyDelete
  33. Im Single - setiap kata lu berhikmah. gua tgh nak cari.. hahahahaha..!!

    ReplyDelete
  34. pasha..bukak chatbox laaa weh!!! baru efficient sket..:D

    ReplyDelete
  35. koding apa ko ckp earlier kat blog tadi

    ada sikit blur

    ReplyDelete
  36. ubuntu tu sejenis kek cokelat gak...carik aaa xuen..:p

    ReplyDelete
  37. @ aim-a

    apa? sumpah blur... xpham giler

    @paiseh
    still waiting 4 da answer... fokus fokus soalan gua jangan asyik tgk komen kak aim-a aja ... jawab soalan tu

    ReplyDelete
  38. xuen - ubuntu : sejenis spesis Operation System baru. nak tau lebih lu gugel.

    ReplyDelete
  39. mane ade baru..dah lame laaa paiseh...pembetulan...ubuntu adalah sejenis OS linux..bukan window...heheheheh :p

    ReplyDelete