May 8, 2009

Gua Bukan Bikin Panas, Saje Nak Main Api Skali2...





Tadi gua pegi kat mesin cucuk-kad-keluar-duit. Ada wanita bekerjaya depan gua. Dia punya canggung memang buat gua hangin. Kejap2 mekap. Belek2 beg tangan. Telepon boipren. Nasib baik gua punya sabar banyak. Bulih pahala pree gua malam2 Jumaat ni.


Tiba2 teringat gua dah penah buat analisa pasal isu gini tahun lepas.
Budak2 MP sila klik ke lain.



............................................




Perbezaan dua jantina di Mesin ATM.


Laki-laki:
1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
2. Masukkan card
3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
4. Ambil duit, kad dan resit



Wanita:
1. Pandu ke bank
2. Matikan enjin kereta
3. Perhatikan mekap di muka melalui cermin pemandu
4. Sembur minyak wangi
5. Sikat rambut dan berjalan ke mesin ATM
6. Mencari Kad ATM di dalam beg tangan
7. Masukkan kad ATM
8. Mencari nombor PIN ATM dekat celah penyepit rambut dalam beg tangan
9. Tekan nombor PIN
10. Baca arahan ATM selama hampir 2 minit
11. Tekan “Batal”
12. Tekan sekali lagi nombor PIN
13. Tekan “Batal” sekali lagi
14. Telefon suami atau pakwe untuk tanya nombor PIN yang betul
15. Tekan nombor PIN yang betul dan periksa baki duit yang tinggal
16. Masukkan jumlah yang dikehendaki
17. Tekan “Salah”
18. Masukkan jumlah yang agak besar
19. Tekan “Salah” sekali lagi
20. Masukkan jumlah yang lagi besar
21. Keluarkan dan amik duit dari mesin ATM
22. Masuk ke dalam kereta
23. Periksa mekap di muka sekali lagi
24. Mencari kunci kereta dalam beg tangan
25. Hidupkan enjin kereta
26. Jalankan kereta.
27. Berhenti tiba-tiba
28. Pergi balik ke mesin ATM
29. Ambil ad yang tertinggal dan resit.
30. Masuk kembali ke kereta
31. Letakkan kad ATM di atas dashboard
32. Buang resit atas jalan
33. Tengok dekat cermin pemandu
34. Perika mekap sekali lagi
35. Betul-betulkan rambut
36. Masukkan gear kereta untuk reverse (undur)
37. Brake mengejut lagi
38. Masukkan gear kereta ke depan sebab tersilap tadi
39. Memandu lebih kurang 3 km
40. Baru teringat nak lepaskan handbrek!



............................................


Gua dah kena.
Gua berani kata.
Heh!!

44 comments:

  1. huh, sinis sungguh!! tak sumer pompuan centu la beb!!!! menciks taw!!!

    ReplyDelete
  2. kata org

    apa yg ko cakap tu... bini ko mcm tu ler

    hehehe

    org ckp ler

    sabar2

    ReplyDelete
  3. gua tak. heeeeeeeeeeeee. gua jantan kot? *tgk dlm seluar* hahahahaha

    ReplyDelete
  4. budak2 MP? MP tu apa?

    "16. Masukkan jumlah yang dikehendaki"

    apa, orang lelaki tak masukkan jumlah ke? tipu tu!!

    ReplyDelete
  5. weh...pitnah!
    sumpah...wa sket pun tak cenggitu!
    hahahahaahaahaha!

    ReplyDelete
  6. bro... lu main kasar ni bro.
    gua ppuan jgak...
    tak buat camtu pun...
    ke lu yg buat?
    lu kan good gay...
    hahahahahah....
    takde kena mengena pun aku nk tulis jgak.
    heheh.

    ReplyDelete
  7. diskriminasi terlampau ni..
    ha ha ha

    ReplyDelete
  8. oh..kalo gitu.. aku bukan pompuan la...

    sbb aku tak buat camtuh pon...

    cara JARD simple je..
    1. seawal pukul 6:30pagi kuar ke ATM..
    2. tak payah berbaris sbb takde org.. parking pon senang je.. betul2 dpn bank..
    3. cucuk ATM... lepak lama2 pon bole..
    4. byr hutang ape yg patut (kad kredit 'emas' aku.. ehehhe)
    5. dah.. siap.. gi keje..

    haha.. simple ja.. tak pernah pon aku ade masalah dgn handbreak.. ish memalukan kaum kerabat wanita ja pompuan itu..

    ReplyDelete
  9. cara cikhanie..
    1. Cari ATM yg xde org [wl caner pn nk kene gak potong singgit]
    2. Masukkan card
    3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
    4. Ambil duit, kad dan resit

    amecam..? kira bkn pompuan gak ke..hahahahaha!!

    ReplyDelete
  10. ni mesti kes awek u dulu pangai camtu,ha ha ha. tu yg boleh detail cite tu. sabarlah ek, apa bulih buat, awek u jenis lembab,ha ha ha


    tapi jangan anggap perempuan lain lembab cenggitu gak,ahahah

    ReplyDelete
  11. hekeley..nk kutuk2 pompuan lak..lu ikot pompuan tu blik umah eh? camne lu tau dia x turunkan henbrek lepas 3 km? haaha..dan dan je..

    ReplyDelete
  12. lu main kotor.

    nila setitik.
    rosak susu sebotol.

    bukan sume pompuan macam tu ah.

    ReplyDelete
  13. gua sokong lu seh.
    gua banyak pengalaman macam ni.

    ReplyDelete
  14. aku buat semua list yang si pais ni cakap lelaki jer buat..
    list yang pompuan buat tu adalah ciri2 wanita idaman tuan punya blog nie..
    ntah sapa ler yang buat gitu...

    ReplyDelete
  15. okeh..wa sokong..memang btol beb

    ReplyDelete
  16. semalam aku gi atm counter..
    ada orang tu masukkan kad lps tu
    tekan batal 5-6 kali
    sampai jammed machine..
    bila aku tak boleh kuarkan duit dia tanya
    "awak pun tak boleh ker"
    aku jawab
    "awak tu yang sengal asyik tekan batal jer"
    orang itu adalah LELAKI..diulang sekali lagi
    LELAKI okehh...

    ReplyDelete
  17. pompuan2 semua...!!! jom kira kerjakan dak paiseh. sorg pegang kaki. sorang pegang tangan. sorang pijak perut.

    :p


    .

    ReplyDelete
  18. puas wa bangkang kat MP hari tu..ni lu kuarkan balik!! huh!

    ya kak tasik...wa tolong lu tarik rambut pacak paiseh tu...hahaha!

    ReplyDelete
  19. peh..
    ni dah kira satu penghinaan...
    lu ni sekali gua bagi penampar-belakang-tangan baru lu sedar ni nanti lu kawin dgn pompan yg jenis ini..

    ReplyDelete
  20. gua terkecuali ah paiseh!

    takde nak mekap2.mintak mahap. bapuk kat uia tu lagi lembap keluarkan duit dari gua.kejap2 betulkan rambut.kejap2 tepon kawan.sia2 kena maki dengan gua

    ReplyDelete
  21. Comment Most Wanted by Paiseh ialah:

    Tasik Merah:pompuan2 semua...!!! jom kira kerjakan dak paiseh. sorg pegang kaki. sorang pegang tangan. sorang pijak perut.

    :p



    Paiseh, sila bekerja.dan dikerjakan. mcm hidden file dlm hardisk Chezzo.

    (Ini urusan geng2 VWM).

    ReplyDelete
  22. erk aq lagi best aq cmni

    1. Pandu ke bank, parking dan berjalan ke mesin ATM
    2. Masukkan card
    3. Tekan number PIN dan jumlah yang dikehendaki
    4. Ambil duit, kad dan resit

    so jgn seksis ya

    ReplyDelete
  23. bro yang satu ni gua kurang setuju..

    32. Buang resit atas jalan

    ..biasanya pempuan ni pengumpul resit yang berjaya. bagi meriah suasana handbag. selit sana selit sini. huhu

    ReplyDelete
  24. hahaha.....apehal yg lu bijak sangat dok tunggu sampai 40 steps tu? xde mesin ATM lain ke...?

    ReplyDelete
  25. hek eleh..cinta lama la tuh!
    kau ni mmg romantik dalam diam kann??kan???
    aku paham,kau malu nk khabor!
    ahahah~

    ReplyDelete
  26. gua pula kena dengan lelaki semalam!
    dekat sejam dia depan atm!!
    bodoh punya bangla

    ReplyDelete
  27. masak lu kena "basuh" hr ni bro....
    gua nak tag team dgn kak tasek....
    gua rasa ppuan yg lain pun nk geng dgn kak tak tasek...

    ReplyDelete
  28. aku lag senang...

    duduk goyang kaki...
    hulur tangan...
    amik duit~



    hahaha~
    tipu!
    ;p

    ReplyDelete
  29. CHOP!!! AKU NAK GENG NGAN KAK TASEK..AKU NAK TARIK APE YANG PATUT...HAHAHAHHAHAHAH!!


    weh...mane ade. pompuan mcm tu..ape lelaki tak matikan enjin ke bile masuk nak amik duit kat ATM.

    aku nak kuarkan duit amik masa kurang dr 5 minit aje bermula dr paking kete.

    dan

    aku slalu terkena ngan LELAKI...diulang LELAKI...yang tak ingat no pin..pastu berejam duk kat mesin..ikukan hati..rase mmg nak sunat kali kedua je lelaki² mcm ni...hahahahahaha :p

    ReplyDelete
  30. itulah sebabnya perempuan itu diciptakan tuhan. mereka akan handle benda2 yang remeh temeh ni. utk seimbangkan dengan lelaki. kalau semua manusia macam lelaki, tak ke porak peranda dunia ni. hahahaha...

    ReplyDelete
  31. Hahks, lawak mu memang power bro. Nak-nak yang last sekali. (gelak sekali lagi)

    ReplyDelete
  32. gua nak join tasikmerah.
    kak, bagi gua pijak usus hempedu mamat ni boleh tak???

    ReplyDelete
  33. tipah - gua suka. hahahahahaa..!!

    Monkey D Luffy - tolong luku orang itu. hahahahahaa..!!

    sol - hahahahahahaa.. budak ni memang noty amat!

    amirahsyuhada - MP tu rahsia gua anak branak. kalu laki2 masukkan jumlah yang boleh dikeluarkan. hahahahaha..!!

    ierma - sebab tu lu tak anggun bergaya gi opis. hahahahhaa..!!

    cik mulat! - pompuan. biasa la melampau2 dan terlampau2 nih. hahahahahaa..!!

    paRi-paRi sYurGa - gay pun xde laa nak mekap2 sikat rambut bagai. gay botak weyh! seksi. hahahahahaa..!!

    kueh bakar - kdg2 takleh biar sgt brader. ajor sket. hahahahahhaa..!!

    Jard - handbrek lu auto. mana aci. hahahahahaa..!!

    sharamli - biasa apa?? nak kena rompak?? hahahahaha.!!

    ReplyDelete
  34. miSz.haNie - a'ah.. pompuan selekeh. hahahahahhaa..!!

    azie - nasib baik gua tak sempat kawen ngan beliau. hahahahahahahaa..!!

    Erina Asmawani - dia ikut gua lah. hahahahahaa..!!

    famia - sape suh lu titik nila dalam susu? nak bunuh budak eh?? hahahahaa..!

    k.e.r.i. - sokong2.. tulung laa gua jawab ni weyh! hahahahaha..!!

    sayanghasni - canggih jugak lu bagi diskaun nama gua tu eh? rasa kuit plak. hahahahahahaa..!!

    oyett - nak2 lu punya awek kn?? tengok pun gua dah tau. hahahahahahaa..!!

    sayanghasni(lagi?) - laki ke pompuan.. lu tengok betul2 kak. hahahahahaa...!!

    tasikmerah - pijak perut xpe. jangan pijak kat bawah perut. takde zuriat gua kang. hahahahahahahaaa..!!

    Liliyuli - mana ada lu bangkang. lu sokong sebab lu cucu. hahahahahahaa..!!

    ReplyDelete
  35. jo - eyp. tak spoting laa marah2 gini weyh..! gua seriyes tu. hahahahahaa...!!

    kecik - betul laa org kata. muslimah uia byk dengki sama bapuk2 sebab lagi cun dr diorg. lu pun sama kn?? kn?? hahahahahahhaaa..!

    azrie - hahahahahhaaa.. cilakak lu! ada lagi ke yg hidden?? apesal gua tak tau??? hahahahhaaa...!!

    apei - gimme ten beb!! hahahahahaa..!!

    xuen - lu dah kerja sok2 baru lu tau. hehh!!

    sEmut - ok. gua betulkan.
    32.buang resit dalam henbeg. ok?? hahahahahaa...!!

    Hidemichi - baguh2. duk diam2 sapot gua dari belakang. heh!

    f R i h A - gua saje nak ushar beliau. cun. hahahahahahahaa..!!

    HazirahMahadzir - apehal kuar romentik2 lak ni weyh! ngan mesin ATM pun ada nafsu ke?? astaga...

    dark ray - hahahahhahaa..! tu spesis lain weyh..!

    ReplyDelete
  36. paRi-paRi sYurGa(lagi?) - alaa.. ape ni.. aritu ckp kita geng. kacip lagi. hahahahahaa...!!

    mugiwara - kaki gua pun goyang2 gak nak sepak lu nih. hahahahahaaa..!!

    aim-a - adik gua ada nak masuk jawi tahun ni. lu buat bulih?? hahahahahahaa..!

    landaklaut - yep!! kadang2 mesin ATM pun perlu kasih sayang pompuan kan?? kan?? hahahahaha..!

    aloy - apehal tetiba kawen lak nih?? gua sensitip weyh! hahahahahaaa...!

    Indrasakty - gua bukan manbelon. gua siriyes laa weyh! hahahahaa..!!

    kecik(lagi?) - nanti camana perut gua nak merembes makan weyh! gua sakit sok2 lu nk ke jaga blog gua nih? hahahahaa....!






    penat juga jawab komeng banyak2.
    haih.....!

    ReplyDelete
  37. woih2.
    diskriminasi jantina ni weh.
    hoh?
    betul ke?
    hahhaha

    ReplyDelete
  38. aku ghase, aku gi cucuk duit kat menatang mesin ATM tu idak le lama bebenor. nak terkelebek sana sini dulu. kalo pompuan jenis tu berbaris depan aku, kompem aku hantuk kepala dia kat menatang ATM tu a.k.a. aku gi cari mesin lain. hahaha

    ReplyDelete
  39. Pije. - sesekali kena jugak bagi nasi pesen ni. takleh biar sgt. punah. hahahahahaa..!!

    qistory - hantuk kuat2 ye. baru la ngan lu skali takleh pakai mesin tu. hahahahahahaa..!!

    ReplyDelete