May 22, 2009

Nasib Baik Ada Auto-Simpan, Kalu Tak Takde La Entry Semalam


Blackout 2 saat malam semalam. "What happen??" soal Paiseh kat gua. Tanya diri sendiri takkan selesai masalah. Gua turun bawah. Si Singular tengah memadu kasih jarak jauh kat parkir. Gua perati keliling. Satu dua rumah je masih berlampu. Termasuk LANGSAM. Yang lain sume kena makan dek blackout.


"Pehal weyh??" gua tanya Singular yang dah panas telinga.

"Ntah. Blackout. Ada dua tiga rumah je tak kena." cemas lagak dia. Padahal takde mende pun. Gua ushar kiri-kanan. Mana tau ada makwe2 nak tumpang baca suratkhabar ke. Tengok ulangan Konsert AF ke.

"Tu..lampu merah ada lagi tu. Lampu tuhan." gua muncung kat umah jiran Tiong Hua kat endlot. Rumah dah gelap macam Zambry. Lampu tempat penyembahan tak efek pulak.

"Nak kena tukar agama la ni??" Singular bagi lawak akidah. Cilakak!!
Eh...! Apa kaitan?



...................................................




Kecik2 dah merebel.
Apakah...

Saje nak tayang.
Abah dia belum bubuh nama. Gua tak tau nak panggil apa.
Umur seminggu. Semalam baru sempat jumpa.
Anak buah gua nombor tiga.




37 comments:

  1. ku dah jawab tag ko.... jd aku kira sproting kan? kan?

    ReplyDelete
  2. comel baby tu..jantina pe weyh?

    errr....awal kot entry ko eh...

    ReplyDelete
  3. oiiittt....
    baby tu tgh berkuntau ke hape tu?



    baby..
    lu jgn ikot cam uncle paiseh lu ni..
    ikot cam gua, aunty yg comel ni takper....
    hahahahaha.

    ReplyDelete
  4. "kecik² dh merebel"

    haihhh..ikut pangai lu jgk la kn...
    hahahaha!!

    ReplyDelete
  5. rebel...!!
    ikut uncle la....

    ReplyDelete
  6. baby tu...sebijik cam muke lu!
    nampaknye lu dah kena kawen nih...hahahahahaha!

    ReplyDelete
  7. "Rumah dah gelap macam Zambry".

    lalala..aku ska peribahasa ko ni..

    weh, baby laki ke pompuan ?

    ReplyDelete
  8. bapak buah dah dpt 3 anak buah, 3 anak buah tu bila nak dapat mak buah plak.hehe..

    ReplyDelete
  9. gua harap benar baby tu tak ikut perangai lu..kesian mak bapak die weh...

    ReplyDelete
  10. lawak singular tu apa pesen ntah..ahaha~

    ReplyDelete
  11. lu baik-baik, gua tengok budak tu kecik2 lagi dah ada bakat nak karate paler ko!

    ReplyDelete
  12. anak buah u semua comel2.

    bila boleh tengok anak u?hahahahah

    larik jauh-jauh takut kena lempang dengan papan katil,mauahahahahha

    ReplyDelete
  13. anak buah aku da 20 orang kot..nama pun bersepah aku nak ingat...


    ha ha ha

    ReplyDelete
  14. bila plak wa dapat tengok ghoper baby rebel versi lu plak ek?!?! wakakaka

    ReplyDelete
  15. nak tanya "zambry" mana yg ko kata "gelap" tu?
    MB celup tu ke? huhuhu

    ReplyDelete
  16. gelap rumah xper!!
    jangan gelap hati...

    cute nyer baby tu...
    ciumkan untuk akak ok..
    haa..cium aku..
    ko nak makan selipar ker??/

    ReplyDelete
  17. comeynye anakbuah ko...jauh dr rupe ko..hahahhahha...:D

    bile nak ade anak sndri plak neh...juai mahal sgt..penat i ngorat u tau...hahahhhah :P

    ReplyDelete
  18. aima..
    paiseh tu kengkunun play hard to get la tu..
    ko tunggu time mega sales nt..
    saham dia ade less 70% wehh..
    hahahahahaha

    ReplyDelete
  19. wakaka...gelap mcm zambry! x baek tau...

    p/s: ni baby b0y kan...? kan...? cute :)

    ReplyDelete
  20. gelap rumah fuh romantik tu
    whahahhaha

    anak sedara yang cute

    ko bila lagi
    *lari lari

    ReplyDelete
  21. rozita...kt mesia skrg ni x de zambry yg lebih zambry melainkan zambry yg itu je..

    lalalala....

    ReplyDelete
  22. haha..sikit lagi nak jadi forum politik ni paiseh..bahya..bahya...

    hahaha

    ReplyDelete
  23. Jard - hahahaa.. sproting?? ye laa ye laa.. tapi tak cukup. lu tak wish pun gua punya anak buah. heh!!

    chromosome XX - erk. jantina? gua tak cek laa pulak. hahahahaa..!!

    periperi - ohohoho.. comel kah?? wuwuwuuu...

    miSz.haNie - tobat gua tak ajor. haih..!

    Inn - gua nak didik jadi Pipi. amacam?? hahahaa..!!

    ierma - dah ada budak muka gua buat apa nak kawen dak?? kidnep je kalu nak baby. hahahahaha...!!

    citahrudin - ceh! bab ngate suka ye!

    Mr PenyuBiru - mak buah?? adess!! lu tulung la rekemen. bulih?? hahahahaa..!!

    jo - bapak gua ok jer. hahahahaa..!!

    kecik - tengok bapak buah la.. hahahahaha..!!

    ReplyDelete
  24. JirahMahadzir - lu tak cukup rebel la tu. haih! blaja lagi. hahahaha..!!

    apei - hahahaha.. ok la tu. nenti gua nak ngajo juus Tendangan Padu Maut pulak. hahahahah.!!

    azie - lol. nak tengok ke tak?? apesal lari?? lu nak tengok anak kunci moto ke kete?

    StingRay - nama abah lu ingat tak??

    tipah - uuuu.. berhenti berharap. mungkin masa tu gua dah pencen belog. amacam?? sedeh x?? hahahahhaa..!!

    Rozita - ikut rasa masing2. gua kabor Toyota Zamry kaler itam. lu pulak??

    sayanghasni - nak cium sape nih?? selipar ke akak?? hahahahaha....!!

    aim-a - apa kaitan anak gua dengan lu punya ngorat?? nak kena kuntau?? hahahahaa..!

    miSz.haNie(lagi??) - lu ingat gua ada jual cara borong kat pasaraya ke weyh?? kena takuk belakang kapak jugak lu ni kang! hahahaha....

    ReplyDelete
  25. f R i h A - yay..! lu terer. gua kasi lu kirimkan rindu di angin lalu...

    sharamli - nanti bulan lapan gua jawab. heh!

    xuen - romantik?? panas weyh...! lol. gua baru nak jawab. lu dah lari kensel laa..

    citahrudin(lagi??) - hahahahhahaa... agak2 kalu adu dengan murugiah sape lagi zambry?? hahahhahaa...!!

    macha_sezs - rilek2 dah laa woit..! hahaha...!

    ReplyDelete
  26. "Inn - gua nak didik jadi Pipi. amacam?? hahahaa..!!"

    Pipi? sape Pipi?hehe..cm knl je?hahaha

    ReplyDelete
  27. k.e.r.i. - nama gua pun bukan Paiseh dalam IC. apajadah?? hahahahahaa....!

    yAnN - Pipi anak Yapong tu.. hahahahaa...!!

    ReplyDelete
  28. gelap mcm Zamry? lu mmg siot.
    hahahahaha...

    ReplyDelete
  29. gua kalau blackout ni gua mmg pesen tak gelabah langsung. gua buat rilek2 je dlm gelap tu. muahahaha.... :p



    .

    ReplyDelete
  30. ha? kalau kirim tomyam best la jugak ;p

    p/s: update pls!!! boring ni....

    ReplyDelete
  31. aloy - takkan nak gua kabor gelap macam aloy kut. hahahaha..!!

    tasikmerah - lu ada incik bulu xpe ah. hahahaha..!!

    f R i h A - tak best langsung gua nak kirim. hahaha...!!

    ReplyDelete
  32. ooo kecik² da pandai merebel yer,cer rebel ngan anak buah aku yg 4.18kg tu..senyap terus gamaknye..haha..

    ReplyDelete
  33. pakcik paiseh bila plak nak kawen??? tanye ank buah nye yg usia seminggu. har3

    jawab pokcik paiseh,.. jwb.. =p

    ReplyDelete
  34. jane doe - hahahaha.. serender!!! dia 2.4 je weyh..!!

    mamma mia - takmau jawab! heh.!

    ReplyDelete