May 12, 2009

Pa Wau Ya Wau


"What is your weakness?" tanya seorang Eksekutif Sumber Manusia muda
sambil betul-betulkan nektai dia yang dah sedia senter di satu syarikat korporat masa interbiu gua jawatan Pembantu Teknik dulu. Poyo.


"My weakness is... I did not have any." jawab gua berseri-seri sambil betul-betulkan gelang di lengan kiri supaya terkeluar dari lengan baju yang dilipat. Poyo jugak.

42 comments:

  1. lu nih masuk pertandingan gaya poyo ke apa ni?

    ReplyDelete
  2. muntah ijo wa bc entry lu kali ni....

    ReplyDelete
  3. gelang yg kaler pink tu ehk..
    hahahahahahahaa!!

    ReplyDelete
  4. gua pun nak muntah dah ni.
    memang super poyo ar.

    ReplyDelete
  5. meh aku tlg jwbkan...


    "my weakness is... i takut to married sir"

    sambil sengih2 betulkan gelang pink (hanie ajar)..

    ReplyDelete
  6. perghh..
    gila up diri sendiri.

    ReplyDelete
  7. bunyinyer poyo ker puyu..
    musykill sungguh kepala batu beta...

    tapi akak tetap tahu,
    your weakness is rebel yang gatai

    ReplyDelete
  8. siyes!lu mmg poyo ya amat!
    hahahahahaha!

    ReplyDelete
  9. aku stuju ngan pari pari syurga...hahhahahaah :p

    ReplyDelete
  10. hahahah. dah macam zed zaidi dah aku tengok kepoyoannya ni

    ReplyDelete
  11. cilakak..masa interview main-main..

    ReplyDelete
  12. owh..penat aku dok mengeja...ingatkan ikan PUYU...hahhaha...!!!

    ReplyDelete
  13. biasanya org jawab camtuh.. takkan dpt keje tu laa.. ehehe..

    ReplyDelete
  14. gila bangga hang jawab...

    mesti bro tu kata "gampang betul budak ni"

    ReplyDelete
  15. friha, ye. aku pun eja PUYU td...
    wahahha~

    ReplyDelete
  16. hakhakhak..wa ingat entry ni pasal puyu..
    rupanya poyo..kahkahkah..ada sedikit poyola lu disitu..

    ReplyDelete
  17. Darab Dua - hidup kena ada persaingan.baru maju. hahahahaa..!!

    Hana - batal puasa! hahahahaa..!!

    haNie - jentik gigi kang!!!

    k.e.r.i - berapa bulan?? hahahahahaa..!!

    peri-peri - lu nak kena tempeleng??

    famia - cekgu gua ajar. hahahahaa..!!

    sayanghasni - a'ah laa.. gua pun baru pasan kak. tapi memang gitu jawi nya kan?

    ierma - janji gua kacak. hahahahahahaaa..!!

    jo - kompom! bejaya ke tak blakang kire. hahahahaha.!!

    aim-a - lu pun sama kena tempeleng gak nnt. huh!!

    ReplyDelete
  18. Nikotin - gua memang slalu fight ngan zedzaidi tuh. selalunya seri la. hahahahahaa..!!

    TiNiE - eypp..!!!

    mrblind - tak rebel la nak ketat2. hahahahahaaa..!!

    f R i h A - puyu pun sedap juga buat asam pedas.

    sharamli - kap. wau. ya. alip. betul x??

    Jard - dapat ke tak blakang kira. maruah penting weyh! hahahahahahaa..!

    YobSumO - awal2 gua dah gampangkan dia dulu. hahahahahaaa..!!

    mugiwara - masak lemak pun menyenggal tuh!

    Erina - stended kena jaga weyh! hahahahahaaa..!!

    ReplyDelete
  19. bajet tukang intebiu tu nak kecut perut arr tgk lu punye gelang besi tuh...mmg poyos kuase 8...haha

    ReplyDelete
  20. mugiwara - kita ke paiseh yg buta jawi ni....

    Nikotin - haah....setuju...!!! zed zaidi dgn poyo mmg sinonim kan...

    ReplyDelete
  21. lu mmg poyo pun..wa dah lama kenal..nak men bowling pun pakai baju melayu...

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. jen do - lu penah dengar mandrem tak?? hahahahahaa..!!

    f R i h A - sabjek Jawi gua fullmark laa darjah tiga dulu weyh!!

    Liliyuli - eyp!! serangan peribadi nmpak! nak gua balas ke?? jaga...

    ReplyDelete
  24. kau dh mcm mami jarum pulak nk tunjuk2 gelang!
    ahaha~

    ReplyDelete
  25. erk. apa nak jawab kalo dia tanya macam ni. huhu

    ReplyDelete
  26. apa yg aq dapat extract adalah
    paiseh takut kahwin dan paiseh juga amat poyo bercampur sengal

    aq dapat A+ ni

    ReplyDelete
  27. mula2 gua baca, puyu.
    hampeh!

    p/s:lu memang poyo.lalalala

    ReplyDelete
  28. kah kah kah. gua pun baca puyu!

    :p

    ReplyDelete
  29. setakat nak tunjung gelang pink lu gua rasa dia pun tak cukup gay nak layan lu!hahaha.

    ReplyDelete
  30. apasal gua baca bunyi payau...

    ReplyDelete
  31. it should be : i do not have any. bukan did. kan?ahaha

    ReplyDelete
  32. cis eja poyo pon xtau..pa o' ya o'..understeng..ade lg simpan gelang pink..ish jambu nye..ish

    ReplyDelete
  33. Hazirahmahadzir - tak baik menunjuk2 weyh!

    FarhanaLicious - jawab mcm tu lah! terjamin masa depan. hahahahaa..!!

    xuen - a'ah. A+ kategori kena lempang. hahahahaha..!!

    kecik - jangan baca. eja. poyo! hahahahaa..!!

    tasikmerah - bes tu nak eja cmne? lu terer jawi try laa...

    Hidemichi - cilakak! time ni kaler pucuk pisang lah!

    singular - pa.alip.ya.wau.da.alip.ro.alip. baru payau...

    azie - baik cekgu!!

    acece - urup o' tu cmne bentuk dia weyh??

    ReplyDelete
  34. uhhh my morning sickness dah datang.

    ReplyDelete
  35. pa o ya o. poyo. amacam? muahahaahaha....


    :p

    ReplyDelete
  36. hahahaha... tersama pulak dgn komen dak acece. acece meniru aku nih... ha ha.

    :p

    ReplyDelete
  37. kuIna - apa sakit?? ken ai help yu??

    tasikmerah - eyp!! ada affair?? repot sama abang bulu...

    ReplyDelete
  38. tasikmerah,
    wa xtiru ma!!..tp lu kena byr royalti la gini..
    oit paiseh bab skendel org laju..wa rasa nama abg bulu xsedap la cuba nama "bro shaggy" plak..

    ReplyDelete
  39. acece - eropah sangat la tu kunun. hahahahaha..!!

    ReplyDelete