June 3, 2009

antara benda-benda yang bother aku sebagai seorang yang memblog

ok.
entri ni mungkin a bit harsh
mula-mula ingatkan nak upkan entri ni dalam 'the other side'
tapi
aku rasa
everyone should know about this
no offense!

kau taw apa itu "Followers"?

klik SINI.

aku cukup annoyed gile babikk kalau orang suruh aku follow blog diorang

tolonglah.

banyak followers doesnt mean yang kau tu famous,ok?
takde pun dalam dunia blogging ni competition 'Sape Paling Ramai Followers,Dia la Paling Hebat'

ke ada dan aku yang tak taw??
haihhzz

sayang-sayang sekalian
following a blog means kau ikuti perkembangan penulisan si penulis blog tu
bukannnya follow membabi buta
sebab tu la konsep "followers" tu diwujudkan!
doesnt mean that kau follow satu-satu blog tu,then tuan blog tu SHOULD/HAVE TO follow blog kau
paham?
everyone has their own rights
macam aku
aku cuma follow blog yang aku MEMANG akan baca dan aku akan komen

let's have an example here
katakan lah seseorang tu ada followers seramai 8974 orang
kau ingat dia mampu ke nak follow balik 8974 blog followers dia tu kalau semua followers dia mintak dia follow balik??
blogger bagi limit sampai 200 blog je kot!
go and read the manual first!
haihhhzz

one more thing.
blog linking.
ya Tuhanku!
kau nak link blog sesape ke,tell him/her yang kau link blog dia
that's it
tak payah harap dia link blog kau
kalau dia jenis berbahasa bukan macam aku,dia akan link blog kau balik.
terus terang aku cakap,aku lagiiiii malas nak link kalau orang mintak aku link dia
please babe/dude
this is my territory and i'm free to do whatever i like.
aku link blog yang aku rasa aku baca.
nonsense la kalau aku link tapi aku tak baca.
no offense la babe/dude.
nak link blog aku,aku takde hal.
tinggal jejak then nanti pepandai la aku lawat blog kau.


aku tak risau kalau aku up kan entri ni,followers aku akan hilang
tipu la kalau aku cakap aku tak bangga kalau aku ramai followers
sebab MUNGKIN followers tu still read craptalk aku ni kan

untuk anda yang aku "Takde Duit Nak Kasik"
trimas sangat..kalau boleh memang aku nak jumpa sangat2 dengan korang semua!
satu hari nanti,insyaAllah...



.....................................................................



Marah?? Gi bebel sama Jirah. Dia yang taip.
Gua tak sampai ati nak taip sendiri.
Sebab tu gua salin dan tempek je.hahahahahaaa~








51 comments:

  1. wah!
    marah benor encik paiseh.
    pemikiran anda sama seperti wa la.
    xsemestinya owg folo belog kita..kita kna folo balik.

    ReplyDelete
  2. linklah aku...polow lah aku..
    lalalalala

    ReplyDelete
  3. eh ko panggil aku UBI?
    ekekkekekekke
    terharu senior ko ni..

    ReplyDelete
  4. hoho~
    ade sket kena btg idong aq
    oleh itu aq paiseh sme lu bro
    (meaning Paiseh pd org2 JB mengikut pemahaman aku-> sorry~)
    tp skang aq da cuci tgn
    btol la ckp lu bro
    mcm xlarat plak nk layan
    huhu ^_^ (ayt prasan glamer)

    ReplyDelete
  5. bro, salam ziarah. nice blog la. aku dah follow ko ni. jgn lupa follow aku yer. hik3...

    ReplyDelete
  6. errr....btoi2,wa setuju sama lu!
    tp kan...biorlaa apa org nak kata...
    asalkan...lu ngan blog lu jgn dipisah2kan...wa carik lu sampai wangsamaju...hahahahahahah!!

    ReplyDelete
  7. hahaha... lawak la penyu...

    erm.. salam singgah.. aku dah link ko.. pls..pls.. link back..

    aku merayu neh... bukan apa... sbb aku masuk pertandingan paling bnyk followers neh...

    dan...

    dan...
    mmg sengaja nk annoy ko pon.. hahahaha...

    ~jgn marah...

    ReplyDelete
  8. huh...
    gua sokong lu beb...
    huh...

    *betul punye emo ni.


    gua dulu tak buat lu camtu kan?
    gua baik kan?
    hahahahaha.

    ReplyDelete
  9. tu sume pesen org xpaham ngan konsep blog..
    haihh..

    ReplyDelete
  10. Dekonstruksi
    Dari Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas
    Langsung ke: navigasi, cari
    Dekonstruksi adalah sebuah metode pembacaan teks. Dengan dekonstruksi ditunjukkan bahwa dalam setiap teks selalu hadir anggapan-anggapan yang dianggap absolut. Padahal, setiap anggapan selalu kontekstual: anggapan selalu hadir sebagai konstruksi sosial yang menyejarah. Maksudnya, anggapan-anggapan tersebut tidak mengacu kepada makna final. Anggapan-anggapan tersebut hadir sebagai jejak (trace) yang bisa dirunut pembentukannya dalam sejarah.

    Jacques Derrida menunjukkan bahwa kita selalu cenderung untuk melepaskan teks dari konteksnya. Satu term tertentu kita lepaskan dari konteks (dari jejaknya) dan hadir sebagai makna final. Inilah yang Derrida sebut sebagai logosentrisme. Yaitu, kecenderungan untuk mengacu kepada suatu metafisika tertentu, suatu kehadiran objek absolut tertentu. Dengan metode dekonstruksi, Derrida ingin membuat kita kritis terhadap teks.

    Metode dekonstruksi merupakan proyek filsafat yang berskala raksasa karena Derrida sendiri menunjukkan bahwa filsafat barat seluruhnya bersifat logosentris. Dengan demikian, dekonstruksi mengkritik seluruh proyek filsafat barat.

    Diperoleh dari "http://id.wikipedia.org/wiki/Dekonstruksi"
    kredit untuk lu bro.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. perrgghhh...fasih berbahasa inggeris....nama lu sbnrnye graham douglas eh?

    ReplyDelete
  14. wahahhaha. ko tak sampai ati mau taip sndr atau ko mmg malas mau taip sndr?? :p :p

    ReplyDelete
  15. link laa saye..folloowww laaa saye...im follooowww you...hahahhaa..

    rilek laa bro..ni namenye asam garam berblogging...

    emo emo tak bwk ke mane..hehehehehe :P

    ReplyDelete
  16. gua dah agak dah...
    bahasa inggeris tu mesti bukan lu yang karang..
    hahahhahaahhaha....

    ReplyDelete
  17. ni virus baru ke seh??

    aku nak kene kopipes jugak ??

    hahaha~
    lek ah bro~

    ReplyDelete
  18. heh..macam-macam lu orang ni..gua lucut jawatan baru tahu..hahaha

    ReplyDelete
  19. mcm nk komen seswatu yg serius td tp x jadik lps baca bdk2 ni nyer komen. cam harem laa sekor2. hahhahahahaha

    ReplyDelete
  20. ahh...cakap pung pang pung pang...


    bab nak marah suruh orang lain....hahaha...




    hati taman.

    ReplyDelete
  21. yup! totally agree with this... !!! x guna link kalau x visit/ baca...kan..?

    ReplyDelete
  22. ini aq setuju nak mati beb
    btw ko buat aq terharu
    sebab ko link aq tanpa disuruh
    terharu

    ReplyDelete
  23. stingray..komen lu paling berkesan laa wa syak..
    hahahaha!!

    ReplyDelete
  24. marah betul??!!

    rupanya orang lain punya marah.. ceh..

    ReplyDelete
  25. Nak tau apa jadi bile paiseh marah?
    www.singularsong.blogspot.com

    ReplyDelete
  26. paiseh, aku setuju dengan amarah ko.
    mari kita bakar notebook beramai-ramai.

    ReplyDelete
  27. AKU FOLLOW KAU SEBAB AKU SUKA BACA APA YANG MEREPEK-MERABAN KAT SINI..
    DAN AKU TAK KISAH PUN KALAU ORANG TAK FOLLOW AKU SEMULA..
    TAPI MANA YANG FOLLOW TU AKU MEMANG SAYANG LAH KAT DIORANG ITU...HIHIHHHIHIII...

    ReplyDelete
  28. hak masing2...
    f0ll0 w ngn link lebeh2 p0n xguna gk...

    ReplyDelete
  29. aku selama ini silent reader ngko ,ahh malas nak follow , sebab nama ngko memang sudah ada kat blog stingray dan mat yen(jiwa celaru)..
    dan tolong jangan cuba follow aku, rimas ah !

    wahahaaaa...

    ReplyDelete
  30. haah. sama dengan. gua alerjik betul kalau orang buat perangai macam itu. tak ikhlas namanya itu.

    mungkin..

    tajuk atas follower tu kena letak macam gini..
    'Kalau Lu takde Pendirian.. lu folo lah'

    amacam?

    ReplyDelete
  31. hahahahahahhaha. follo la aku. follo la aku. hahahahha hambek nok. paiseh dah spikang! tu la korg buat die marah lg k! hahaha

    eh wait. kau ciplak org nyer penulisan kan?

    PENCHURIK!

    ReplyDelete
  32. hana - bagus lah pemikiran lu. hahaha~

    kueh bakar - gua kasi link je. gua tak folo sape2. gua ingat nak taruk nama 'brader AJKM paling kacak kat sains dungun'... panjang sgt pulak..

    Q.e.M.a - lu kena ke?? adess! sori. lol. tak tau lak gua org JB pakai nama gua wat mencarut. hahahahahahaa~

    Penyubiru - nak kena ong-bak?? hahahahaa...

    ierma - pernah dengar 'pertemuan itu bersyarat, perpisahan itu mutlak'? *amacam? puitis tak gua? hahahaha...!

    Jard - hahaha... lawak la Jard... PANG!!

    periperi - a'ah.. baik macam ikan bilis. hahhaahhaa.!

    haNie - eleh.. lu paham sangat ke?? hahahaha...~

    asang - peh..!! lu baca sume?? gua pun amik yg mula2 tu je.. gile ah pesen rajin cekgu nih. kredit utk lu jugak brader...

    oyett - salah. nama gua Edward Norton. hahahaha~

    ReplyDelete
  33. fafarafa - lu penah dengar 'cut cost'?? hahahhahaa~

    aim-a - sape emo?? gua rebel lah. hahahahaa..~

    jo - gua tak eropah mana... hahhahaa..~

    macha_sezs - gua rilek2 je.. apehal seriyes sangat nih?? hahahaa..!

    mrblind - jangan lupa lucut jawatan lu skali. hahahahhaa...!!

    Masy - tak best langsung nak seriyes2.. hahahaha~

    StingRay - ni kekdah 'mengambil kesempatan' nama dia. hahahahhaaa~

    abampit - tabbatyadaa abi lahabin...

    f R i h A - memang tak guna punya olang. hahahahahaa...!!!

    xuen - ha.. ha.. nangis la tu! rilek laa woi.. hahahaa~

    ReplyDelete
  34. haNie - nak kena buah silat olahraga???

    thoyol - sama dengan je tu.. hahahaa~

    singular - wahahahahaa!!! gua kan abang...

    speedrider - gua takde notebook. bak pinjam lu punya. hahahahahaa..!!

    sayanghasni - gua pun pesen retibase jugak. hahahahaa...~

    sharamli - hak apa..? hak tui?? hahaha...~

    terrarosa - nah.. ter'reveal' sorang. hahahahhaa..!!

    famia - gua nak tengok lu buat dulu. amacam?? hahahaha...~

    sol - gua dah mintak ijin la weyh. gua tak terer mana nak spiking2 eropah ni. hahahaa..

    ReplyDelete
  35. first time kat sini dan aku hampir setuju dengan apa yang ko cakap nih.

    ReplyDelete
  36. dulu gua ingat followers tu flowers.... gua pelik la apsal ada flowers... baca balik la,,, lain ejaannya... maklumlah.. balik tengah malam mata dah kuyu..

    ReplyDelete
  37. lu tak polow gua lu kodi! lalalaa...

    ReplyDelete
  38. jangan follow kalau x baca

    hahaha

    ReplyDelete
  39. eh paiseh yg suke korek idong. ko ade follow aku ke?? klu xde ko folow aku skang!! hahahaahaha

    saje gua nak tambah lu punye marah. har3

    ReplyDelete
  40. perh kopipes sebijik sebab tak sanggup?
    demm la

    ReplyDelete
  41. "paiseh, gua linkkan blog lu kat blog gua. mintak kebenaran ni" gua.

    "boleh la. gua tak kesah" paiseh.

    hahaha.

    garang betol tukang tulis post ni. ish3x.. takot plak gua membacanya

    ReplyDelete
  42. aku mana ada garang kan Paiseh..
    aku kan kanak2 riang gembira lagi comel sampai rasa geram nk cubit2 pastu rotan2 suruh berenti main pegi balik rumah suruh mengaji kannnn????
    kan Paiseh kannnnn???????????????
    kannnnnnnnnn???


    ahahha~

    ReplyDelete
  43. haah kan?
    dah lama tak pakai bedak Follow Me..
    ada lagi ke sekarang?

    ReplyDelete
  44. banyak nyer komen? tak jadi komen lah.

    ReplyDelete
  45. tu r... kang akoo komen kene marah lak... malas aku... lala...

    ReplyDelete
  46. MieMoe - first time jawabkomeng lu dan gua pun hampir setuju dgn lu. hahaha~

    aloy - lu main barang eh...~

    apei - lu pun tak polow gua. lu pun kodi. hahahaa..!!

    Luffy - jangan baca kalu tak folo. bulih lagu tu?? hahaha..~

    mamma mia - tettt~ tak berjaya. gua cool je. hahahhaa..!!

    Izreena - budiman tak gua?? hahahaha...

    chempaka - takyah takut.. gua hari2 sekeh pale dia. takde pepe pun. hahahhaa..!!

    Jirah - a'ah... sampai skang tak khatam2.. punye laa degil. haih!!

    Dark - takde. makwe tu pun dah kawen skang dengan org lain. si jejaka jadi kurang siuman skang.

    bias - gua pun jadi auto-tak-balas lah..

    zul hafixi - igt gua pesen nak marah orang tak tentu hala ke??

    ReplyDelete
  47. wah...lu marah..dasat la lu...rambut lu musti lagi cacak kan?? beb..abaikan je..sabo..sabo..

    ReplyDelete
  48. wah byk nye komen..saing² che det..bro wa kipas mati dekonstruksi..

    ReplyDelete
  49. Hanamichi - kondisi rambut berkadar songsang dengan kemarahan. amik perhatian.

    acece - kirim la doreyan seketul dua.. baru nampak true!

    ReplyDelete
  50. gua dah lama annoyed dengan benda ni.

    ReplyDelete