June 22, 2009

Kekdah Penyesatan Oleh Syaitan Yang Gua Kurang Gemar



Hari ni 15 Julai. Gua masuk keje syif petang. Semua mata duk ushar2 gua. Ada juga yang bagi senyum. Gua balas dengan sengeh. Sekali2 gua angkat tangan lambai. Walaupun pegang nasik ayam.


Gua masuk bilik operasi. Partner gua belom datang. Dah dua minggu gua tunggu surat gembira dari Pejabat Sumber Manusia. Hari ni dah hari akhir dalam surat kontrak yang lama. Dup-dap-dup-dap juga. Ahh.. tak boleh jadi ni. Nasi ayam gua tolak tepi dulu. Pikap telepun. Gua dail kepada Eksekutif Sumber Manusia. Tak berjawab. Gua cuba lagi dua tiga kali. Masih bertut-tut tak habis2. Gua dail penyambut tetamu. Dia kabor si amoi eksekutif cuti. Sudah...!!

Jantung gua dah jadi lain macam dia punya berdebor. Gua cari jadual bulan Julai. Punah... Semua nama gua dah kena potong!!

Nganga...
Terkenang2 sewa rumah. Cik Sona. Kad hutang. Hutang orang tu. Duit kasi abah. Bekpeking situ. Melancong sana. Projek sini.
Punah2...

"Encik Hanip..." bos gua tiba2 masuk bilik operasi.

"Ye bos..." outomatik gua jadi kuli. Dah memang keje gua jadi kuli pun.

"Ari ni last day ko. Tau kan??"

...




POP..!!
*bunyi macam ujian terbakar gas hidrogen dalam tabung uji







Jantung gua memang berdetak lebih kencang seperti genderang mau perang. Rasa macam melompat2 atas dada sasa gua. Darah pula mengalir lebih cepat dari hujung kaki ke hujung kepala. Sedang ingin bercinta kah gua?? Gile babi ngeri pesen mimpi macamni!


Tengok jam. 19:04.
Cepat2 gua amik wuduk solat asar.
















*gua tak terkenang langsung pasal kawen. rebel kan gua?

43 comments:

  1. tu laa..lain kali kurangkn sket sebut nama lain "influenza" tu..
    hahahahaha!!

    ReplyDelete
  2. tu la..tdo lg pas asar. ;p

    ReplyDelete
  3. ceh... nasib baik tak mimpi basah

    ReplyDelete
  4. lain kali mimpi gua..
    sure mimpi lu indah...
    muahahahhhaha...



    *wink...wink*

    ReplyDelete
  5. hahahaha...

    rebel sungguh kamu...=p

    ReplyDelete
  6. mimpi dekat senja...memang nk arah ke sawan dah tu!

    ReplyDelete
  7. siut lu........gua pun dah berdebor-debor...

    ReplyDelete
  8. giLer ngeri....!!!
    hahahahahhaha..

    ReplyDelete
  9. hahhaha...
    rasain lo...
    tido lagi petang2.....
    dah la asar kul berapa tu....
    haih budak ini....hehhehhe.....

    kawin? bila ko nak kawin?
    jangan lupa jemput jer....

    (^_^)

    ReplyDelete
  10. hoi..tidur lagi maghrib-maghrib..

    ReplyDelete
  11. Gua lampi ni.
    Jap..
    kira.. tu last day lu keje ke cane?

    ReplyDelete
  12. woi woi pkl bpe lu asar tuh. heh.

    ReplyDelete
  13. ai doakan kontrak kerja u panjang. lepas tu dapat permanent pun ok.

    wah, gila baik hati pada hari isnin yang mulia ini.

    ReplyDelete
  14. haha..

    giler duk terbayang-bayang dah utk end contract julai..

    doa jer bro.. Ada rezeki, insya Allah ok.

    ReplyDelete
  15. mula2 sy tgk kelender kuda .. br 22.. ehh cptnya masa berlalu

    rupa2 ada org hmpr trbabas asar..

    ReplyDelete
  16. gua dah agak.
    ini mesti entry macam status kat mukabuku.

    ReplyDelete
  17. gua baru nak kutuk dan nak es-em-es lu nak mintak alamat. senang gua bagi kalendar.sekali mimpi.ala2 status kat facebook.ceh.

    p/s:rebel celah mana weh?~~ahaha

    ReplyDelete
  18. takpe...umah i ade jawatan kosong utk abg paiseh...hihihihihi :P

    ReplyDelete
  19. aima..
    jawatan mr.mama ke weh..
    hahaahahha!!

    ReplyDelete
  20. pesen tido lupa daratan,gitu la mimpinya..
    haihhss~

    ReplyDelete
  21. ceh...dlm dok panik pon sempat lg teringat lagu sedang ingin bercinta tu...nmpak sgt lagu fav ni... ;p

    ReplyDelete
  22. ader jugak orang mimpi gitu ...
    asar aper pukul 19.04..
    buat maghrib dulu ler...

    ReplyDelete
  23. hanip..
    hahahah

    paiseh ngeri la sangat mimpi ko kan?
    heh?

    tu kak aima dah offer tu apa lagi
    jawatna kosong tu beb
    gaji ribu raban tu

    ReplyDelete
  24. huh
    kalau betul mimpi jadi kenyataan
    apekah??

    ReplyDelete
  25. to hanie: haah..mr.mama..kehkehkeh :P

    to xuen: bukan ribu ribu...puluh puluh ribu neh....tawaran hanya utk paiseh only..hihihihi :P

    ReplyDelete
  26. uihkz... lu punya mimpi..gua pulak yang ketakutan...

    ReplyDelete
  27. gila sedih tak sempat makan nasi ayam dlm mimpi! stakat last day tu wa tak heran :p

    ReplyDelete
  28. naseb baik bunyik 'pop!' kalau 'boom?'

    ReplyDelete
  29. untuk ayat yang akhir tu...

    eleh~ iye lah tu...
    kalau tak teringat, tak tertulis kan?

    apa salahnya...kau manusia normal...
    [aku stanby lari sebelum kena lempang~]

    ReplyDelete
  30. uish mimpi ko pasal duniawi ke? harta2 x abih..

    ReplyDelete
  31. xde2, sewa umah bayar gak. walau tilam kite kongsi syif. haha...

    ReplyDelete
  32. 2la..sape suh tdo ptg2..
    xbasoh kaki pulak tu..

    ReplyDelete
  33. errr... bukan aku dah komen ke smlm...? mana ilang ni seh...?

    ReplyDelete
  34. tu le tdo lg ptg-ptg..kan da mimpi bkn-bkn..hehehe...

    ReplyDelete
  35. haNie - panjang sgt influnza. x best.

    cuak - gua tido lepas zohor brader...

    speedrider - mmpi basah laa best wei..! hhahahaha..!!

    periperi - haram gua tak penah masuk gua. mana nak mari mimpi? hahahhaa...!!

    zara - gua pun tak pasti. hahhaa..!

    hidemichi - gua tak penah kena sawan. mana gua tau.

    akupentoi - meh pakat cari keje.. meh...

    izreena - lu tau ke sasa ngan sasau tu sama maksud?? gi ngaji bahasa melayu sampai abis. hahahah...!

    ierma - ngeri giler lah!

    yanie - mcm lu tak penah buat. hahaha....!

    ReplyDelete
  36. mrblind - gua tido lepas zohor laa wei..

    famia - ntah. gua nak ekspelin pun tak reti..

    ateeka - sebelum maghrib. hahahhaa.!

    azie - amin.... gua doakan lu jadi cikgu kpd anak gua nnt hahhahaa...!

    thoyol - amin.. meh ikut gua solat hajat.

    patung - pelepow..!!! hahahha...~

    kuIna - lu main kuda eh..??

    keri - lu dah kontak gua ke?? mana satu??? cilakak.. bkn nak kasi kenal..

    kecik - igt opis gua kodi sgt tadek kelender?

    aim-a - gua takde jawatan kosong utk lu. hahhahaa..!!

    ReplyDelete
  37. hanie - jentik halkum kang!!

    jirah - eleh... mcm lu tak penah tido petang sedap2..

    friha - gua ex-dewa dulu. kena rijek sebab tsunami. hahhahaha....

    yus - sebab maghrib pukul 19:22. hahahha..

    xuen - tak ngeri kalu gua tak cite. lu je la keje ngan dia, gua bukan muhrim. hahhahaa..!!

    tune - bala la.... hahahha..!!

    naqeeb - lu sawan apasal??

    aim-a - pelepow!!!

    cik zura - pe lagi. meh laa juin cari keje. hahahaha..!!

    yob - gua tengah nak mimpi balik ni. nak amik nasik ayam. hahhaha..!!

    ReplyDelete
  38. bias - bulih buat cuci baju. serbuk cuci handalan tu.!!

    mugiwara - jangan lari!!! kalu x gua kejar..

    acece - dah byk sgt mimpi ukhrawi gini la jadinya.

    singular - ada diskaun kan??

    sharip - sbb xde org suruh laa gua buat. kata rebel... hahahhaa...!!!

    tasikmerah - hahahhahaa.. apa lu kalut ni wey??

    yann - dah mengantuk. xkn nak main pingpong pula. hahhahaha...!

    ReplyDelete
  39. gile..
    nge aku-aku debo..
    bahya ngat mimpi mung

    ReplyDelete
  40. assam - jantung gua dah bosan bertenang tu..

    ReplyDelete