June 24, 2009

Gua Takde La Prihatin Sangat. Tapi Kalu Dah Terang2 Tu....

Nasi ayam dia bulih tahan. Kalu compare dengan kedai lain dekat2 Melawati ni, gua bulih senang2 kasi dia champion. Nasik lembut. Sup cukup2 rasa. Air lada tradisional. Salad mayang mengurai. Ayam gebu2.

Ais parut dia pun superb. Tu pun sebab gua tak jumpa kedai lain yang sedap2 tekak menyirup macam kat kedai ni. Buah kabung tiga pat bijik. Mana lagi mau cari? Takkan nak pegi Fradoo Shah Alam nu semata. Tak berbaloi2 pula. Kang Amy Search marah.

Tapi ada juga ralat dia...






Apa agaknya masyarakat nak kasi upah kat tokei kedai kalau terjadi insiden kebakaran dekat2 sini??






.

36 comments:

  1. takder sivik tuan kedai..
    tak kena sam lak tu...
    menangis bomba time nak buat keje..

    ReplyDelete
  2. sumpah kalau aku jadi bomba aku biar jer kedai terbakar.. ambik port bang nasi ayam 1

    ReplyDelete
  3. uiks...takde orang report ke?

    ReplyDelete
  4. hahahahah...dekat ngan kedai tayar dan kedai buah...

    ReplyDelete
  5. hahahaha...aji giler wat kedai ada pili bomba....
    trademark kedai dia kot...
    nanti orang tanya kedai mana?
    ala...kedai yg ada pili bomba tu

    hahhahah

    ReplyDelete
  6. oh ini kes serius ni! aku rase superman je bleh tlg kalo jd ape2...

    oit nasi ayam kat kedai batu kg pandan lg terbaik! pernah try? crla kdai Isa...

    ReplyDelete
  7. kasik ripot la weih?!?! tu melibatkan keselamatan org ramai...kalo lu tak ripot, lu kira dah bersubahat dah nih!! menjawab la lu nanti kat donia nih...tapi lagi hazab kalo kena menjawab kat akhirat kelak! mau???

    ReplyDelete
  8. ape lagi....
    pegi lah report...
    baru lah masyarakat penyayang kekdahnye...


    hahaha.

    ReplyDelete
  9. pili bomba tu dh rosak tu.. kau ni.. jangan la pk negatif sangat.. hahaha

    ReplyDelete
  10. apa gunenyer ada lu sbg masyarakat yg sgt bertimbang rasa...tlg2 la bako kan kedai tu hahahaha!!

    ReplyDelete
  11. kau perasan jek mende2 yg slek ni. sempat amek gmba lak tuh.

    ReplyDelete
  12. blanje laaaaa nasik ayam tu...takkan bual kosong je kot...:P

    ReplyDelete
  13. tiang je...boleh lagi kuar air tu....huhuhu

    ReplyDelete
  14. weh! kedai mana ni? ripot la wehh. takpun lu kasi dia pelepow 4 5 das tanda keprihatinan lu.

    err..
    dia ada anak hemsem tak?

    ReplyDelete
  15. tu teknik sembunyikan air..hahaha

    ReplyDelete
  16. tang lantai tu.. gua rasa kawasan wangsa delima ni. situ macam nak meninggal dia punya parking management. hishhhh.. ini kalau dah bukak Wangsa Mall tu.. gua taktahu nak cakap ape dah. itu belum lagi kalau pasar Ramadhan ada kat situ sama. lagilah masak nak berasak.

    silap2 boleh parking depan umah lu. takpon dekat track joging bukit atas tu.

    ReplyDelete
  17. bagoslaa kedai tu..
    kang terbakar xyah sush2 pggl bomba..
    hahaa~~

    ReplyDelete
  18. dia saja nak tengok siapa berani siapa tak berani....kau berani tak?

    kalau berani...sound la taukeh kedai tu...hehehe

    ReplyDelete
  19. prihatin betul:-)
    ish rasa semacam plak buat2 smiley ni ha ha ha.

    tulis semula eh:

    prihatin betul u ni. gi ah tegur sana

    ReplyDelete
  20. kesedaran sivik dikalangan peniaga² kecil dan besar kita masih ditahap rendah.huhu

    ReplyDelete
  21. ni org kabor "sediakan paip sebelum kebakaran"

    tu pn nk kena ajar ke??
    :))

    ReplyDelete
  22. kalau terbakar area tu pasti kedai dia pun terbakar sekali
    kalau xkena api yg merebak

    kena bakar dek orang ramai yg rumah terbakar
    akibat xda pili time tu

    ReplyDelete
  23. hazirah punye komen memang tak bley blah.

    ReplyDelete
  24. wei nasi ayam kt bangi ada sedap wou.nasi ayam leleh wouuuu.sedap giler

    ReplyDelete
  25. hahaha~

    amik sup curah je kat kebakaran tu~

    takpun amik ayam nya~

    bleh dapat ayam bakar free~

    hahaha~

    ReplyDelete
  26. re:...bahasa rojak...

    itu contoh puisi edisi dwi bahasa...hehehe

    bikin rojak tengah malam
    aku suka rojak ayam...

    jawab paiseh...:-)

    ReplyDelete
  27. tinggal tunggul je yg nmpk?jd alat penyepak kaki bleh arr..

    cube try test bakor kedai die...

    ReplyDelete
  28. ni kat mana ni weh?

    sedap dia tu boleh lawan mancongkam tak?

    ReplyDelete
  29. yus - tak pass subjek pendidikan sivik laa tu kut.

    ayampinko - nasi ayampinko satu..!!!

    naddy - tak tau. gua bukan keje kaunter aduan.

    akupentoi - cilakak! lu tau jugak ke??

    yanie - nak trademark pun biar laa yang besar2... mcm balai bomba ke..

    yobsumo - lu byk pengaruh propaganda amerika ni... ni gua ckp kat melawati je. kg pandan kat mana???

    tipah - insyaallah ustazah...!

    periperi - gua tak penyayang. gua prihatin. hahahaha..!!

    abampit - ntah2 bukan pili bomba... kan??

    ierma - gua dah cuba bakar meja dia pakai lighter. tak lut pun.

    ReplyDelete
  30. ateeka - alert beb! hahahaa...!!

    aim-a - a'ah. bual kosong je. nak lebih2 lu buat sdiri.

    hidemichi - ntah. gua tak test pun.

    hana - wehh!!

    kecik - tokei dia tadek gua nk kasi pelepow. anak dia pun tak hensem.

    liliyuli - a'ah. sebijik mcm teknik nak sorok lu kan?? kan?? hahahahahaa...!!

    famia - banyakkan lagi pengetahuan anda pasal melawati. ni bukan kat wangsa delima. hahahahahaa...!!

    sharip - hari2 dapur dia dah terbakar. goreng ayam. hahahahaa...!

    patung - tak. lu berani??

    azie - wat de...??? gua tak main tegur orang tak tentu hala nih. hahahahaa...!!

    ReplyDelete
  31. penyubiru - pada pendapat encik, bagaimana kita mahu mengatasi masalah sivik seperti ini?

    jirah - tu bukan paip. tu pili!!

    xuen - ni kire tekaan jangka pendek ke apa ni??

    macha - lu punya komeng pun tak bleh blah!

    iza - aahh.. gua bulih je kabor abah gua punye nasik ayam lagi sedap. hahahaha..!!

    zara - ekselen juga idea lu nih. hahahaha..!!

    pidomat - tak baik mengharamkan yang halal brader.

    patung - sama dengan laa.. kat teganu panggil rojak keling. hiliran punya... pehh!!! champion dia punya sedap!

    zie - alat penyepak kaki?? lu penah pakai ke gejet mcmtu?? hahahaa..!!

    bokbon - eheh. mana bulih brader. mancongkam is de champion dari gombak sampai la ke setapak..!

    zul - apesal lu tak kabor cerek letrik je..?

    ReplyDelete
  32. supaya senang nak refill air kut?

    ReplyDelete
  33. bias - lu minum air paip?? taun weyh!!

    ReplyDelete