August 19, 2009

Ada Saja Komposisi Alam Nak Kelahi Dengan Gua

Amaran : Untuk bacaan IT savvy sahaja. Bukan Savvy kereta tu. Ni yang terer IT. Yang tak terer pun bulih baca juga. Tapi kalu tak paham lu jangan tanya gua. Bergaduh juga jadinya kang~





Misteri pasal gua punya kompiter yang bulih-generate-paswed-sendiri-sampai-gua-pun-tak-bulih-nak-login-Windows kekal misteri. Sabar tu sabar juga. Tapi kalu dah ada kompiter takleh nak pakai baik gua jual je. Duit tu gua beli mini kompo. Dengki juga dengar spekar kuat2 bilik sebelah.

Sudahnya gua format balik. Nasib baik gua punya hard disk lama ada lagi. Weng2 dia pun sempat juga gua kasi pindah dokumen2 penting. Gile nak kasi pupus gambor2 Manchester United menjelajah itu hari. Mau lagi lima nam tahun
nak kena tunggu diorang mari lagi.

Dah selesai scene format sama install OS baru, gua install pula progrem2 mustahak. Antivirus. Winamp. Media Player. FLV Player. Downlod Manager. Last skali Mikrosoft Ofis. Perkelahian stat bila Mikrosoft Ofis mintak Kod Pengaktifan. Ntah kat mana gua ilangkan. Tapi gua cool. Bakat lanun ada. Gua cari yang pesen percuma dari internet. Mati idup semula pun gua takkan beli yang ori. Daripda wat kaya puak kapitalis, baik gua beli sepotrim.


Gua muat turun satu progrem. Keygen nama dia. Tapi dalam format compress. Senang. Pakai generet suka hati. Dah siap muat turun, terus gua esktrakkan. Bala datang melimpah2 bila kuman2 Trojan dari progrem tadi bergotong-royong serang sistem kom
piter. Lembik pakcik antivirus kena belasah. Nak angkat bendera putih pun tak larat.

Gua yang dari tadi nyanyi lagu2 Rabbani cara harmoni terus tukar tune lagu nada mencarut.




Kompiter lu orang pernah kena macam ni?? Semua progrem tak bulih jalan.
Tak termasuk program realiti TV ataupun Program Pascasiswazah.

26 comments:

  1. tu la..sp suruh nynayi lagu nada mencarut...

    ReplyDelete
  2. format semula la jawabnyer...hahaha....

    ReplyDelete
  3. pergh..kalau menda ni jadi kat kompiter opis aku..aku akan cakap begini pada bos aku

    "bos..kompite rosak...jadi saya dah x blh buat keja.sy balik dulu.bye"

    ReplyDelete
  4. hahaha...

    sila format semula la jawabnya..

    ReplyDelete
  5. lain kali standby pakcik kaspersky..
    terbaik weh..

    ReplyDelete
  6. hah..1 lg..
    lu suke sgt ngan beruang kan..
    wa dh simpan seko kat lu..
    spesel punya..
    bila mau kutip??

    hahahaha!

    ReplyDelete
  7. >> PC lu nak suh tukar baru la tu...
    nak tuan tanah yg bergelar sorang AWEKS

    hahhahah

    ReplyDelete
  8. aku risau betul ngan data [benda2 lagha sebenarnye] yang xde tmpt nk transfer ketika pc ada prob.
    isu besar tu~
    boleh bawak bergaduh!

    ReplyDelete
  9. pc aku pc beriman...
    baik2 selalu..
    aku tak pernah carutkan dia...

    ko punyer pesen tuan die jugak tu..

    ReplyDelete
  10. sebab virus tu bergotong royong...antivirus kau tak reti bergotong royong...

    ReplyDelete
  11. campak gaung la kompiter lu tu seh! hehe...


    .

    ReplyDelete
  12. ntahnya.. buang je la komputer tu..

    ReplyDelete
  13. itu sebab kau nyanyi lagu Rabbani tak cukup nahu.
    berkat tak sampai.



    haha

    ReplyDelete
  14. keadaan cmtu berlaku disebabkan Tuhan salu x restu...bulih kata cenggitu..??hahahaha!!

    ReplyDelete
  15. tak pernah.
    itu tanda2 unt gna papan katil di tempat yg wajar.

    ReplyDelete
  16. sharamli - benda tu jadi dulu baru gua bernada carut lah!

    azizee - tak. gua kan bakat. misti ada jalan~

    citahrudin - malangnya ini bukan kompiter opis. huhuhu~

    d_yanz - tak. gua kan bakat. misti ada jalan~

    hanie - terbaik celah mana kalu kompoter jadi lembab macam labi2 menopos! beruang?? hmm... antor lah. hahaha..!!

    nuyuljana - demm~ gua ni sape nak kesiankan..?

    naddy - minggu kelahi gua~ T_T

    yanie - nak kena pijak telinga?

    mugiwara - masalah negara pun tak mustahak mana time2 mcmtu.. kn? kn??

    ReplyDelete
  17. sayanghasni - gua bukan ngata kat dia.. gua kasi seranah virus2 lah!

    patung - ntah nye.. pesen pemalas!

    tasikmerah - campak lu punye la dulu.. nak??

    abampit - lu pun sekutu tasikmerah ke??

    jirah - ahh! kodi2 pun gua tau gak nasyid. tak macam lu. layan lagu yahudi je manjang. hahahahaa..!!

    ierma - ye la.. ye la.. gua redho laa ni..

    singular - nak gua suntik antivirus ..??

    bias - tadek. dah hilang~

    yobsumo - hahaha.. bulih pakai juga lu punya kesimpulan ni..

    niena - tak. gua kan bakat. misti ada jalan~

    ReplyDelete
  18. virus pandemik namenye nie haha..

    ReplyDelete
  19. lang - pandemik tu hape..?? juadah buka pose..??

    ReplyDelete
  20. lu kasi antar sama gua..gua operate benda alah tu dgn cas minimum..haha..

    ReplyDelete
  21. kimie - ni kes trojan brader.. masuk sistem. melekat! lu terer lu buat. heh!!

    ReplyDelete