August 13, 2009

Hikayat Wabak



Syarikat ubat-ubatan bernabikan keuntungan. Lagi ramai yang sakit, lagi baik untuk ubat dijual. Kesihatan ialah perniagaan – inilah dasar kaum kapitalis.


Justeru, jangan terperanjat jika saya nyatakan bahawa virus AIDS, HIV, Ebola semuanya lahir dari bilik makmal.

Seperti memerangkap Mat Rempit agar tayar motosikalnya bocor, begitu jugalah kajian biologi di bilik-bilik makmal yang sedang dilakukan oleh kaum kapitalis ini.

Kaum kapitalis multinasional ini ingin memerangkap – bukan dengan menjual tiub. Mereka melepaskan virus-virus ini dengan dua tujuan:

1 – mengurangkan penduduk dunia, dan
2 – menjual ubatan.


*bacaan penuh di sini.




Macam jalan cerita Cicakman dah lagaknya...
Buat penyakit. Jual ubat.
Kapitalis. Tolong berhenti. Dah macam dajal dah~

Betul ke tak, masing2 tengok masing2 pikir.





*serius gua hari ni kan?

32 comments:

  1. ehhh...
    adik gua yg sama nama dgn lu tu baru jer sebut benda ni mlm td...
    serius die sebut psal cicakman tu jgak...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. sejak bila lu jadi pemikir dan menulis artikel bercorak ilmiah ni?

    ReplyDelete
  4. kalau manusia cipta aids & hiv, nape sampai skrg takde ubatnya..same goes to H1N1..ape ubatnya?

    Pendemik ni reminder dari Allah tuk semua umatnya..renung2kanlah..

    *wa jdik ustazah pg ni

    ReplyDelete
  5. sama laa jugak seperti virus komputer, sekadar mahu melariskan penjualan anti-virus.

    pada pendapat aku pulak, h1n1 ni digembar-gemburkan sekadar mahu mengalihkan pandangan dunia daripada isu-isu yang lain, macam di US contohnye.

    kemudian tuduh negara lain yang mulakan penyakit ni padehal ntah2 memang dari negara tu sendiri.

    just my 2 cents. huhu.

    ReplyDelete
  6. pernah juga terfikir benda ni...

    kadang kadang perlu juga serius.
    kadang kadang perlu juga seloroh.

    ReplyDelete
  7. kadang2 mungkin juga bala dr yang maha kuasa

    ReplyDelete
  8. emmmmm..
    myb betui gak..
    tp rasenye mcm bala dari tuhan je kan?
    fikir2 dan renung2kanla..
    selamat beramal..

    ReplyDelete
  9. jd, saper yg nak jd cicakman nih?

    ReplyDelete
  10. btol tue bro..
    dasar kapitalis hilang nilai nyawa hnya tinggal keuntungan semata

    ReplyDelete
  11. Serius gila tulisan lu!

    tapi gua setuju dengan apa yang lu tulis..

    golongan kapitalis ni kadang2 dah macam komunis plak~

    ReplyDelete
  12. aku setuju dgn hishamuddin rais... ada logiknya...
    p/s: tiba2 rasa mcm tersalah belog... hahahah...tp bgs gak sesekali serius :)

    ReplyDelete
  13. buat jahat dibalas jahat.





    gua pun seriyes hr ni seh!~

    ReplyDelete
  14. serius sgt..
    nak k0men p0n takut..
    hua3

    ReplyDelete
  15. kamu...
    actuallynye betui...
    cz lec aku dlu pon penah bgtau...
    coz ia dibuat untuk keuntungan

    n kl kamu tau macammana panadol dihasilkan..
    mesti kamu akan jd macam aku..
    sakit x mkan ubat

    ReplyDelete
  16. mcm virus ngan antivirus la. dia wat, dia gak la yg jual antivirus.

    ada entry siyes lagik?

    ReplyDelete
  17. betul la paiseh..... huhu
    eh psl lebrkn blog tu. aku sgt la x reti weyh. siyes! aku mne reti nk kasi lebar ni.. msti nk main coding punye,psl
    coding lg la haram x reti ape2.. huhu

    ReplyDelete
  18. lu jgn pecaya sangat berita2 cam ni. setiap penyakit ada ubatnya.

    pasal kuala berang sama gua musang, gua pikir kuala berang kodi sikit pasal KFC baru nak ada sini.

    ReplyDelete
  19. weh.aku kolot sikit.tp mau cuba bertanya.

    vaksin ni boleh ilangkan menatang tuh tros ke?

    ReplyDelete
  20. main blog pun propaganda kapitalis jugak seh.

    ReplyDelete
  21. lu penah dgr iluminati???kalu lu buat research pasal iluminati, lu mesti dpt jawapan dier...menatang iluminati nih adalah benar...tak caye lu try google tak pun lu you tube kan menatang iluminati nih...pahamkan pelan2...serius...

    -wa menjadi serius jgk-

    ReplyDelete
  22. mu pun ada letak virus kat pc opis kann..lepas tu jual antivirus kaannn.....

    ReplyDelete
  23. bukan cite mnde2 cemni dah lame dah ke ade kat bumi ni?

    ReplyDelete
  24. ntah ar tp tak silap AIDS dr africa. punca, pathogen ke microbe ke virus ke apetah aku tak igt sgt tp sbb seks rambang kat sana dlm keadaan fizikal drg yg terok. itu yg aku tahu la.

    ReplyDelete
  25. periperi - serius laa sikit weyh!!

    apei - kejap je. sok2 gua huhahuha balik~

    patung - lu pun bukan pesen akedemik2 ke..??

    erina - baiklah ustajah!

    chempaka - 2 cents lu gua nilai jadi 2k. heh!!

    naddy - mana satu yg betul??

    mugiwara - peh! lu pun dah sama level dengan isham? salut ah!!

    rozita - bala = peringatan. betul??

    sharip - nak amal apa..??

    assam - apek lah. sape lagi..??

    ReplyDelete
  26. ~0~ - err.. kapitalis tu hape snarnye??

    zara - komunis tu hape pulak??

    friha - ada..ada.. err.. gua pun mau serius jugak wey..!

    tasikmerah - apesal gua tak rasa lu series pun. hahahahaha..!!

    sharamli - takut? yg lu gelak tu apesal??

    niena - kenapa dengan penadol? story sikit..

    ateeka - kaspersky jugak yg kaya. haih...! lu nak gua sirius lagi ke?? tengok lah. kalu gua berani~

    mamma mia - tak reti lah belajar weyh! kalu dh reti dh xyah blajar. apeda~

    ammosham - tu doa brader.. erk. ye ke kole brang dh ada kepsi?? dh lama sgt gua x turun sana..

    zonaku - lu ingat ni parking lot ke??

    ReplyDelete
  27. bias - bulih.. bulih..

    kuwe - vaksin = antidot = obat. gitu laa lebih kurang kut..

    keri - ini ada pekdah. xpe.

    oyett - lu ni kuat pengaruh filem omputih ni gua syak. tapi gua pun caye jugak. (beh juga time lu seriyes. heh!)

    ubi - a'ah. virus porno. hahahahaa..!

    sol - ntah. lu berapa lama idup dari gua..??

    AAA - kapitalis tu mende sbnarnye??

    yobsumo - AIDS bukan ke dr zaman nabi Lut?? homosex..

    ReplyDelete