August 18, 2009

Kelahi Lagi (Bukan Gua)

.


Satu malam yang pelik, gua naik menggateh basikal dengan gigih ke kedai dua puluh pat jam yang tak penah tutup. Tak jauh pun dari umah sewa. Saje bosan. Sambil cari papadom nak kudap2. Dah pilih papadom cap Bika dalam pek hijau perisa ayam, gua beratur untuk urusan jual beli. Depan gua ada makwe. Tak hot. Gebu. Kat tangan dia ada pek pat segi. Gua buat tak peduli sambil humming lagu Awas.

Tiba2 gua dengar suara sayup2 duk kelahi.
Jauh tak jauh juga. Depan2 gua je...

"Bekerja lagi ke cik kak?" suara laki2.

"Ye laa. Awak sibuk apesal??" suara gadis2.

"Haih.. seminggu laa saya takdak kerja nampak gayanye ni.." suara laki2 tadi balas. Betul2 datang dari rak kecik atas meja kaunter.

"Ewah..ewah..ewah. Sedapnye ngata saya ye..!!" suara gadis2 tadi. Dah macam marah.

Sambung lagi.. "Awak tu lagi teruk! Kalau sekali tak kerja... mau sembilan bulan saya takde kerja tau..?!!"

Pok..pek..pok..pek..~







Pow!!! Poww!! Gua hantuk pale kat peti eskerim.

Apehal gua ni??
Kondom sama Maxipad gaduh pun bulih dengar~

Pelik kan malam tu?

35 comments:

  1. gile tingi imaginasi lu kan?
    hehehehe....

    ReplyDelete
  2. aiseh. aku mcm tak bape na faham, hehe

    ReplyDelete
  3. satu lg imaginasi liar paiseh...
    haihhh...~~

    ReplyDelete
  4. haha.

    aku baca sekali.

    xpaham.

    baca dua kali.

    terus gelak besor.

    idea kau memang terbaik.

    ReplyDelete
  5. idea terbaik haper????
    ni kan idea blues tak memasal...
    ko ni akak syak seruan dah sampai nie...
    dah ader ker anak dara yang ko berkenan...

    haa!haa! tak yah nak sepak ngan papan katil yer..
    dah gatai tu ..
    cepat2 arr berbini...

    liliyuli kata ko ak hensem tapi manis...

    cepat arr perasan..
    akak tolong ko kenen2 ngan budak lili nie..

    ReplyDelete
  6. haha..wa ingat abg kat kaunter yg ckp..rupenye kondom..haih..paiseh...paiseh (geleng2 pale)

    p/s: bunyik lu hantuk kepala mmg best ar..cam lagu black eyed peas..bhahaha

    ReplyDelete
  7. ko x plk jadi mengong ek bila dpt power dgr menda2 tu bercakap..

    ReplyDelete
  8. haha sengal gile ko.. ank buah aku x pki spek la. x rbun pn. spek tu dummy je. xde power

    ReplyDelete
  9. kondom? maxipad?
    perghh! giler kentang ayat tersirat lu..
    lu jgn nak kabo lak wa pakai pe...pijak kang!

    ReplyDelete
  10. erk...apa kena mengena dgn makwe yang tak hot tapi gebu tu?

    ReplyDelete
  11. wakaka...lagu Awas...??? terharu norman kalau baca ni...

    ReplyDelete
  12. kau mimpi apa malam tadi seh??

    ReplyDelete
  13. maxipad tu pad cap apa tu seh...? kasik la kotex ke... laurier ke...


    he he.

    ReplyDelete
  14. >> "Depan gua ada makwe. Tak hot. Gebu.."

    aku la makwe tu...aku kan gebu

    ha ha ha ha ha..~

    ReplyDelete
  15. munyik mcm x sabo jek incek pai weh...hahahaha!!

    ReplyDelete
  16. jom aku bawak ko kat psychiatrist, nak tak paiseh?

    ReplyDelete
  17. maxipad okey laaa..

    kotex iklan mengada taik kuda laa
    ha ha ha..

    mung demang ker...halusinasi ni...

    ReplyDelete
  18. nasib baik dengar yang dalam peket kan?

    ReplyDelete
  19. giler gempak telinga lu.. good idea.

    ReplyDelete
  20. periperi - ntah.. tak penah ukur~

    ateeka - tak payah faham pun xpe. lagi merusakkan~

    hanie - macam haiwan liar? contahnya beruang?? hahahahaa...!!

    nuyuljana - lu try baca kali ke-3. tak kelakar pun. kan?? kan??

    sayanghasni - liliyuli...?? hmm.. suh dia makan kacang panjang byk2 dulu. hahahahaa..!!

    apei - tak lah. gua beli papadom je~

    jaja - gua memang kacip sangat dgn scene sabar2 ni~

    erina - BEP tu dia jual kuih.. Bom Bom Pau..!!

    jirah - menjak bile lu jadi doketr pulak ni?

    ReplyDelete
  21. citahrudin - sekejap je. lepas benjol kepala gua kembali nornmal.

    mamma mia - lain kali pakaikan konteklen je.. yg xde power.

    liliyuli - lu pakai dua2?? hahahaha..!!

    patung - tak kena pun. otomatik wuduk gua blom batal.

    friha - lagu tu banyak nilai sentimental. norman dulu pernah pelawa gua jadi adik angkat.

    naddy - tak tau.. tak tau..

    jo - malam tadi gua tak tido. otometik takde mimpi.

    tasikmerah - gua tunggu juga seponser. mana2 approach gua dulu, lain entry gua kasi up nama.

    yanie - gebu pesen dawai cuci kuali. betul??

    ReplyDelete
  22. sharamli - tak pasti. tapi malam gua tak kerja la. kalu malam gua kerja, gua kat opis.

    ierma - x sabo ape nye..? kan gua cool ni~

    izreena - ntah. malam pelik lah!

    speedrider - tak payah lah. lu tu bawak2 gi jumpa pakar diet dulu..

    ubi - tak demam lah. komposisi imaginasi kadang2 memberontak. hahaha..!!

    bias - lu penah dengar yang dh dlm standby mode??

    sutera - biar lah dia dengan gila2 nya..

    jane doe - ai mek. keje ke...?? jum bekpes..!

    ReplyDelete
  23. aloy - ni gua dengar pakai hati.. lu bulih??

    ReplyDelete
  24. betul2 berlaku ke neh? wheeeeeee ayat mereka gaduh sgt geli2 mat~

    ReplyDelete
  25. pencacai - gile. ingat gua ada mukjizat ke..?

    ReplyDelete
  26. huhuuu...
    en paiseh kamu da sampai seru tuk
    idup berdua la rasanyaa

    ReplyDelete
  27. niena - seru apa?? serunding?? seruling..?? deseru??

    ReplyDelete