August 11, 2009

Teknofobia..?? Kuat Betul Pengaruh Tiwi..

.



Kisah Satu - Telefon Bimbit

8:00pm : Slm, emy ktne? xnk kuar ke? ktorg dh nk gerak. - tekno

8:08pm : Emy, cptla ktorg kt bwh ni. - tekno

8:11pm : Emy pale otok aok! Ni paiseh la.. - gua

8:12pm : Slm, maaf sy trslh. - tekno

8:14pm : Maaf..maaf.. Dh. G mkn nu. Kem slm kat emy. - gua

8:23pm : Maaf skali lg ye. X perasan td. - tekno

8:26pm : Udah2 le tu. Xnk bg gua makan ke apa ni..? - gua

Esoknya...

10:02am : Slm, awk sy mintak maaf ye psl smlm. mmbe sy emy kimslm dkt awk. - tekno

1:43pm : Slm. Ganggu ke? - tekno

Sampai la hari ni duk main salam2 ngan gua. Banyak juga gua bulih pahala runcit2 bahagian jawab salam.





Kisah Dua - Kompiter

Last skali gua on kompiter gua masa pagi Jumaat. Kepala otak masih hanyut2 macam siput minum brady. On kompiter pakai kaki dengan hajat nak taip entry. Sementara tunggu kompiter boot, gua tido sampai bilal mesjid panggil ajak semayang Jumaat. Seingat2 gua, lepas balik semayang, sempat2 juga shut down kompiter time tengah kalut2 berkelahi dengan masa nak tachap bulu mata nak gi opis. Power consumption.

Hari Sabtu. Member gua yang tak-berapa-nak-member-sangat-tapi-member-laa-jugak talipon gua mintak tolong copy file dia yang dalam kompiter gua dalam pendrive dia. Kompiter gua takleh bukak dia kabor. Ada passwed. Gile tipu!! Menjak zaman belajar, kompiter gua memang champion bab2 berkhidmat untuk masyarakat nih. Senang2 gua bulih pahala sampingan kasi member2 pakai wat macam rete sendiri. Takde sebab langsung gua nak taruk passwed.

Sampai umah, gua terai on gua punya kompiter. Memang betul kena masuk passwed. Demm~ Nasib baik member gua tak brani nak bet tandoori nan tadi. Gua ada juga buat tangkapan muat, tapi saspek berjaya dalam inkues bela diri. Cilakak~ Sampai hari ni gua tak bulih login kompiter gua. Ada sape2 bulih tulung...??




Kisah Tiga - Opis

Pagi tadi time gua tunggu lif nak naik opis, Pak Gad sama Makcik Kliner senyum manis2 kat gua. Tebiat!!



.

30 comments:

  1. kisah satu - cecewaahhh.. ade makwe nak ngorat dh. hehehe. selamat maju jaya.


    kisah dua - gua bukan pakar. gua lgi tlg jahanamkan boley lah. hehehe.


    kisah tiga - senyum2 manis ade makna tuuu. hehehe.

    ReplyDelete
  2. dorang tak dapat gula tu paiseh~

    lu kan manis...hahaha~

    ReplyDelete
  3. eleh...
    saja nak cerita ada org ngurat dia....

    ReplyDelete
  4. aku suruh ko cari awek ko tanak.. kan pak gad dah suka kat ngko!

    ReplyDelete
  5. wa syak..lu punye nasib dh sampai seru ke kawen kut...hahaha!!

    ReplyDelete
  6. 1) saham lu makin naik. awek nk ngurat. tahniah!

    2) tanya la mr.blind..dia kn sume mende terer! hahaha

    3) senyum itu satu sedekah..lg pn lu kan kategori sedap-sedap-buat-menantu!

    ReplyDelete
  7. seh, bg la no tepon ko seh... aku pun nk buat2 salah nombor. ha ha.

    ReplyDelete
  8. salam

    *wa nak buat pahala runcit gak.haha

    ReplyDelete
  9. sy tgh senyum manis tp tak nampak... terlindung disebalik mask...

    ReplyDelete
  10. ah lu...jual mahal kunun...

    yang lu hangin jer naper...
    lu nyesal tak layan awek tu ke....

    ReplyDelete
  11. ah lu, mcm x biasa crack paswed komputer shah dolu-dolu

    ReplyDelete
  12. ape kene mengene pak gad dgn teknologi?

    ReplyDelete
  13. ada org ngorat lu eh...ish³...jeles ni

    ReplyDelete
  14. 1: paiseh a.k.a erny

    2: letak cursor kt tempat taip paswed. tekan Ctrl+Alt+Del 3kali...try la.

    3: ape kaitan kah?

    ReplyDelete
  15. ajar aku on komputer guna kaki!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. [kisah 1] udah terbekenan ler tu, sms pun jadik

    [kisah 2] akk buta IT..

    [kisah 3] senyum tu sedekah, mungkin juga kau dah pkai baju terbalik, cuba check tengok lihat :)

    ReplyDelete
  17. dah ko baek ati sangat bagi sume org guna pc ko, rasekan ade yg wat dajal letak password kat pc ko sendrik..

    ReplyDelete
  18. periperi - ntah macamana gua dah mari syak lu yg sabotaj utk kisah satu tu. hahahaha..!!

    zara - kios kat sebelah je. apedehal nak gua jugak..?

    jo - abih tu nak gua cerita lu yg ngurat gua??

    speedrider - senyum tu sedekah. bukan ngorat!!

    ierma - apehal?? nak kena pijak telinga??

    hanie - tengok lah~

    tasikmerah - kecit ati encik bulu kang. hahahaha.!!

    erina - w'salam. yay! bulih pahala..

    jard - apa? sape? mana??

    kuina - senang je. buka topeng.

    ReplyDelete
  19. sayanghasni - ada gua kata gua hangin ke..?? hehehehe..

    hassam - tu bukan kirje gua. itu yusmizang!

    macha - pakgad yg tukang jaga. kalu x sah2 brg2 teknologi dh kena curi.

    liliyuli - gua pass nombor dia kat lu nak?? mintak lu tapau cukup2..

    naddy - gua concern benor yg nombor dua tuh. prank kalu gua bakor lu punye belog!

    patung - mula2 buat macam ni. pastu letak kaki kat sini.. pastu tekan. dah.

    rozita - terberkenan?? hmm.. sedap2 sebut juga ayat nih..


    arabella - doa org teraniaya senang makbul kn?? kn??

    bias - bbb?

    ReplyDelete
  20. 1. emy tu mesti lawa cun melantun2 wei...rugi tak kenal....hahhahhaha

    2. tu bahaya nyer ada paswed.....wa memang tak leh tolong lu...sebab wa kurang pengetahun bab2 paswed nih...hehhehe

    3. mesti diorang nak ambik lu wat jadi menantu diorang....kakakak hahaha

    ReplyDelete
  21. ehem.

    jodoh dah nak sampai la tuh.

    sila jgn lempang aku dgn papan katil.

    hahaha.

    ReplyDelete
  22. kesian budak tekno tu.. die perlukan kasih sayang tu..

    ReplyDelete
  23. ehem2..makin faymes nampak... ;)

    ReplyDelete
  24. kisah satu: lu ar march better den lepat.
    kisah dua: malam ni kite gi jumpe bomoh. misteriuos ni.
    kisah tiga: gua tak faham..

    ReplyDelete
  25. aku dah try...tak jadi pun...kau tipu!!!!!

    ReplyDelete
  26. format saja sudehh..

    mgkin ko bkl naik pgkt. 2 psl pk gad dgn cik kliner sengeh2

    ReplyDelete
  27. kisah 1: paiseh syg....cubelah bkk pintu hati,umah serta tingkap tuh!!! die nk mengorat ko tu.ko x reti bhs ke??!!!!


    kisah 2:ko terajang kompiter tu 3x.pastu ko bgtaw ape jadi???


    kisah3:mungkin makcik tu sudah bekenan sama ko.kemudian die luahkan rs hati kat pak gad tuh... tp kan?? ape masalah klu dorg senyum kat ko heh??

    ReplyDelete
  28. yanie - sikit sangat membina komeng lu ni. lebih ke membinasa je gua tengok.

    nuyuljana - tuhan dah bagi gua jodoh. gua je x jumpa lagi. heh!!

    aloy - gua xde kasih sayang. lu ada?? kasi laa skit~

    friha - kalu femes pesen bulih duit tu takpe jugak.

    singular - yep! gua stuju sangat. lu pun much much better than lepat. pakai loreal haron ajis.

    patung - macam ni la.. tekan sini.. sini.. lu tekan kat mana??

    mamma mia - dokumen kerajaan dlm C tu lu nak g anti ke??

    mizfatin - 1:tak. 2:jadi rosak. lu kena ganti. 3:pelik lah. sblm ni asik kena ushar macam gua ni nordin MT.

    ReplyDelete