October 2, 2009

Nasib Baik Ada Peristiwa Ni. Bulih Juga Gua Wat Entry

.

Penderaan mental secara teknologi komunikasi berulang2 menimpa gua. Malam tadi gua kena lagi.

Baru gua nak sampai umah lepas makan2 kat kedai tak sedap, masuk satu panggilan telepun. Nombor tempatan.
Gua angkat. Gua cakap 'Helo' macam lu orang slalu buat lah.
Takde bunyi dari spekar. Diam~
Gua menghelo berulang.
Dia letak.
Gua abaikan.


Kurang lima minit gua mencarut2, satu pesanan es-em-es masuk.
Dari nombor yang sama.


SABTU cari AHAD

Nak tanya nampak ISNIN

Agar ingatkan SELASA bagitau

RABU supaya tak lupa

mesej kat KHAMIS yang

JUMAAT dah penghulu segala HARI!!!

Selamat SOLAT JUMAAT

...


Kurang dua minit sebelom gua sambung mencarut, lagi satu persanan es-em-es masuk.


Maaf kalu ganggu. Awak ni bukan org ganu





Wat de ^&$^#*&)*^...!!

Astaghfirullah~
Selawat.. selawat.. Jumaat ni.



Terima kasih laa ye kat tukang kirim.
Ada jugak entry untuk bulan sepuluh.

32 comments:

  1. lu ni macam hot chick plak.
    ahkahkahahaks.
    sabar jiran.

    ReplyDelete
  2. famia.. tulah pasal.... ada secret admirer...
    pheewitt... :P

    ReplyDelete
  3. haih...susah jd org glamer ni ;p

    ReplyDelete
  4. gua terfikir~

    kenapa lu selalu dapat sms pelik2?

    ngee~

    ReplyDelete
  5. ko kena bwk tpon ko mandi bunga lah..slalu sgt dpt msj yang menyelirat urat-urat kepala ni

    ReplyDelete
  6. pasal orang pelik2 je suka kat kau ya...

    ReplyDelete
  7. nak n0 tep0n...nak..nak...
    hua3

    ReplyDelete
  8. kalo ko taw sape yg mset tuh...ko lempang je laju2..menduga iman btol

    ReplyDelete
  9. eh eh..ngade2 pulak die dh call tanak ckp..tetibe msg cenggitu pulak??

    gua syak..die minat kt lu...
    lbih berhati-hati lpas ni..heheheh..

    ReplyDelete
  10. pesyen ngurat setail lama tuh...ahaksss....been silent reader 4 dis time...:)

    ReplyDelete
  11. ni es-em-es tiga line lagi ke?

    ReplyDelete
  12. errr...org ganu jawab tepon camne wehh???

    "hola"???



    ~wonder~wonder~

    ReplyDelete
  13. nak nak no emas kau..haha...
    huhu...

    padan muke lu..huahua...

    ReplyDelete
  14. agak tidak btol org tu..ntah ape2 la..

    ReplyDelete
  15. aku tak paham..apa kene mengena ngan orang ganu ngan semayang jumaat..?

    yang nko tak reply e em es tu kenapa..?reply la..baru boleh gaduh..

    ReplyDelete
  16. apa kaitan ngan org ganu weh?

    apsal aku tak pna dpt meset2 pelik. takde admirer. ok.

    ReplyDelete
  17. bro..bagi la salam...
    patut la dia igt bkn org Ganu..
    wahahah..
    aku assumed sume org Islam Ganu angkt
    tpon bagi salam..
    Kot..
    hahahah..

    ReplyDelete
  18. hari jemaat tak boleh mencarut ke?

    ReplyDelete
  19. gua pun ade cerita hari jumaat. lepas tu main color2 jugak la font ikut lu. baru ego!

    ReplyDelete
  20. bagus la mesej tu.. jangan nak marah marah tak tentu pasal..

    ReplyDelete
  21. kol berapa lu dapat mesej tu. baguslah kalau nak ingatkan. wohhh.. ade stalker. huhu.. takot tak? haha

    ReplyDelete
  22. die nak igtkn soh g smyg jumaat tu..
    mst ko slalu tinggai nie..
    haha~~

    ReplyDelete
  23. famia - apa motip?? nak gua marah ke nak gua sabar ni..?

    cacah - kalu belanja secret resepi takpe jugak~

    friha - gua tak gelemer pon woi! sebab tu gua rasa senang. hahaha!!

    zara - gua dah puas pikir.. xde jawapan. lu dapat..??

    naddy - ntah. dia msg gua pun x pakai bahasa ibunda..

    citah - macamana nak wat?? lu tulung demo pakai lu lunya ensep dulu. bleh...?

    patung - diorang tak suka laa tu..

    sharamli - nah. ambik lah~

    phish - masalahnye gua tak tau. jgn2 lu tak..?

    kakuna - tak sedap langsung kena minat2...

    ReplyDelete
  24. lotikus - terimakasih. lepas ni cuba jadi loud speaker plak.

    liliyuli - jgn2 lu tak..? gua takde dh nak syak org lain. hahahahaaa!!

    macha - bulih kata juga kalu gua tampor dia pakai tiga jari kat pipi..

    fafarafa - cilakak!! mcmni lah.. assalamualaikong!!

    niena - gua cool weyh!!

    speedrider - lu penah dapat ke..? lu kn kategori tu..

    aloy - nape.? lupa mandi hadas..?

    azzaliena - nah. ambik lah~

    beedle - kalu lu jumpa tolong lah betulkan. bleh..?

    ayampinko - gua dah reply. malas nak citer. kang kata gua gatai plak!

    ReplyDelete
  25. ateeka - tanya dia lah. gua pun xde admirer apesal asik dapat je..

    lily - tak juga. org ganu skang ramai dah urban..

    bias - hari lain pun tak boleh juga..

    hanie - sila lah kalu nak kena sepak bontot!

    singular - peehh.. vios betul luu!!

    azrin - tapi tak bagus main es em es layang gitu. telepun2 tak tentu hala..

    chempaka - malam. gua syak misti blom kawen sebab malam jumaat asik kacau orang..

    sharip - tak payah. kadang2 azan zohor hari sabtu pun gua i ngat nak pegi semayang jumaat~

    izreena - booooo~

    ReplyDelete