July 31, 2009

Paiseh Tengah Siap2 Nak Selebret Besday Dia

Karya asal.
Karya tipu di bawah.



Nak kata lama, tak berapa lama juga gua dalam arena belog membelog ni. Kalu duduk atas sofa, dah padat juga laa span tu jadinya. Gua tau macam2 ada kat sini. Termasuk salah satu dosa besar yakni mengumpat @ gossip. Gua memang tak amik hirau langsung. Cenderung ke ciri2 perempuan pok-pek-pok-pek kekdahnya. Tapi ada masa2 tu mari rimas juga. Kalu nyamuk main tepi telinga, sekali gua tepuk, kepala dah sama leper dengan bontot gua bagi mati. Tapi gua blom blaja lagi kekdah membunuh belog.

Sudahnya gua tak penah ambik cakne langsung pasal benda2 takde pekdah gini. Nak sembang?? Try la. Time tu juga gua menguap 100km/j. Baik gua main Premier Futball kat Fesbuk. Tak pun gua main tukar background belog gua. Koman2 pun dah takde benda sangat nak buat, gua konsentret kerja. Biar laa lu nak gosip apa. Asalkan gua tenteram. Macam Gunung Santubong.

Tak abih kat situ. Ada jugak yang main lawan2 komen. Itu komen 'Aku nak kat kau'. Ini komen 'Pilihlah aku jadi pacarmu'. Sana pulak komen 'Aku rela mati untukmu'. APA NERAKA SEMUA NI...?? Tapi gua tak marah. Gua cool. Lu komen. Gua reply. Gua pegi belog lu. Gua komen. Lu tak reply. Gua cool. Tapi kalu nak bercinta jangan harap! Nak cari jodoh? Suruh mak abah lu carikan. Berkat pun lebih.

Sape yang kentut, dia yang bau. Selamat berjaya. Gua doa yang baik2 je. Amin~

Huh!! Sape yang kena?? Mungkin lu. Lu juga. Lu pun bulih jadi. Lu pun. Paiseh?? Paiseh bagi can gua tulih kat belog ni. Dia tak sampai ati. heh!



-pairin-

26 comments:

  1. tp kan....lu lebih cenderung kpd telan org laa hahaha!!

    **weh..tag ke nih...

    ReplyDelete
  2. hehehehehe...
    gua takyah komen pape lah ek?
    hehehe...

    ReplyDelete
  3. ni macam surat berantai je ni...

    ReplyDelete
  4. dh nk dekat² ari tua..
    kemahen la garang nk mampos..
    jom..wa belanje lu kt little penang..
    mkn asam laksa..

    *baik kn wa.. :P

    ReplyDelete
  5. macam-macam hal~

    ni sambung kekecohan yang kat shoutbox tu eh?

    ReplyDelete
  6. erk! lama x masuk blog ko ni.tetibe cam berdesuuupppp...angin topan.



    lor....ramai juge yg dok bekenan kat lu paiseh???!!! dasat aura lu ni......

    ReplyDelete
  7. paiseh~ pairin~
    hidup mesti gumbira
    tp jgn smpi lupa tuhan~

    ReplyDelete
  8. sapalah badan-badan berkenan tu?

    ReplyDelete
  9. erk asal aq online je
    entri paiseh semua angin je
    takut aq
    angin xpe gak
    ni ribut taufan satu package

    ReplyDelete
  10. dunia ini dunia.
    hehe.

    abaikan jelah pai.
    mari chill.

    Ogos sudah mari!
    wahoo.. lu tua dulu.

    ReplyDelete
  11. sedap nama PAIRIN...
    tersalah baca...tersebut PIRING

    kekkekkeke

    ReplyDelete
  12. lu pernah tersentap ke? meh sini wa pujuk meh..wahaha

    ReplyDelete
  13. oit...garang gila ...takot aku nk komen... cool laaa... x semua pompuan mcm tu kan...ade yg bace blog sbb suka tuan punya blog, tp ade gak POMPUAN yg bace blog ko sbb suka blog ni :)

    ReplyDelete
  14. edehhh...tu lah. kdang kdang aku rasa cam ntah apa2 la diorang nih. nak buat cmne. lain org, lain perangai kan.


    besday bila weh?

    ReplyDelete
  15. apa pe pe berlaku ni,, cer citer, cer citer...

    ReplyDelete
  16. warga tuaaaaaaaaa...terassss masyarakatttttttttttttt~~~~

    :))


    kau makin nak tua,makin emo eh.
    =))

    ReplyDelete
  17. entry ni pun dalam kategori gossip...kata tak suka gossip....

    ReplyDelete
  18. hepi besday bro dan semoga cepat kawin. cool bro. muakakakaa

    ReplyDelete
  19. lu sambut kat mane beb?eheh..
    Btw,Selamat Hari Tua Bro.Semoga cepat dapat jodoh.

    ~ade aku kesah ngan papan katil ko tuh..lalala

    ReplyDelete
  20. hmmm.. paiseh oh paiseh... perasan bnyk peminat ke?? ehehehe..

    ReplyDelete
  21. gua cuma mampu wish hepi besday
    adiah lain2 tahun
    ptptn xdpt.

    ah wish besday kat fesbuk je la

    ReplyDelete
  22. cilakak ini karya tipu hahaha

    ReplyDelete