December 19, 2008

'Charming'kah??


Tadi..di kedai foto.

Sorang gadis melayu entertain aku.
Boleh laa masuk kategori awek. Tak hot. Cool saja.

Aku : Nak buat gambar paspot. Ada tak?

Dia : Aaaa... masuk sana (tunjuk bilik belakang)

Selesai aku tacap lebeh kurang.
Bersedia.

Dia : Nak buat gambar apa ni?

Aku : Gambar paspot la.

Dia : Renew lesen ke?

Aku : Err.. paspot.

Dia : (Belek2 Olympus DSLR. Murah aku syak) Nak saiz apa?

Aku : Saiz paspot la.

Dia : Nak buat apa? Buat lesen ke interbiu?

Aku : Paspot...!(geram mula berputik)

Dia. Menjalankan tugas pembantu kedai.
Ada laa dalam belas2 kali gak kena shoot. Banyak!
Ish...pandai ke tak buat keje nih? Dah laa tak pakai tripod.
Aku terus menaruh syak.
Gambar blur - katanya.


.............................................



2 minit. Masa yang dia bagi utk proses cuci.
Tapi ikut kira2 aku sudah lebih. Takpe. Aku sangat demokratik.
Sambil2 cuci...

Dia : Nak pegi China buat apa?

Aku : Ada kerje.

Dia : Awak tukang masak ke?

Aku : Hahahahahahahaaa....!!!!



Peramah kemahen kan?? Tapi quality tak bagus.
Bukti - gambar yg terhasil tidak seindah aku. huhuhuhuhuhu....



.

7 comments:

  1. aweq tu dah goyang tengok kehenseman ko kut? hehehe..

    ReplyDelete
  2. mungkin juga terkesima dgn kekacakkan anda!
    ahaks! he he he

    ReplyDelete
  3. ko sure salah gambar?
    bukan memang muka ko mcm tu?

    aku pikir positif la.
    ya. gadis tu tak handal capture muka ko. ;p

    ReplyDelete
  4. dia nak takel kau tu. tapi takda modal selain tanya benda yang sama.

    ReplyDelete
  5. lu memang tak hensem..jangan salahkan gambar..

    ReplyDelete
  6. penyubiru - aku tak hensem mana...

    silent princess - pun bukan kacak sangat...

    lapan - tak tau laa. aku tak pecaya kat cermin snarnya. hahahahaa..!

    It4Ch1 - kesian laa beliau kalu betul mcm tu kan??

    mrblind - kalu tak hensem kenapa dingorat..? hmm..

    ReplyDelete