December 11, 2008

Pulang Ke Kota

Empat hari cuti.
Hari ke-2 Eidul Adha.
Selesai sume projek2 menglembu.
Pengalaman? Baik baca citer Incik Darabdua. Lebih kurang macam tu lah.
(aku tak reti nak ekspelin lebih jitu drp itu dalam kondisi sekarang.hahahahaa...!)

Petangnya aku gerak balik KL.
Sampai kat Highway Jabor dah Maghrib.

Nak masuk highway biasanya aku pakai Touch n Go je.
Senang. Cepat. Mudah. Lagak. Unggul.
Biasanya aku letak dalam wallet sisi paling luar. So tak payah nak kluarkan.

Tapi...
Aku touch2 tiada 'tet'.
Touch2 lagi. Masih tiada.
Cuak sudah.
Belek2 wallet. Ah sudah! Tak jumpa.
Huh! Rasa nak gigit leher sendiri pun ada. Geram.

Tanpa segan silu aku reverse.
Kat belakang ada seketol motokar nak masuk line.
Nasib baik drivernya agak berbudi bahasa.
Dengan penuh sopan santun aku bagi tangan sambil sorok2 wajah kesayangan hamba. Malu wooo..!!
Masuk lorong tiket.





Sepanjang jalan aku duk pikir misteri ketiadaan kad ajaib tu.
Oh...
Try call Cik Fatimah - aku balik dengan beliau hari tu.
Terus bagi soalan cepu emas - "Ada kad Touch n Go lebih tak dalam kete awak?"

Jawapan dia yang betul - "Ada."

Busted~

*kesian Cik Sona aku - baru dapat dah termalu2.hukhukhuk..!

7 comments:

  1. kad touch n go lu main pas-pas kat orang camtu je..mulia benar hati lu..

    ReplyDelete
  2. baik sungguh tuan hamba....hihihi

    ReplyDelete
  3. mrblind, misya - AKU TERTINGGAL LAH..!

    ReplyDelete
  4. Habis tu, kad apa yang kau keluarkan tu? Kad ATM? Kih kih.

    ReplyDelete
  5. cik patimah mana plak ni, cik sona sape plak?
    playez toi..huahuahua..

    nasib la org blkng tu baek hati, kalo aku la..
    aku hon mu smp mu tekencin..kah3

    ReplyDelete
  6. hi...salam kenal..ghanu ka? :D

    ReplyDelete
  7. brader...

    sediakanlah topeng sebelum malu...

    ReplyDelete