October 21, 2009

Kalu Kena Kat Lu Orang Nak Buat Macamana?

Satu hari yang agak kelmarin jugak, ondeway gua balik kerja pagi2, gua berhenti membrekfes di warung2 bumiputera kat Greenwud. Satu kedai tu memang kacip dia punya roti canai. Walaupun kedai sebelah dia ada satu makwe cun yang asik pujuk gua pakai lirik2 mata suruh masuk kedai dia, gua tak mudah2 terpedaya.

Yang buat ceritanya, gua terjumpa laa sorang staff Kolej British tajaan bumiputera yang juga tempat gua belajar dulu.

"Hey kau. Lama tak nampak. Buat apa skang?" tegur beliau. Memang tempoh gua pangkat2 student dulu main aku-saya-kau je. No heart feeling.

"Kerja la. Kat sana." Maaf lah. Gua tak cakap macamni. Gua kabor je nama kompeni gua. Tapi tak bulih tulis kat sini.

"Makan?" gua sambung.

"A'ah. Tenggelam terus kao skang eh.. Meh laa petang2. Lompat2 kat sana.."

Lompat2..?? Apa jadah..?? Lama jugak gua nak pikap amenda dia cakap.

"Ooo... tak dah. Dah retired lah." baru gua ingat ketokohan gua zaman sekolah2 kat situ dulu. Volibol. Ya. Bola tampar. Sebab tu sekarang gua memang giat tang aktiviti2 melepang ni~

"Oke lah.. nak makan dulu. Ada masa meh laa join. Main2 jer." memang pesen sopan sket dia ni. Rambut pun belah tepi.

"Oke..oke.. Jumpa lagi.." gua pun mempermisi. Bukan apa. Segan juga lama2 tak jumpa sampai lupa nama dia apa. Gua syak dia pun tak ingat nama gua.













Pukul 9:08am gua blah balik umah. Beliau masih lagi rancak pungpang sama kawan2 sejawatan gua syak. Haih.. pesen gomen sunggoh!

25 comments:

  1. pergh~

    punya lama melepak...

    T________T

    ReplyDelete
  2. kalo kne kat wa..
    wa ckp je..eh lu sapa??
    huhu..wat2 knl je la.huhu..

    ReplyDelete
  3. oo..wa pun slalu gak men volibol ni..heheh..eh,dari kul wape lu lepak situ..?? pehh..die bos kot...ahahahah

    ReplyDelete
  4. org dah ajak bersukan tu pergi je la..mana tau leh tambah berat badan...hahaha

    ReplyDelete
  5. ngah citer xtvt d mlm ari kot(jeng jeng jeng)..

    ReplyDelete
  6. lu katek bro...
    celah mana lu tampar bola?

    net pun lg tingi dr lu..


    hahahahahaha.

    ReplyDelete
  7. mmg kalau jumpa kawan lama..takut gak bila dia pggl nama kita..kira dia igt nama kita..kita tak ingat..cm hampeh je rasa

    ReplyDelete
  8. aku pukul 9 pagi baru tengah pikir-pikir nak bangun ke tak.hahaha...

    10.30 pagi dah hensem kat opis.

    ReplyDelete
  9. lu main macam hanamichi sakuragi ke?

    ReplyDelete
  10. net tuh lu sampai ke x paiseh??
    hahahaha

    kenapa nama wa azzalienasusahnakeja nihhh...
    hahaha
    sengal lu paiseh
    ko g gayott kan pokok rambutan bg tgi... ;p

    ReplyDelete
  11. apasal aku tak rasa pape bl bc entri ni

    ReplyDelete
  12. alah..wat2 knl da la..
    dia pn cnfrm xigt gak nama lu bro..
    heh..
    gomen ramai yg ske mkn dr pg pai ptg dr wat keje.haih..dtg mn tah berkat duit gaji tu..

    ReplyDelete
  13. tak baik ngumpat2 orang ni seh~

    hahaha.

    ReplyDelete
  14. dia yg tegur lu dulu, so tkpe la kalu lu tk kenal dia..

    ReplyDelete
  15. dude..gua syak la kan..

    die pon tak kenal lu..

    ade die sebut nama lu tak sepanjang perbincangan berheman lu dengan die??

    jeng jeng jeng..

    jaga2..maybe die bounty killer


    ((kahkahkahkah-----gua rasa gua taip ni dlm mimpi))

    ReplyDelete
  16. gaji dia besau kot koje gomen. lu patut tuka keje gomen, makan gaji buta. takdelah buta sgt, sikit2 je buta.

    ReplyDelete
  17. eleh...l0mpat je lebih..tamp0 b0la xde la terer sgt...kn..kn..kn..

    ReplyDelete
  18. da kuar memo da
    abesla deme pasni

    ReplyDelete
  19. gua dengor cerita lu pun pesen sopan lu sedap nk kutuk org sopan ye seh.





    tapi tak pe seh. gua minat ke org sopan2 nih... he he.


    .

    ReplyDelete
  20. zara : lepak ke makan pun gua tak tau~

    itafukada : tu cara biadap nama dia..

    kakuna : ntah. gua sampai area2 time org gi keje lah. bos celah mana. teknisyen sepanjang zaman tu~

    liliyuli : gua lagi cenderung ke sukan raket2 skang..

    ezzati : oh. patut laa tak ajak gua~

    ries : apesal..?? tak main congkak lagi klaka gua rasa..

    jard : ni apa pesen komen malas2 ni.??

    periperi : nak je gua tempek gambor kasi bukti. kang lu kata gua takabbur pulak.

    apei : macam je. MARA bukan gomen kn..??

    hemy : malu woh! rasa gelemer terlampau. hahahaa!!

    stingray : 10:30 tu punblom tentu lu wat keje kn..? blog la. fesbuk laa..

    ReplyDelete
  21. jo : ceh. lu ingat gua tak tau sakuragi hanamichi tu main bedminten..? heh!

    azzaliena : lu lagi sekor. jemput la ke zaman gua sekolah2.
    *sapa suh abah lu kasi nama panjang2..? padan muka. hahahhaaa!!

    citahruddin : sebab lu tengah layan bercinta kut~

    lily : drp dua2 malu baik blah dok..?

    macha : gua bukan ngumpat. gua berbloging~

    maoi : gua kenal tapi x ingat nama. nak kira macamana tu?

    koyuki : kejam sgt lu kasi title lagu tuh~
    *lu layan syabu ke..??

    yobsumo : lebih baik sikit tapi berkat. dok..??

    sharamli : a'ah. sebab gua main sungkit2. hahaha!!

    tune : maaf lah. gua tak berapa terang~ memo gapo..??

    tasikmerah : hahaha.. gua kan lu punya KG.. harus lah sopan.

    nabil : sawan?

    ReplyDelete