October 5, 2009

Teori Kapel Kapel

"Ajay tu aku rasa dah cerai kut.." Tony buka cerita pasal situasi semasa kami geng2 sekolah. Dah 10 tahun tak jumpa, macam2 kisah laa kena diskas.

"Mana ko tau?" gua mintak bukti.

"Ko tengok la. Slama ni senyaaap je. Tup tup skang ni tiba2 aktif je kat fesbuk. Tengok gambor dia. Mana ada gambor wife dia. Sume gambor dia ngan anak dia je. Slama ni mana ada dia bising2 macamtu. Macam aku laa." dia jawab sambil cucuh Marlboro port sebatang.

"Apesal kau plak..?"

"Ye laa.. Slama ni aku pun mana ada nak layan sangat fesbuk2 ni. Ni aku lepas clash ni. Tu yang aku duk intenet je skang. Time becinta dulu ada ko nampak aku? Jangan harap aku nak layan korang." sengih2 dia bagitau sambil duk hembus asap kat gua. Macam sundal perangai.







Status berkadar songsang dengan kadar keaktifan di alam maya?
Macam kena2 tak kena je teori pesen gini~

44 comments:

  1. hahaha~

    gila keji camtu~

    lepas tu, kalau ikut perkembangan semasa, bila mereka gersang dan kesepian, aktif pula di laman sosial lain..begitu?

    ReplyDelete
  2. k0 p0n aktif je kt fesbuk...

    ReplyDelete
  3. ah serupa je..



    gatal..














    miang..















    koi report mini aok.. hahaha (tahu debor)

    ReplyDelete
  4. aku kena semak kamus dlu la pasal teori nie..semcam je..

    ReplyDelete
  5. Oww..ade gok hok cenggitu..kire laki2 yg slalu on fesbuk tu baru clash ke..hik hik hik..la la la la...

    ReplyDelete
  6. ada kebenarannya. bulih buat tesis master ni,ahaha

    ReplyDelete
  7. kalo artis, aku caye ar...

    asal cerai jek, kuar nyanyi blik...buat album..
    asal cerai jek, berlakon balik...

    kalo golongan x glemer mcm kwn2 ko ni....xleh pakai lgsong teori tu. hahahah

    ReplyDelete
  8. Alahhh...yg xbecerai pn sebok gak ngaku
    bujang lam internet ha..
    tp mbr lu 2 tarok gmbr anak dia kire
    kurang2 dia ngaku duda la kot bro..hahah..

    ReplyDelete
  9. ntah seh. kau bukan aktif kat fesbuk ke?

    ReplyDelete
  10. kalau lu dah tak update blog tu, gua paham la.

    ReplyDelete
  11. hahaha.....ada je cmtuh...ala..gua ada bf ke x..same je aktif..ada bf pon gua xpnh ltk gmbr blak gua gak...xle gak gune teori tuh paiseh..

    ReplyDelete
  12. hahahhaahaahahaha nifff...
    eleh ko pon aktif jeeer memanjang..

    ReplyDelete
  13. aku mcm tak sangka je ni ayat-ayat lelaki. hehehe...



    .

    ReplyDelete
  14. mungkin die kesunyian. mana tahu ade yg simpati mahu melayan. internet kan macam2 ade! hahaha.

    ReplyDelete
  15. laki mmg gataiiii..
    xsingle pom ngaku single..
    aishhhhh~~

    ReplyDelete
  16. ah gua dah kawin pun layan gak facebook + blog lagi. aper citer?

    ReplyDelete
  17. macam teori fizik la plak. ade berkadar songsang plak

    ReplyDelete
  18. patut la lu semakin kurang aktif di alam maya ni kan...
    tu yg lu nak bgtau kan...

    ReplyDelete
  19. ko dah byk ari tak update blog kan? emmmmm....

    ReplyDelete
  20. abeh tu,lagu mana dengan mak cik Peah yang tak kenal internet?

    hahaha...

    biaq pi la depa nak gelak kat cheq..janji depan heppi.haha.ye dok?

    ReplyDelete
  21. gua tgk ade persamaan la cita lu dua org..kembar ke?? ni lu punye http://inipaiseh.blogspot.com/2009/09/cerita-gua-balik-raya-tahun-ni.html ni kembar lu http://rynozero.blogspot.com/2009/09/cerita-balik-raya-tahun-ni.html

    ReplyDelete
  22. hahahaha.

    lu si hati gadis sentiasa duduk depan kompiter kan?

    ReplyDelete
  23. oo..wa dh faham...
    patut semenjak dua ni lu dh x bape aktif di alam maya......









    :P

    ReplyDelete
  24. wah peniruan belaku. ke mmg kembar? wa percaya sama lu. lu jgn hampakan wa.

    ReplyDelete
  25. a'ah la...entri same..kecuali org tu de gmba kmbing..hehe

    ReplyDelete
  26. ha ah laa tapi tarikh die sehari lambat dari paiseh punye. hahaha.. sape tiru sape nihh.. hahaha..

    ReplyDelete
  27. adakah ini tanda-tanda kamu da hot??

    ReplyDelete
  28. "sengih2 dia bagitau sambil duk hembus asap kat gua. Macam sundal perangai"

    betul ke perangai sundal tu mcm tu?

    ReplyDelete
  29. tinggi betoi bahasa mung ni..jenuh aku baca byk kali

    ReplyDelete
  30. kalau ikutkan, yg mati pun nak chat cakap masih hidup...

    dunia maya,,,macamtu la...

    ReplyDelete
  31. zara - gua tak macam tu~

    periperi - lu rasa...??

    sharamli - sebab gua sayang kawan2. sila muntah. hahahaa~

    alif - repot lah. bini gua dari masa depan? hahaha..!!

    famia - gua rasa macamtu juga. tapi blom seratus persen.

    ~0~ - teori bukan dalam buku rujukan ke..? lu selak kamus wat mende..??

    kakuna - menurut sesetengah pendapat alim fesbuk macam tu la~

    azie - master in social network??

    cik pida - kwn2 gua dengan artis bkn ke sama2 manusia..?

    naddy - baiklah. gua lantiklu jadi kepala.bleh..?

    ReplyDelete
  32. lily - tahniah kat member gua!

    arabella - xpe. ini barang berfaedah. x mcm pompuan. hahahaa!

    kecik - ye ye.. betul!

    keri - terer deme! ahahhaa~

    aminah - sebab lu pesen rebel. macamana lu bulih jadi dokter pn gua tak tau~

    jo - dah dua hari ni. lapar lagi x??

    azzaliena - lu ni gagap ke hape.? meh gua asah lidah pakai cili kering~

    tasikmerah - sebab lu sangka lu cantik macam apam balik. kan..?? hahahaha!!

    chempaka - gua rasa tak. dia nak cari kawan2 je. gua pun mau cari dia~

    sharip - lu apesal pakai nama sharip..?? tak kena langsung!

    ReplyDelete
  33. liliyuli - tak. macam gua ni. hahahaha...

    apei - lu kategori spesel2.. anak pun cantik. memang patut lu expose. hahahaa!

    aizuddin - lebih kurang laa.. tutak masuk teori darwin lagi~

    d_yanz - tak. ye. eh.. tak.. ye la.. eh. bukan2..

    patung - lu lekcerer.. kalu tak paham gak tak tau la~

    jard - apa yang patut?? tak patut btol la lu~

    jajazuzu - wikend woh. sape nak baca..? hahahaa!!

    stngray - maaf. gua tak kenal makcik peah.

    anonymous - terimakasih byk2 sebab repot. gua nak launch kempen nak kasi flag itu punya belog. kalu lu punya mintak mahap laa ye~

    bias - bulih jadi betul ke tak betul..??

    ReplyDelete
  34. macha - lu laa hati gadis.. geng dengan gadis bawah umo. deng~

    hanie - pemahaman lu salah. hahahaa!!

    yobsumo - gua tadek kembar woh! ayoh flag!!

    naddy - gua bulih je nak letak gambor ikan paus pun~

    chempaka - lu pikir sdiri lah. kesian gua~

    nabil - bukan gua kan..?? kan..??

    niena - gua rasa gua cool. hahaha!!

    citahrudin - ntah. gua main agak2 je. tak penah jumpa.

    acece - wat are u toking abaut..? ai dong andesteng~

    kimisai - ada je yangmati pegi mengundi.. sama dengan laa tu. hahahhaha!!

    ReplyDelete