October 20, 2009

Lu Tau?? Gua Baru Je Tau Ni...

Lompat Tikam. Jangan tanya gua kenapa nama dia macamtu.
Tak baik kutuk2 nama makanan. Nama orang lagi laa tak boleh.
Cenderung ke kelahi pulak jadinya kang.



Satu hari yang agak kelmarin, Prosper ajak gua ronda2 naik taksi oren pegi opis dia kat Midveli. Dengan kondisi belum mandi balik kerja dan makan lompat tikam tanpa bayaran di Melawati, gua folo saja. Duduk dalam kete je pun.


Sambil melebuh ikut lebuhraya area Kiara, gua kasi nasihat dia satu kali.



Gua : Ko bawak laju2 kat sini bahaya laa dol. Banyak speed trep kat sini...

Prosper : Rilek la. Meter aku kan rosak ni haa. Macamana dia nak detect aku laju ke tak. hahahahaa~....!
















Baru gua tau alat tembak2 yang polis pakai tu berfungsi dengan sekodeng meter kereta rupanya~



*fesbuk gua kembali jahanam. oh deng~

28 comments:

  1. eh ye ke????so paiseh..gi rosakkn meter cpt..

    ReplyDelete
  2. oh~
    kalau camtu nyesal aku betulkan meter motor!
    dem~

    err..kenapa fesbuk lu bleh rosak?
    masuk air ke sebab nak peksa?

    ReplyDelete
  3. heh..harus wa patahkan jarum meter tu bg dia xnaik...

    ReplyDelete
  4. gua nak kirim dekat lu ni..
    jotos kepala prosper 2-3 kali..

    ReplyDelete
  5. gitu eh speed trap punye kamera detect laju keta?
    oooooooooooooooooooooooooooooo.......

    ReplyDelete
  6. mari kita beramai-ramai pakat jahanam kan meter kat keta tu ek~
    tp, nnti diri sendiri yg jahanam pulak! nahas

    ReplyDelete
  7. cilakak prosper bikin perot gua senak!

    ReplyDelete
  8. oww,gua suke lompat tikam,klw ade pulut wane merah lagi best..! peghhh.mkn byk2 cenderung ke diabetes beb..hahaha..

    oww,polis wt speed trap cmtu ek..?? gua pn baru tau..sbb gua bese nek bas je..ahahahaha...

    ReplyDelete
  9. Buat mcm gua lagi senang, gua gamkan jarum meter tu menten kat 80km...kalau bini gua bising gua tunjuk je kat meter...mana de laju!

    ReplyDelete
  10. lompat tikam....mak aku terer buat....hehe...

    ReplyDelete
  11. budak prosper tu mmg nk kena karate tengkuk!


    .

    ReplyDelete
  12. Adik ipar aku panggil kuih terjun. Hahaha. eh yeke dia detect kat meter? Woo.. br tahu.

    ReplyDelete
  13. ye ke cenggitu? bukan detect ikut kelajuan kereta?? gua syak Prosper dah kencing lu nih..haha

    ReplyDelete
  14. dah beso2 pun senang kena tipu eh lu seh?

    hahaha~

    ReplyDelete
  15. fesen kete racing mmg gitu la gayanya..:)..

    ReplyDelete
  16. lompat dan tikam? lain macam jek bunyik?

    ReplyDelete
  17. krezi.
    gua pun baru tahu.
    serius ke?

    oooooo.. memang make sense la cite Tokyo Drift tu.
    lebih dari 200km/j je polis dia tak kejar.
    gile bes ah dingdong.

    ReplyDelete
  18. nt die tau la pitol tembak laju tu tembak duit sebenarnya..hahaha

    ReplyDelete
  19. kang aku cakap kang marah..
    haih

    ReplyDelete
  20. aminah - biar la dia rosak sdiri. sayang woh!

    zara - gua syak kalu lu rosakkan pun tak guna juga. makcik rambutan maghrib tak pakai benda tu kut~

    hana - org kata kalu ada jarum yg patah, jangan simpan dalam peti. lu simpan laa kat lain~

    jo - jotos tu macamana? dari kiri ke kanan ke.. atas ke bawah??

    zie - yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

    rozita - ntah. jahanam punye speed trep!

    apei - lu yg lebih mkn kamben nak salahkn prosper lak~

    kakuna - kat planet mana lu jumpa lopat tikam ada pulut..??

    hidemichi - mcm labih tawaduk lu punya kekdah. trima kasih~

    hazerin - sebab lu sama tak cerdik mcm gua. hahahaha!

    ReplyDelete
  21. patung - peh! sume tang2 juadah serah kat mak. sian anak2 lu. hahahhaaa!!

    naddy - lompat tikam ada dalam perut gua masa tu. hahaha!!

    tasikmerah - lu karate je perut dia. ada gak pekdah.

    chempaka - lu janganlaa jadi takcerdik mcm gua jugak. adehh~

    erina - lu pun mcm hampir2 nak kena kencin jugak je gua syak. hahhaaa!!

    koyuki - abah lu kije polis eh??

    macha - hati kawan2 kena jaga brader~

    azizee - ya. sila percaya dengan tawaduk~

    arip - racing sampai pecah pisten. hahahaa!!

    bias - lu pikir cara munakahat memang laa lain~

    ReplyDelete
  22. famia - gua buat2 seriyes even gua tau benda nye tak siriyes mana. hebat tak gua punya pura2?? hahahahaa!!

    kimisai - tembak duit laju2..?? hahahaaaa~

    tune - gua pesen demokrasi. lu tak cakap apa2 lagi mana bulih gua nak marah suka2 ati..

    ries - apa pesen komeng lu ni..? nak kena lempang..???

    ReplyDelete
  23. ade beb...lu tak pnah jumpe ek...?? mak wa ckp orang kelantan nye lompat tikam...klw lu jumpe, musti lu beli nye...caye la..huhuh..

    ReplyDelete