October 12, 2009

Kanak-kanak Ini Memang Riang Ria

.

Pantai Dalam, Sabtu, 10-10-09



Jirah : Biar aku cuci pinggan. Ko kutip pinggan kotor kat meja. Aku malu skit nak buat kerja2 mengadap kastemer ni. Mak aku tau kang, tak kawen aku. Bleh laa Macha.. bleh laa...

Macha : Gile. Takkan aku kut nak angkat pinggan. Aku nak ambik order. Bulih juga sembang2 ngan makwe. Kasi Darkk la. Tengok badan dia. Dua minggu pakai pun tak abis kudrat.

Darkk : Err.. aku tak boleh. Malu laa kalu awek-sweet-macam-jagung-manis aku tau. Aku nak buat kerja belakang2. Jirah... ko laa kutip pinggan. Aku janji tak bagitau mak ko. Tolonglaa..









Gua tinggal sekejap pun dah kucar kacir budak2 ni. Rilek laa woi. Ingat gua rebel sangat macam dalam belog ke nak biar lu orang kerja warung ayam golek Pantai Dalam sebab makan tak bayar...


Apa2 pun. Lu orang memang beh!

Jirah - kanak2 peminum air beras yang sangat suka dibuli.

Macha - kanak2 Ipoh berupa paras anak mami. Gelak macam setan~

Darkk - kanak2 suka main kamera. Rupa paras melangkaui usia.


Tahniah dan terima kasih sebab datang. Gua dah jadi taching sket sebab lu orang datang bukan semata2 nak main2 LRT ataupun jumpa Cik Sona.





*macamana gua bulih lupa taruk link skali tadi. sori ye kanak2~

20 comments:

  1. paiseh org kaya! paiseh org kaya!
    bila nak gua jumpa lu plak seh???

    ReplyDelete
  2. paiseh....
    bila nak jumpa budak Gebu kat Putrajaya nih?

    =]

    ReplyDelete
  3. suma ngelat ke....tp lu gak best...lu tolong setel suma...

    ReplyDelete
  4. hehehe~
    aduyai~

    aku nak jumpa Paiseh gak~
    sebab dia ada kamera best~

    ReplyDelete
  5. kata nasik ayam, apesal aku nampak macam ada steamboat!!!!!

    ReplyDelete
  6. Aku dengar citer kau kena buli. (Blog macha)

    ReplyDelete
  7. so kesudahannye....
    lu la kena basuh pinggan...amik order...ngurat makwe...oooooo tau..tau!
    hahahaha!!

    ReplyDelete
  8. celah mane bai kedai ni?gua nk pegi la..hehehhe..bleh la mnta lu blanje kan jugak...kui kui kui..

    ReplyDelete
  9. macha, darkk... pasai apa lu org tinggalkan gua nih...?

    ReplyDelete
  10. seh, akak tasik marah tu. lu jawab la.

    ReplyDelete
  11. steamboat...perghhh
    sedaaap kott
    paiseh belanjeeee
    waakakka

    ReplyDelete
  12. bukan steamboat. Tomyam tu.

    ReplyDelete
  13. Sorang pun tak makan tomato.
    Baik bagi gua.

    ReplyDelete
  14. gua dipinggirkan...



    lu jumpe gua..

    : gua tak dpat rasa naik cik sona pun..
    : lu tak blanje gua mkn pun..

    muahahaha..


    okeh..
    gua tau lu nak ckap gua tak reti bersyukur..
    sebb??

    sila sambung.

    hahaha.

    ReplyDelete
  15. kalau ada yg sweet2 acum acum la dengan gua..

    ReplyDelete
  16. Seh,aku rasa..apa yg kita diskas dlm Cik Sona itu hari kira on la kan?
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .

    kita tubuhkan kelab peminat Paiseh (KPP).
    aku manager.
    kowtim 70-30.

    on!

    ReplyDelete
  17. jo - lu laa belanje gua panjat2 tanah tinggi~

    yanie - gua dah banyak kali pegi sana. tak jumpa2 pun~

    ~0~ - pesen kanak2.. layan je laa~

    zara - eh. itu bukan gua punya. maaf lah~

    masy - he??

    speedrider - sebab lu rabun~

    aizuddin - lu pecaya cakap kanak2 ke belia2..???

    fid - citer isu2 semasa~

    ierma - pandai juga lu buat konklusi.. tapi tak betul. maaf~

    kakuna - lu kabor lagu tu lagu tu lagi laa gua takmo bgtau. hahahaa!

    ReplyDelete
  18. tasikmerah - diorg kabor lu ada pogrem poco2 kat TTU. takleh folow. btul ke??

    macha - takdepulak gua baca dia panggil gua...

    azzaliena - bukan stimbot. speedbot~

    darkk - terer tol lu bab2 juadah ye~

    famia - nah. gua into tomato yg ulam2 je~

    periperi - sebab lu bulih adiah dari seberang laut~

    aloy - oh. baiklah. makwe lu tak marah ke?

    jirah - DUSSSHHHH!!! nah KPP~ (Kena Penerajang Paiseh~)

    ReplyDelete